Ip Only & Matts Torebring

10 07 2020
På andra sida gatan hemma hos oss

Så här skrev jag på min blogg för ett tag sedan… Den 9 augusti 2019 kl 11. 05 mejlade jag Ip Only, och anmälde att jag jag ville ha fiber inkopplat på vår nyinköpta tomt. Jag fick en bekräftelse på att anmälan kommit in. Sedan har det varit tyst, till ett par månader sedan, då jag tog tag i det igen. Nu ringde jag även Telia.

Hur mycket jag har ringt det vet jag inte, bara att det är många gånger. Till slut kom jag ”innanför Kundtjänst”. Detta tack vare goda råd från Aneby kommun. Till slut började det att hända saker för två- tre månader sedan.

Vid röda pilen finns förklaring till kabeldragningen på Metrias karta.

Så här har det låtit när jag talat med Ip Only,,,

  1. Framtidsvägen finns inte på våra kartor. (Ip Only)
  2. Jag har fiberkabeln på Metrias karta på framtidsvägen (Matts)
  3. Den kartan har inte vi (Ip Only)
  4. Det finns fiber två hundra meter bort, du får kosta grävning (Ip Only)
  5. Aldrig i livet att jag gör det, fibern finns på andra sidan gatan (Matts)
  6. Vi har hittat nu, det finns fiber nedgrävt utmed Framtidsvägen (Ip Only)
  7. Vi vet inte vem som äger rören (Ip Only)
  8. Vi återkommer när vi vet vems fibern är (Ip Only)

Ja så här har det låtit samtal efter samtal. I går kväll när Birgitta och jag satt och fikade ute i greenroom, kom två grabbar med ett kontrakt i högsta hugg. På deras tröjor stod det Ip Only.

Detta är ju helt fantastiskt, började de, du har ju grävt ända fram till skåpet (första bilden) där fibern finns, det är ju vara att ansluta. Ja men detta har jag predikat för er i elva månader, men ni tror ju mig inte, sa jag.

Nu har vi under tiden skaffat Telias Mobila bredband, men det har Telia lovat att ta tillbaka den dag vi får fiber. Under augusti kommer fibern att kopplas in i vårt nya hus, det har de lovat. Märkligt att det skulle ta ett helt år år.

Ps. Detta hände i början av 80- talet, när jag var ute och sålde kaffemaskiner. Min kund berättade för mig, att en konkurrent dragit sig ur och sagt. ”Är Matts Torebring med, backar jag ur, för han ger sig aldrig”. Tänk om Ip Only fattat det från början.


Åtgärder

Information

2 responses

10 07 2020
Rolle o Carina

Ja tänk vilket krångel,såna vill man ju inte alls ha att göra med!
Då vi fick in fiber 2012 gick det snabbt och smärtfritt tack o lov👍

Ha det gott/RegnKram

11 07 2020
Matts Torebring

När en gata anläggs, eller fjärrvärme deras fram och det sker till många fastigheter samtidigt, är det enkelt att lägga ned fiber. I detta fallet har stadsnätet bytt ägare under resans gång. Att komma efteråt är mycket besvärligare. Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: