Voltaren eller volta runt?

24 11 2021
Jag hittade några kvarglömda piller.

Under mer än ett halvårstid har jag sökt hjälp på Vårdcentralen i byn för värk i häger höft, värk ned i knäet och ända ned i foten men utan resultat. Sista veckan har jag haft två så gott som helt sömnlösa nätter, mest på grund av värk. Jag känner igen problemet sedan en muskelinflammation för mer än tio talet år sedan. Den gången var jag nästan invalid men jag fick en spruta i rumpan och sedan var all värk borta på några timmar. Under sista halvåret har jag bett om en spruta igen, jag har bett om värktabletter men utan resultat.

På samma Vårdcentral har jag bett om PSA prov i flera år, men möttes av varför ska du göra det? I somras tröttnade jag och gick till Företagshälsan och det var inga problem. Resten vet ni om allt som hände sedan. Jag hade för höga värden och det blev till slut operation. Av en slump hittade jag härom kvällen hemma fyra styck Voltaren tabletter. Naturligtvis tog jag en pill. Jag somnade och sov hela natten utan avbrott. Jag tog en pill till och har kunnat röra mig normalt utan att ha ont varje steg.

Måste man köra ut i skogen och ”Voltarunt” med bilen för att få hjälp. Det är ju mycket billigare att kunna ta en ”Voltaren.” Jag vet att dessa värktabletter som motverkar inflammation inte riskfria, men man kan ju gå ihjäl av värk också. I går sa jag till på skarpen, värktabletter eller så byter jag läkare och vårdcentral. Efter ett par timmar kunde jag hämta ut mitt recept på Diklofenak.


Åtgärder

Information

8 responses

24 11 2021
Husisblogg

Ja helst av allt vill ni människor vara medicinfria. Visst finns det en hel del olika biverkningar. Men att inte få bort smärtan kan istället ge andra biverkningar så bra att du sa ifrån idag, på skarpen.
Allt gôtt

27 11 2021
Matts Torebring

Nu fick jag mina tabletter i går och jag förstår att de inte är att leka med när jag läser bipacksedeln. Jag får ta minsta möjliga dos och testa.
Det bästa

24 11 2021
JoY

Det är kanske så att man ska vara ”dödssjuk” för att få hjälp eller så måste man vara så pass frisk att man orkar strida för att få hjälp. Inte okey att det ska vara så.

27 11 2021
Matts Torebring

Så sant vad du skriver, så har jag också sagt i flera år. Jag förstår att tabletterna inte är att leka med när jag läser bipacksedeln, men varför då inte ta tid att tala om riskerna för patienten, än att bara säga att jag inte skall ta dem, trots att jag haft dem tidigare?

25 11 2021
Monica

Hoppas det blir någon utläkning på den inflammationen och det är väldigt smärtsamt när smärtan finns där man belastar hela tiden, rent hemskt. Så man måste ta något men vet man numera är väldigt försiktig med NSAID- preparat, kom via Danmark alla rapporter om det. Men låg dos och någon Alvedon kan man komplettera med, ja paracetamol och INTE Ipren och den typen.
Hoppas din naprapat kan hjälpa dig mer också. Och nog ska det gå över fast det tar lång tid. Ta hand om dig och vila ibland.

27 11 2021
Matts Torebring

Tack för dina råd, jag lyssnar och tar till mig. Jag tänkte börja ta tabletten i går kväll men började att läsa den långa bipacksedeln innan. Jag förstår att tabletterna inte är att leka med när jag läser om den. Dessutom skulle jag inta ett och ett halvt glas vatten samt inte i samband med mat. Jag avstod tills nu på morgonen och jag skall se om jag orkar läsa allt om den. Jag testar rådet om minsta möjliga intag. Jag har haft den innan men aldrig märkt av något.
Allt gott i adventstid

25 11 2021
Husbilen Coralen

Visst är det tråkigt med ständig värk som maler dygnet runt!
Har oxå provat Voltaren förut,även Diklofenak,Pronaxen men
min mage vart i obalans efter några dagar tyvärr,inte kul.
Nu så får man ta Alvedon,Ipren som är bättre för mig dock.
Hoppas du får nån hjälp av din naprapat framöver!

Ha det gott ändå så gott det går/SolKramar

27 11 2021
Matts Torebring

Det känns lite märkligt alltsammans. Voltaren var för inte så länge sedan receptfri och var mans egendom. Nu varnas det för den och många dödsfall av den läser jag på nätet.
Adventskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: