Två öre metern

27 04 2019
Nu har jag pillat upp (nästan) varenda litet ogräs

Vilket underbart försommarväder i dag och ytterst lämpligt för att rensa ogräs. Jag hade ett svårt val att göra i går eftermiddag. Åka ut med husbussen, eller göra klart hemma i trädgården. Jag visste att det känns dubbelt så skönt, att åka ut nästa helg i stället, när inget ”måste göra” väntar hemma. Veckan som kommer, har jag extremt mycket möten på jobbet och då är det skönt att vara klar hemma.

Kanske funderar du som läser på, ”Två öre metern”? Jo, för ganska exakt 60 år sedan, var jag runt hos olika bönder och gallrade rovor och kålrötter. Jag band ett säcktyg runt knäna och så kröp jag på knä, rad efter rad. Lönen var 2 öre metern och förtjänsten för en hel arbetsdag blev 25- 30 kr. Idag har jag krupit runt hela dan utan lön, men det ser prydligt ut nu.


Åtgärder

Information

8 responses

27 04 2019
Nils-Åke Hansson

Har också gallrat betor och en annan sak ta bort broddarna på potatisen i potatiskällaren kalt och mörkt. Men så här i 70 års åldern kan det vara kul att tänka på. Ingen av dagen barn kommer att göra detta.

27 04 2019
Matts Torebring

Vad kul att du varit med om detta. Då är vi gamla rävar både du och jag.

27 04 2019
Vår husbilsblogg

Det tar en hel del tid att rensa ogräs, under tiden hinner jag ofta tänka på många olika saker och när renset är klart så är tankarna också parkerade i rätt bås.

27 04 2019
Matts Torebring

Visst tar det tid, tre kvällar och en lördag, fast då har jag även spolat garagenfarten, trottoaren och vattenbassängen. Det var nog Arne i Prästgården och Gösta i Karlslund jag tänkte på, eftersom två öre metern kom till mig. Ha det gott!

27 04 2019
Husisblogg

Detta med att rensa har aldrig varit något för mina ägare.
Men min manlige ägare kommer ihåg då han gick runt hos grannarna på vintern och skottade snö för en femma eller tia.

28 04 2019
Matts Torebring

Jag har nog aldrigt tyckt att det är tråkigt. När man ligger där och kryper, hinner man tänka på ganska mycket. Jag försöker se det som avkoppling. Man får inte bli stressad av det. Att skotta snö åt grannar och ta lite betalt, gladde nog många och även dina ägare Husis.

28 04 2019
Rolle o Carina

Visst är det skönt när det mesta är klart hemmavid!
Då är det skönare att dra iväg med gott samvete 🙂

Vi håller också på hemmavid nu denna helgen!
Men snart så rullar ”Bobilen” säkert ut igen!

Solig April-Kram

28 04 2019
Matts Torebring

När både ni och vi lättar ankar nästa gång, ja då känns det dubbelt skönt.
Sol & Vårkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: