Råkar du till Bilvägen 2 Aneby?

9 07 2020
Bilvägen 2 Aneby

Detta lager & kontor byggde jag 1987, idag 2020 ser det skamfilat ut. Vi lämnade fastigheten och företaget 1995, efter det att vi fick ny ägare, samt att vår nye ägare och vi, hade helt annorlunda synsätt på verksamheten. Företaget försvann snabbt från marknaden, efter det att vi lämnat det.

Senare har vi varit erbjudna att köpa tillbaka hela fastigheten, för bara en mindre del, av vad den kostade att bygga. Med facit i hand skulle vi ha köpt, med tanke på allt vi investerat i våra nuvarande lokaler på verksamheten. Men det är lätt att säga idag. Skönt att inte äga fastigheten i dag när färgen flagnar från fasaden.

Så här såg det ut 1987
Som mest hade vi sju lastbilar.

Vi var restauranggrossister på den tiden och vi levererade maten, till nästan alla kommuner på höglandet, samt en massa pizzerior. Vi hade upp till sju lastbilar som mest.

I veckan ringde jag till Gotahälsan, som hyr alla kontor i fastigheten. Under vår semester slöt Niklas avtal med just Gotahälsan, för vårt kontinuerliga arbetsmiljöarbete samt hälsokontroller. När jag ringde, ville jag beställa tid för Coronatest av antikroppar, fick jag frågan, ”Råkar du till Bilvägen 2, där vi finns”. Efter denna långa inledning förstår ni svaret.

Idag har alltså både Birgitta & jag lämnat blodprover för test om vi har antikroppar. Dessutom passade jag på att ta ett PSA prov och sköldkörtelprov på ämnesomsättningen. Det är säkert sju- åtta år sedan jag tog PSA prov senast. Alla mina läkare på vårdcentralen har inte velat göra det. (Jag tror helt enkelt att det är dyrt och att de vill spara skattemedel). Nu får vi vänta på svar fyra fem dagar.


Åtgärder

Information

12 responses

9 07 2020
Rolle o Carina

Ja där ser man,tiderna förändras och vi med dom också!
Då har ni nog finare lokaler idag där ni huserar.
Hoppas proverna visar ett bra resultat då i väntans tider!

SolskensKramar

9 07 2020
Matts Torebring

Tack, nu väntar vi med spänning på svaren. Ja absolut, det var en lokal för Partihandel som passade oss då, inte idag.
Sommarkram

9 07 2020
Nils-Åke Hansson

Hoppas proverna är goda.

9 07 2020
Matts Torebring

Tack, så sant som det är sagt.

9 07 2020
Husisblogg

I era nybyggda fina lokaler kan ni nog inte bo bättre än vad ni för nu.
Hoppas nu alla era prover blir bra.
Allt gott!

10 07 2020
Matts Torebring

Tack, du har rätt Husis. Allt gott!

9 07 2020
Vår husbilsblogg

Med tiden flagnar färgen på det mesta om man inte underhåller det man har, oavsett vad det är. Jag håller tummarna och hoppas att ditt psa-värde är omätbart.

10 07 2020
Matts Torebring

Tack Lars, du vet vad det vill säga med provsvar.
Hela industriområden och affärsfastigheter, kommer att se ut som spökstäder om 30 år. Alla utom Matts Torebring, bygger med denna plåt på ytan.

10 07 2020
Monica

Så bra ni kunde ta proverna, spännande faktiskt, och skönt om du har IgG ak, då får du svar på vad din eländiga ”influensa” var för slag och har skydd. Intressant vad Birgitta får för svar, kanske har neg på detta och T-cellsimmunitet men det ser de inte. Hoppas dina andra prover är normala. Ja så sant, man sparar på provtagning för varje analys kostar mycket men man ska ju få hjälp om man misstänker något. Lika där att det är lite godtyckligt och inte enhetligt som all vård bör vara. Vi betalar alla en hög landstingsskatt och många får eller söker aldrig vård, andra varje vecka. Allt skulle ses över. Och många privata aktörer finns, behövs men patienten betalar ju redan och får en ytterligare kostnad. En del som sökt VC måste ta privat hjälp som visar sig vara akut men kostar många tusen och sen skickas de proverna till universitetslab. för analys. Den privata vården får betala så därför kostar det för dem. VC du kontaktade borde ju också informerat om att det fanns möjligheter på plats t o m för provtagning

10 07 2020
Matts Torebring

Jag har varit i kontakt med tre, fyra läkare på olika vårdcentraler, under de sista åren. Alla har sagt samma sak, ”Varför ska du ta ett Psa prov”? Nu tar jag det på affärsmässiga grunder i stället, utan någon diskussion. Visst är det märkligt att det skall vara så.
Naturligtvis hoppas jag på goda svar, detta har varit ett oroselement under hela vintern. Får jag hjälp om jag blir sjuk eller inte? Så sent som igår, sa en läkare i tv rutan, ”Vi är bortskämde med att vi i Sverige, har räddat alla som går att rädda, så ser vi det inte längre”. Vad ska alla våra gamla på äldreomsorgen tänka när de hör detta? Jag funderar verkligen över vart är vi på väg. Rätta mig om jag har fel.

10 07 2020
Monica

Nej du har så rätt men kanske de styrande politikerna känner sig trygga, med sig själva och hela sin släkt. Där finns en del att berätta som jag avstår från. Men visst finns det fantastisk vård men det gäller att hamna i rätta händer. Och det finns mycket lidande både bland barn och gamla. Och fel som aldrig ska inträffa, man kan inte bara skylla på stress. Önskar er en fin helg, är rätt skönt ute här idag och fint i naturen som fått lite vatten.

11 07 2020
Matts Torebring

Hos oss som bor i en liten kommun och många känner alla, upplever jag att vi får det bästa tillmötesgåendet och den hjälp vi behöver. Samma sak när Birgitta blev sjuk borta i Lidköping. Vi mötte där en fantastisk personal och omhändertagande. Alla de som bor i de stora städerna, har det säkert inte lika tryggt. Fast det finns säkert positiva undantag där också. Hoppas att vi kommer i de goda händerna, om vi skulle bli sjuka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: