Bonden som aldrig haft semester

28 04 2019
Söndagsmiddag hemma på vår altan.

Det var en bonde, som aldrig haft någon semester. Så till slut, skulle han få en vecka ledigt från sitt lantbruk. ”Vart ska du resa då”? frågade hans vänner. ”Nu ska jag rätta till gärdesgården där borta, som jag har sett förfalla under många år, men inte hunnit med att rätta till”, svarade bonden.

Att se en sak som jag vill göra, men aldrig får tid till, kan jag själv uppleva ganska stressande. Så jag förstår bondens sätt att resonera, för så tänker även jag.

Denna helgen har vi varit hemma och storstädat både inne och ute, från tidig morgon till sen eftermiddag i går. Idag var det en skön avkoppling, att sitta ned i kyrkan på förmiddagen, när Birgitta spelade, vi är ju sällan hemma i helgerna. Birgitta lagade sedan min favoritmat hemma och vi njöt av söndagsmiddagen ute.

Nu ser jag fram emot att få arbeta 1 maj, och att få flytta in i de sista fyra kontoren på jobbet. Inget stressar mig hemma, inget stressar mig i större omfattning på jobbet, jag kan göra det jag väntat på, att få göra så länge. Nästa veckoslut längtar jag ut igen, på att få slå följe med Herden. Vi får se vart han leder fåren, ut på grönbete.


Åtgärder

Information

4 responses

28 04 2019
Husbilen Coralen

Visst är det njutbart efter ”Bondearbete” hemmavid på ägorna!
Då kan man koppla av o känna sig nöjder efteråt med go mat 🙂

Varm SolKram

28 04 2019
Matts Torebring

Det är inget fundera på längre att göra, nu är det ”bara å åk”.
Sol & Vårkram

28 04 2019
Husisblogg

Skönt när ”måstena” är avklarade och det bara är att rulla ut och njuta.

28 04 2019
Matts Torebring

Visst är det en skön känsla, du är säkert blank, skinande ren, välputsad och bara väntar på att ta med ägarna vart de vill. Inga måste göra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: