Jantelagen har sagt sitt

3 08 2016

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 19.52.36

Så här trevligt hade det blivit. En ställplats i tre etage. Grönytor, planteringar, stenmurar, belysning, ett fint servicehus och en oas på hela gatan. Det hade gynnat kommunens renommé  och handel. Nu blir det ingen ställplats på Granen 1 i Aneby kommun. Detta efter att Mark- & Miljödomstolen sagt sitt. Alla, precis alla och åter alla, har sagt: ”Vad positivt, stå på dig Matts, det här måste kommunen få”. En till två personer har dock varit mot detta, från första stund och motverkat projektet på alla tänkbara sätt.

IMG_9707

Det är bättre att tomten står öde i fortsättningen också.

Så här föredrar några få, i Aneby kommun, att tomten skall stå även i fortsättningen. Jag äger tomten, som stått öde sedan 1962 och nu kommer den troligtvis att stå öde även i fortsättningen. Den förhatliga skogen som växte på tomten och förstörde vårt hus och trädgård, är i alla fall nere.

Det känns verkligen märkligt att bo i en kommun som denna, inte för avslaget, beslut skall följas, och det respekterar jag. Men varför skall goda krafter motverkas av en handfull personer? Varför skall man få det minst sagt dåliga bemötandet, från kommunens sida som jag fått? Jag har inte ens tillåtits att presentera planerna. Rena osanningar har förts fram från kommunens tjänstemän, som till exempel, ”Matts skall starta en campingplats”. Vem vill ha en campingplats på gatan? inte jag i alla fall.

 


Åtgärder

Information

28 responses

3 08 2016
Henrik Alm

Det var riktigt dåligt av kommunen! Jag hade inte betalt en krona skatt till i den kommunen , flytta hela företaget och markera och sälj huset och köp en liten gård som du vill ha. Helt otroligt måste jag säga… Alm

3 08 2016
Matts Torebring

Tack för ditt stöd och roligt att höra från dig. Jag får lov att säga, att jag fattar inte att ett par av kommunens handläggare, får styra det helt efter sin egen vilja. Jag har redan tittat på en gård, men tyvärr ligger även den i Aneby kommun. Självklart vill jag bort från denna plats.

3 08 2016
Rolle o Carina

Otroligt tråkigt av en kommun om inte fattar det rätta!
En sån fin ritning och allt som de bara avslår,Uselt!

Ha det gott ändå Matts……Kram

3 08 2016
Matts Torebring

Tack för ditt stöd under resans gång. Visst är jag otroligt besviken. Hoppas jag kommer loss härifrån. Vem vill bo i en kommun som denna.
Kram

3 08 2016
lennartolovsson

Sorgligt med byråkratin många gånger.

Hade det varit IKEA så hade säkert gått bra, de styr på många ställen.

Kram

3 08 2016
Matts Torebring

Tack för ditt stöd under resans gång. I detta fallet är det nog mera jantelagen än byråkratin. Vi ska minsann stoppa honom, detta ska han inte få göra. Kram

3 08 2016
mlillvikMaggan och Ingemar

Grannarna borde få säga sitt och inte bara några negativa personer på kommunen……brrrrr vad arg man blir. Hos oss ville en stadsarkitekt dra en gång o cykelväg över 3 strandnära tomter, Det finns redan en befintlig gång o cykelväg dock inte strandnära. Nu hade kommunen inte råd och arkitekten har gått i pension…..men man vet aldrig när någon ny ”idiot” får något för sig. Vi är de enda som inte äger stranden så det kan bli ganska dyrt att lösa in de andra 2.

3 08 2016
Matts Torebring

Tack för ert stöd! Här är närmaste grannen jättepositiv och nästan förgrymmad över att jag inte kommit igång. Sedan finns det andra som säger att husbilar skapar en massa trafik (9 platser?), de tutar på morgnarna och släpper ut glykol i grundvattnet med mera, med mera.

3 08 2016
Belar43

Obegriplig hantering från kommunens sida, det ser ju verkligen trevligt ut på ritningen. Hoppas du hittar något bättre ställe att bo på…

3 08 2016
Matts Torebring

Tack för dina tankar. Jag vill fly, om jag bara kunde. Vem vill bo i en kommun som denna?

3 08 2016
JoY

Tutar på morgonen, det var något nytt, inte har jag hört att husbilar tutar på morgonen. Det finns väl en låt som heter Älgarna demonstrerar. Vi kanske ska ta våra husbilar och demonstrera i Aneby, tidigt på morgonen och tuta. Tro du att det hjälper så kommer vi.
Kram

4 08 2016
Matts Torebring

Bra idé! Nästa gång Tillsyningsnämnden har sammanträde, skulle vi nog stanna utanför och bara tuta. ”Men ingen får läcka glykol.” Tack för att ni stöttat mig under resans gång.
Kram

3 08 2016
Helena FREEDOMtravel

Har du inte ens fått presentera det??? Alltså, jag blir så trött och irriterad. Om någon i kommunen har en konstruktiv idé måste de väl åtminstone lyssna så att de kan ta ett vettigt beslut! Här känns det ju som att de bara bestämt sig, utifrån förutfattade meningar eller något. Så himla trist när det faktiskt är något som kan bidra positivt till kommunen! Usch, jag förstår att du verkligen är besviken! Ser ju superfint ut på ritningen!!!

4 08 2016
Matts Torebring

Tack för att ni har stöttat mig under resans gång. Det finns ganska nytillsatta politiker och det finns tjänstemän inom Tillsyningsnämnden som till varje pris, skall visa vad de går för på kommuninnevånarnas bekostnad.

3 08 2016
Susanne Persson

Verkligen tråkigt, hade gärna kommit till din ställplats.
Husbilen Ventilen

4 08 2016
Matts Torebring

Jag ville göra detta bara för att det är roligt, att skapa och göra vackert runt om kring oss själva. På tio år kanske jag skulle få tillbaka allt jag satsat om det gått bra. Det tål inte alla att se.

3 08 2016
Lars Permelin

Så tråkigt Matts, jag förstår att du är besviken på avslaget och på Aneby kommun som inte ens lät dig presentera din planerade skapelse. Märkligt att kommunen inte ens ville diskutera och ta vara på möjligheten att få höra dina erfarenheter samt därigenom få bättre kunskap om husbilsturismens villkor, behov och möjligheter.

4 08 2016
Matts Torebring

Tack Lars för allt ditt eget engagemang i detta projekt. Jag är så otroligt besviken på bemötandet, från kommunens tjänstemän och politiker. Stadsplanen har reviderats på många ställen i kommunen. Denna gången har det blivit bara prestige, från en handfull tjänstemän och politiker. Aneby kommun borde utses som Sveriges sämsta ”Husbilskommun”.

4 08 2016
Kors och Tvärs

Väldigt trist men har avundsjukan fått fäste är det svårt att ändra på det. Men galet är det oavsett. Du får ta och flytta ett par mil norrut
Tröst kram

4 08 2016
Matts Torebring

Tack för ert stöd. Jag hoppas att kritiken från många håll, kommer att bli frän. Jag hoppas även att de kommer att få till svars för detta, under lång tid fram över. Kram

4 08 2016
Kenneth Risberg

Mycket tråkigt måste jag säga. Platsen ser ju verkligen fin ut och hade varit en tillgång för Aneby kommun men nu går det miste om detta och kanske mer till. Finns ju en möjlighet att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten, om du vill göra ett sista försök.
När man läser om turism idag så har den bara ökat det senaste året och framför allt vad gäller husbilar. Många kommuner försöker därför att möta denna ökning med att tillgodose behovet av parkering och ställplatser för de har insett ett värde i turismen/husbilar och besökande i sin kommun, dock inte Aneby kommun.

4 08 2016
Matts Torebring

Tack Kenneth. Jag har själv inspirerats av campingar i Pyrenéerna och Kroatien, där man byggt campingplatser, på mark som är tekniskt impediment. Hos mig faller det bara fyra meter och det hade varit kul att bygga en ställplats i tre etage. Det skulle blivit mycket trevligare än alla ”grusplaner” som finns. I Aneby kan inte politiker och tjänstemän ens stava till ordet Ställplats. De vet inte vad det är och vilket behov som finns. Aneby kommer att vara Sveriges sämsta husbilskommun.

4 08 2016
Per

Hej Det var verkligen synd, följt Din kamp via bloggen och flera gånger tänkt att det blir jättebra. Lämpligt övernatta där när vi är på väg söderut. Lagom dagsetapp från Umeå. Skulle ha blivit en mycket trevlig ställplats!!

Per

4 08 2016
Matts Torebring

Tack Per. Både ni och vi skulle haft glädje av den. Tyvärr finns det en handfull tjänstemän och politiker i Aneby kommun, som har en motsatt uppfattning. Jag hoppas de kommer att få stå till svar för detta.

6 08 2016
Anki

Jag har haft problem att kommentera hos dig under några dagar … fattar inte varför – provar igen…

Trist att du fått avslag … irriterande att du inte ens fått göra en riktig presentation av din idé!
Ser att du fått rådet att flytta till en annan kommun – kan bara hålla med! Du har nog säkert betalat massor med skatt i Aneby … och så behandlar de dig så här – uselt!

6 08 2016
Matts Torebring

Jag är besviken på, att i stort sett en person, som varit emot hela projektet från början, kan driva igenom sin vilja och gömma sig bakom paragrafer.
Det är rent ut sagt skamligt!

8 08 2016
Elisabeth

Jag skriver inte de ord jag känner inför det här avslaget! Det finns likheter med hanteringen av vissa ställplatser på Öland. Campingägare har makt. Du skulle startat med en parkering. Det kanske inte är för sent än?

8 08 2016
Matts Torebring

Jag skrev husbilsparkering från början, men det ordet finns inte, utan det måste heta Camping och då blev alla emot och jag med. Det är ingen campingplats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: