Äntligen lite mörka moln

25 07 2022

Det var länge sedan vi tände upp i vardagsrummet redan vid 18 tiden, idag gjorde vi det. Det mörknade utanför fönstren, så jag gick ut och spanade efter regn … kanske skulle det komma lite nu i alla fall, utöver det lilla som kom på morgonen.

SMHI har varnat för kraftiga skyfall på Småländska Höglandet, men de molnen måste tagit en annan väg. I skrivande stund har vi fått 3 mm regn idag.

Vi sådde om vår gräsmatta en vecka innan vi reste på semester. Det var omöjligt att någon skulle vattna när vi var borta och dessutom var det varmt. Sista veckorna har vi spridit ut över 40 m3 kommunalt vatten, bara för att rädda de nysådda delarna.

Toreman har fått tjänstledigt sedan slutet av maj månad. Gräset har jag klippt en gång i veckan med min gamla Stiga klippare. Det har sagts mig att gräset bör vara 8- 10 veckor innan vi startar Toreman.

Det kom ett rejält dagg men så mycket mer blev det inte. Å andra sidan gläds vi över varje droppe som faller från molnen. Jag tror att jag har räddat gräsmattan. Nu är vi inne på 3:e året i vårt fina hem och nu önskar vi inget hellre än att det ska bli grönt.


Åtgärder

Information

10 responses

25 07 2022
Mikael

Härligt med lite regn. Beställ färdig gräsmatta på rulle istället så har du en magiskt fin gräsmatta per omgående. Vi gjorde så för ett antal år sedan och är otroligt nöjda. Du får en kraftig och motståndskraftig gräsmatta omgående. Visst den kostar dig lite mer men resultatet oj oj oj du kommer vara sååå nöjd. I mitt tycke skämmer en dålig trädgård vilket fint hus som helst. Många hälsningar

25 07 2022
Matts Torebring

Jag tror dig till fullo. Jag har själv anlagt flera gräsmattor och verkligen lyckats med jord och gräsfrö. Nu fick jag delvis ”död jord” och allt gick fel från början. Inte ens höjderna var vi eniga om. Vi har toppat med 60 m3 ny jord.
Det bästa

25 07 2022
bmlarsreseblogg

Då lämnade molnen allt regn här i Falköping på sin väg mot Småland. Här har det verkligen regnat ”vått” och hur många mm som kommit sedan i morse vet vi inte, hur som helst såg det nästan friskt och grönt ut när vi äntligen kunde ta en liten promenad vid 20-tiden. Hoppas ni får lite av vätan också.

25 07 2022
Matts Torebring

Då gläds jag med er och alla lantbrukare i bygden, om det inte uppstått några skador, när det regnar för mycket på kort tid. Nu har det småskvättat under kvällen och nu har vi fått 5 mm.
Allt gott.

25 07 2022
Husisblogg

Hoppas att ni får lite regn så gräsmattan kan få frodas ordentligt. Men låt det inte komma för mycket för då kan väl inte mattan ta emot allt. Sådär lagom som det ska vara i Sverige vore väl bra 😀.
Allt gôtt

26 07 2022
Matts Torebring

Oftast tycker vi väldigt lika, så även denna gången.
Det bästa

26 07 2022
JoY

Även här hos oss visar det regn men det är dåligt med det. Visserligen kom det ynka 10 mm under natten men mer önskas.

26 07 2022
Matts Torebring

Vi kom till slut upp i 20 mm det sista dygnet och det är vi glada över, men visst vill vi ha mera.
Det bästa

26 07 2022
Rolle o Carina

Visst behövs det regn nu för oss alla,kommit drygt 40 mm här
uppe i norr och det lär säkert komma mera framöver!

Ha det gott/RegnKramar

27 07 2022
Matts Torebring

Totat i juli månad har vi fått drygt 40 mm och ni det sista 20 mm. Det räcker inte långt.
Sommar kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: