Artificiell intellegens …

18 03 2023
Ett konstverk från Kosta Boda (Konstverket har inget samband med mitt inlägg)

Ibland kan jag känna tveksamhet och tycka olika om saker och ting … ”Jag är 76 år och jag behöver inte sätta mig in i allt längre.” Jag har tre dagstidningar, en stor boktrave på bordet och en tidning som borde skriva mest om husbilar. Jag erkänner att jag jobbar bara halvtid på riktigt. Jag håller mig hyfsat up to date med att vara på jobbet några timmar varje dag och ”härarbeta” (arbeta hemma) resten.

Visst har jag sedan något år tillbaka, känt till alla de enorma möjligheter som finns genom Artificiell Intellegens. Själv har jag inte kunnat logga in mig p.g.a. att det varit överbelastat eller fel lösenord. Vi skulle göra ett reklamutskick och som alltid kommer vd till mig och frågar: ”Vad ska vi ha för rubrik denna gången?” Vd beskrev sin fråga till superdatorn. I nästa sekund kom det upp förslag efter förslag på skärmen som var helt slående superbra.

Vad detta kommer att innebära i framtiden är omöjligt att se in i. Våra ungdomar som går i skola, behöver inte lära längre, datorn kan svara på allt.

Jag bad en av mina medarbetare att skriva till datorn och fråga, vad den anser om min bok. På bara några sekunder kommer svaren ned på skärmen … Den visste inte om än, att jag väntar på den 2:a upplagan just nu.


Åtgärder

Information

7 responses

18 03 2023
bmlarsreseblogg

Vi har följt diskussionerna i TV om AI och hur utbrett fusk har blivit på högskolor och universitet i samband med det. Vi tror att vi inte det är något vi kommer att behöva befatta oss med och plötsligt känner vi oss gamla….

19 03 2023
Matts Torebring

Visst känns det skönt att inte bry sig, så känner vi det i alla fall. Fast lite gungar det allt under fötterna, vad kommer att hända nu?

19 03 2023
Monica

Vad intressant! Bra sammanfattning om boken som jag skulle kunnat skriva själv😄och samtidigt mer för man läser ju mellan raderna och då mycket för att jag följt dig och lärt känna dig en del. Och inom andra områden du berättat.

Lite intressant och spännande är det med AI och lite får vi hänga med, vi är ju pigga för åldern eller hur😉

Sen vart allt tar vägen vet vi inte och kanske skönt att inte vara ung idag. Tror det är tufft och svårt på många sätt och det kräver mycket att hitta sin balans och många kan nog inte det. Och vuxenvärlden är lite handfallen. A och O är trygga föräldrar som är närvarande och uppmuntrande och lever sansat själva. Är fina föredömen.

19 03 2023
Matts Torebring

Jag har arbetat mig upp från botten och sett mycket på vägen, medan du har arbetat från toppen och så möts våra tankar. Visst är det en förmån att få vara med och se utvecklingen, att kunna engagera sig om man vill, eller låta bli att lyssna och bara se på.

Sedan slutet av 1800 talet finns det dokumenterade krafter för att avkristna Sverige. Samma krafter arbetar än idag för att avkristna samhället, uppfostra barnen är samhällets sak och familjen behövs inte. Allt detta kan du läsa om i boken, ”Landet som glömde Gud,” av Per Ewert. (Alla borde läsa den)
Ta bort det goda i livet och vad finns kvar, bara det onda.
Vi ser frukten idag av Alva & Gunnar Myrdals arbete på 60 talet. Den tekniska utvecklingen går inte att stoppa. Men familjen går att rädda om vi verkligen vill.
Allt gott till er

19 03 2023
Monica

Tack för tips och den ska jag läsa. Minns jag såg lite om den men glömde sedan. Utgavs i höstas vad jag förstår och får väldigt fina recensioner från största dagstidningar till mindre. Väldigt viktig och ger en sammanfattning av vårt land som inte är som något annat och än mer nu bara sen boken gavs ut.
Vi bor ju här och på något sätt är det svårt att förstå vad som händer, vi blundar nog. När vi kan.

20 03 2023
Matts Torebring

Vad roligt att du är intresserad av att läsa den och sprid den till dina vänner. Jag rös nästan i vissa avsnitt och läste högt för Birgitta. Detta är ingen vanlig bok!

20 03 2023
Husbilen Coralen

Ja vilken It utveckling åt alla håll det blivit nu!
Jag trivs bättre i skogens lugn och att få njuta
av lite Bobilsturer och härlig Mc-åkning😄😄👍

Ha det gott/SolKramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: