Redan aprilväder

26 03 2023
Så här mycket fåglar har vi aldrig sett framme tidigare.

Snart är det på påsk och HERDEN står och stampar i garaget. Ska vi åka ut, ska vi vara hemma, kommer dottern med familj hem, ska det vara snö i påsk också? Ja frågorna hopar sig men det är svårt att få ett svar på dem. SMHI lovar 9 dagar på rad med minusgrader och då är vi framme i påskveckan. När jag sitter och skriver och tittar ut är marken täckt av småfåglar, de gillar inte detta de heller.
Mot badviken
Åt norr
Åt väster
Åt öster
Åt söder
Mot öster


Åtgärder

Information

9 responses

27 03 2023
Rolle o Carina

Så tråkigt med denna lång-dragna vinter med snö och kyla!
Nu vill vi ha Våår värme med Sol och torra vägar så man
kan ta hem vår Bobil och även sköna Mc-turer med 🙂

Ha det gott/SnöKram

27 03 2023
Matts Torebring

Nu börjar det att bli svårt att förstå allt tal om den uppvärmning av planeten som äger rum. Nästan att känslan säger kallare i stället, efter den här vintern.
Braskaminkram

27 03 2023
bmlarsreseblogg

Nog var det ett riktigt aprilväder igår medan jag vaknade till en strålande vinterdag i morse.
Ur led är tiden men idag ska vi njuta av en solig promenad!

27 03 2023
Matts Torebring

Ja ute var det rena julkortsvädret hos oss också. Men ack vad skenet bedrog. Trots att jag bytte ut en någon lättare mundering till tjockare strumpor, långkalsonger, vinterkängor, tyngsta vinterjackan och gångstavar för isgatans skull, så bet den kalla vinden i mig på min jobbpromenad. Men vackert var det.

27 03 2023
Monica

Ser ut som här och det bara fortsätter, snön yr i blåsten och plogbilar på rad jobbar. Oerhört trött på denna vinter och har bevis på att det var bättre förr🙂, läser dagboken från förra året och mars månad var riktigt fin, ljus och solig. Och inte minst, jag hade planterat mängder med penséer och violpenséer.

Fint att du ordnat till småfåglarna med egen restaurang, de behöver hjälp nu.

Önskar dig en bra vecka, ja er båda. Ha det så gott.

27 03 2023
Matts Torebring

På morgonen sitter jag på sängkanten och tittar ut genom våra panoramafönster, eller så är klockan hemdags fram på eftermiddagen och jag tänker. Idag kan jag ha jackan uppknäppt när jag går till jobbet eller går hem. Men ack vad skenet bedrar, värsta vinterkylan när jag kommer ut.
Ja visst har vi haft behagligare vintrar förr om åren. När vi byggde vårt hus vintern 2020- 2021, fick vi ett lätt snötäcke en enda gång i februari månad och ytterst lite regn. Vi hade den Högstes beskydd även där.
Allt gott

27 03 2023
Monica

Nu gick det att se filmen och fint att se fåglarna. Och yrsnön tittar vi på inifrån här med men roligt att se på din film. Försökt att fånga den på foto men det är svårare. Maken lagat sen middag, ska bli spännande. Ha det så bra ni med och var väldigt försiktiga med underlaget med tanke på halka.

28 03 2023
Matts Torebring

Så kul att du reser med oss i vått och tort. Jag testar och skickar över en bild på fåglarna.
Ps. Gång och cykelvägar är farliga nu …
Allt gott

29 03 2023
JoY

Likadant väder här och nu har det börjat snöa igen. Det lockar inte att åka iväg, det får vänta. Och eftersom Jakob fortfarande har ont efter sitt fall, blir det väldigt lätt att bestämma att vi ska vara hemma. Tids nog kommer Våren.
Ha det bra i snön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: