Hälsa först

23 03 2023
Bild. Henrik Ahnstedt

För ett antal år sedan var vi ett gäng som gick igenom en park i Stockholm. En av oss sa hej, hej, till alla vi mötte. Tyst sa en annan, så gör vi inte i Stockholm.

När jag går min dagsetapp, på någon av alla de möjliga gångvägar som jag har till jobbet, hejar jag också på alla jag möter.

Så kom jag till vårt Apotek i byn och möttes detta budskap, Hälsa först! Jag tyckte det var så kul att jag sprider det gärna vidare.

Mindre kul har jag jag haft det de tre sista dagarna. Det började i måndags eftermiddag med en våldsam värk i magen. Först trodde jag att det var ett restaurangbesök på söndagseftermiddagen med öppen buffé som var orsaken. Efter tre dagar förstår jag att det var andra orsaker, Vinterkräksjukan! Hälsa först, betyder mera än att bara hälsa och vara trevlig, hälsan är det viktigaste vi har.

Jag har aldrig varit med om något liknande, jag kräktes upp mer än 2 fulla kräkpåsar. (3 liter) I går onsdag somnade jag på sängen minst 5 gånger. Birgitta kom hem och härarbetade, för att jag skulle slippa vara ensam. Natten till torsdag sov jag från kl. 19 till kl. 7 med bara något kort avbrott. Innan jag somnade kom Birgitta in med en mugg Hälsofil och försökte nästan mata mig. Jag har druckit litervis med blåbärssoppa och Resorb morgon och kväll. Nu efter tre dagar börjar jag att kunna se framåt igen.


Åtgärder

Information

8 responses

24 03 2023
Monica

Den är igång den sjukan nu med flera hundra fall i veckan och det är ändå bara de som sökt vård som registreras.

Själv trodde jag länge att jag var immun tills jag drabbades. Var på flygplats i Yorkshire, checkade in, hann hem och sen föll jag. I allt elände var jag tacksam🙂tänk om det hänt på planet. Undrar över vad det kunde vara, besökte toalettrum på flygplatsen, där hade någon glömt en viktig sak jag gick och lämnade. Ja vet inte, måste fått nån smitta för åt gjorde jag inte.

Sjukan är något hemsk och jag ”botar” allt med kamomillte fast det tog lång tid innan något av det stannade i kroppen.
Usch, hemskt hur du drabbades och skönt att höra att det gått över för man undrar ju nästan med dessa kaskader som kommer. Helt absurt och kan väl vara lite olika från person till person.

Hälsa är fint, både i kroppen och socialt. Är så trevligt när folk hälsar men det gör inte folk här även fast man passerar varandra i 40 år så där🤔men finns ju undantag.

24 03 2023
Matts Torebring

Ja vem hade kunnat ana att denna virus skulle komma och drabba mig det också. Jag håller med dig till fullo, det var en hemsk upplevelse. Kräkpåsarna som finns idag på bl.a. Apotea är en stor lättnad att ha till hands både på resa och hemma. Hos oss finns de alltid med i husbilen och på våra toaletter.
Jag har tänkt många gånger som du, vad hade hänt på en resa, i en offentlig miljö, finns det toaletter i närheten o.s.v. Helt plötsligt blir man helt hjälplös.
Allt gott!

24 03 2023
bmlarsreseblogg

Ju så gräsligt! Då känner man sig inte speciellt kaxig.
Jag tror jag hör till de som inte får vinterkräksjuka, peppar, peppar, eftersom det aldrig drabbat mig när barnen var små och sjuka eller när vi tog prover på barn som kom in till sjukhuset med kräksjuka. Däremot drabbades vi båda två av matförgiftning den varma sommaren 2018, när vi köpte diverse godsaker på Laxfabriken och förvarade dem i husbilskylskåpet hela dagen. Kylskåpet höll inte temperaturen när solen låg på i +30. Nästa morgon hann vi tack och lov hem, men så sjuka vi blev.
Tur du har kryat på dig. I lilla Varnhem hälsade alla, barn om vuxna på varann, härligt. Falköping är nog lite mitt emellan, de flesta i vår ålder hejar eller nickar, inte ofta de yngre.

24 03 2023
Matts Torebring

Vi har 3 gånger ätit Köttgryta Bourguignon, på camping L´Eperviéere, Frankrike. Vi hämtar den på restaurangen och äter hemma. Den är obeskrivligt god, tillagad i köttgrytans hemort. Vi tar med oss 2 grytor som köket fyller med pommes och köttgryta. (2 pers)
Jag har ju fått lära mig att äta upp all mat på tallriken, så gjorde jag även denna gången. Vi hann köra på Autobahn till eftermiddagen dagen efter. Då var det dags för stopp. Ögat hade velat ha mer än magen kunde föredra. När kräkningarna var över och med lite vila, kunde vi färdras vidare. Så är det inte denna gången, det är något i särklass värre.
Lax och räkor är inte att leka med när det är varmt. Vi var på ett bröllop med 100 personer, där alla blev riktigt magsjuka senare på kvällen av en skaldjurssallad, som stått framme för länge i värme.

24 03 2023
Rolle o Carina

Usch då så tråkigt med kräksjuka,det vill vi inte alls ha!
Det räcker med allt man haft nu på sistone.
Hoppas du kryat på dig och att Birgitta klarat sig!

Ha det gott/RegnKram

24 03 2023
Matts Torebring

Birgitta har varit pigg, men för mig har det varit mycket sjukdom. Nu vill jag bli återställd. Detta var inget att leka med.
Kram & Må gott

24 03 2023
JoY

Oj det låter inte bra att vara sjuk så länge, vätska är viktigt då. Vi har klarat oss från kräksjuka men när jag nu skriver det, så vet man inte vad som väntar.
Se till att krya på dig.

25 03 2023
Matts Torebring

Att kräkas så pass mycket vid ett tillfälle, det tror jag inte att har jag varit med om tidigare. Jag fattar inte var det kommer ifrån. Jag har levt på bara soppor och vätska i 4 dagar. Efter detta bjöd Birgitta mig på den godaste hamburgare.
Allt gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: