Sa du ja eller sa du nej?

26 07 2022
Länssjukhuset Ryhov i Jönköping

För ett 20 tal år sedan satt jag med ett headset från LG Telefoni. I bland kunde jag sitta och ringa hela dagarna. De höga och helt onödiga upppringningssignalerna skar in i höger öra. En skyddsingenjör mätte upp signalerna och sa med bestämdhet, att de var för höga men ingen åtgärd. Jag kunde ju lyft bort headsetet i de kritiska ögonblicken, men så blev det inte alltid. Idag är jag hörselskadad sedan ett antal år tillbaka.

En av hörapparaterna har lagt av helt och hållet sedan en vecka tillbaka. Vi har varit lågt bemannade på jobbet, så jag har inte kunnat åka till Audionommottagningens tekniska support i Jönköping. Fredag fm. förra veckan ringde jag för att höra om det var öppet. På nätet stod det att det var öppet, men vem kan man lita på idag så jag ringde. Ja ni vet svaret …”Vi ringer upp dig på måndag morgon kl. 8!” Efter ett par minuter ringde de upp mig och sa: ”Jag ringer dig nu för jag har så lite att göra!” Ja du kan komma nu i eftermiddag. Jag var nästan på väg att åka när telefonen ringer igen. ”Det finns ingen bemanning i eftermiddag!”

Jag ringde idag också för att kolla, men utan att någon svarade, jag har trots allt 10 mils resa t.o.r. Enligt nätet var det öppet och så var det när jag kom dit, fast då satt det helt andra tider på dörren. Jag fick plats nr. 15 i kön och just då hjälpte de nr 8. Jag fick i alla fall hjälp innan de stängde. Denna gången måste de plocka isär min hörapparat och det tar tid, men nu skickas den sedan hem till mig.

Man lär sig leva med allt, men visst är det jobbigt att inte ha full hörsel. Med stengolv och trä i taket hemma, har vi nog inte de bästa förhållande för en hörselskadad person. Jag får alltid fråga om Birgitta: ”Sa du ja eller sa du nej?” Det kan bli ganska tokigt om jag hör fel.


Åtgärder

Information

4 responses

26 07 2022
Curth

Här är vi två som är hörselskadade. Hustrun har cochleaimplantat, och jag ska testa hörapparat om en månad. Bäst är det om inga andra ljud som stör. Tur att det finns hjälpmedel i alla fall.

27 07 2022
Matts Torebring

Roligt att höra av dig. När jag fick hörapparat för ett antal år sedan, fick jag stå på mig för att få Siemens hörapparat. Jag hade fått det tipset av en god vän och kände direkt att den var överlägsen de andra. Ljudet var ormalt och som en stenkross i andra. Dessutom använder jag Siemens uppladdningsstation för batterierna vilket sparar massor av slantar.
Hoppas att det går bra för er.
Allt Gott!

26 07 2022
Rolle o Carina

Ja tråkigt när hörseln inte är som den ska genom åren!
Hoppas du får hjälp så det löser sig snart då!

Ha det gott/RegnKramar

27 07 2022
Matts Torebring

Det är i bullriga offentliga miljöer som man ställs utanför. Så var det när vi var skogsarbetare du & jag också. Man lär sig leva med det.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: