Jag måste göra ett val…

21 08 2018

ni kommer inte se mig lika mycket….

IMG_4716-2

Ett enkelt val att välja bort.

Det finns inte så pengar, att jag skulle sälja min röst, till dessa politiska ledares ideologi.  Idag skall familjen brytas ned och samhället ska fostra barnen. RFSU besöker skolor och talar för detta och fri samlevnad. Barnen får inte sjunga sin psalm i kyrkan. Jag har röstat på samma parti sedan jag fick rösträtt på 60- talet. Jag vill se kärnfamiljen som tar hand om sina barn och ger dem en god start i livet. Mitt politiska val är mycket enkelt!

Det var inte politik jag skulle skriva om idag egentligen….

_____________

Nästa val är mycket svårare att göra, när det kliar i fingrarna att skriva. Jag tycker nog, att jag trots allt varit ganska flitig, att kommentera i olika bloggar. Ibland kanske lite retsamt, för alla kan inte skriva, ”vad gulligt”. Jag har tittat in, så gott som varje dag, i samtliga bloggar jag följer. Jag fortsätter med det, så långt jag hinner. Ganska ofta har jag kommenterat.

Jag förstår att flera väljer bort min blogg, på grund av att jag inte kan låta bli, att stå för en god politik i vårt samhälle, med goda politiska ledare, som vill leda vårt land rätt. Jag har på samma sätt valt bort några bloggar, inte av personliga skäl mot någon, utan för att jag inte kan ställa upp på förda värderingar.

Nu går jag in i en intensiv period i företaget. Vi anställer personal, vi bygger ut, jag är själv totalentreprenör för byggnationen, vi har jobbat med julen sedan försommaren och jag är fortfarande vice vd. Arbetet hopar sig, när vi haft mycket frånvaro av olika legitima skäl.

Med andra ord, jag kommer inte att ha tid att läsa alla bloggar varje dag, jag kommer inte ha tid, att kommentera som jag gjort tidigare. Jag vill läsa ledarskribenter i våra tidningar också. Ser ni mig inte kommentera så ofta, under ett halvår framåt eller mera, vet ni vad det beror på. Jag har ingenting emot någon person, bara ideologin och åsikter.

Jag blir ju fantastiskt glad om ni fortsätter att kommentera på min blogg. Den kommer jag inte att lägga ned och hoppas att jag hinner skriva. Tack alla som läser, kommenterar och följer min blogg. Jag har haft rekord mycket trafik sista tiden. Tack, tack!

En riktigt trevlig höst till er alla.

Skärmavbild 2018-07-31 kl. 19.51.24

Citat Tidningen Dagen

 


Åtgärder

Information

19 responses

21 08 2018
husisblogg

Självklart kommer både jag och ägarna följa din blogg och försöka kommentera så ofta som möjligt. Dock så kommenterar aldrig jag eller mina ägare politik för det kan bli / uppfattas så fel.
Hoppas också du springer på min manlige ägare på Elmia även iår, om ni ska dit.
Lycka till med entreprenaden

21 08 2018
Matts Torebring

Jag minns så väl när du knackade på dörren, för snart ett åter sedan på Elmia. Så kort, men så trevligt att träffas då. I år hittar du mig i Forsbergsbyn. Vad roligt att du fortsätter resa med oss. Tack Husis & Hälsa dina ägare.

21 08 2018
Rolle o Carina

Visst är det ett speciellt valår i år,Sverige är på väg åt fel håll!
Men det är svårt att vända en skuta som gått åt fel håll länge.

Hoppas du får lite tid över för ”Concorden” också framöver!
Och lycka till med ert projekt att bygga ut företaget framåt!

Ha det gott/Dala-Kramar

21 08 2018
Matts Torebring

Jag hoppas för Sveriges skull, att det inte fortsätter mot fördärvet längre. För oss själva, har vi möjligheten att ”flyga bort” tillfälligt.
Kramar

21 08 2018
Nils-Åke Hansson

9 september är en ödesdag för Sverige.

21 08 2018
Matts Torebring

Ett mycket klokt inlägg av dig Nils-Åke!

21 08 2018
JoY

Visst hamnar man att göra olika val i livet, inte minst i år då det är ett valår. När det gäller bloggandet, min egen blogg och alla andras bloggar som jag följer. Blir det emellan åt att orken inte alltid finns att varken skriva eller kommentera, trots att jag läser. Tur att man kan göra de valen själv.
Kram och önskar dig ett bra val.

22 08 2018
Matts Torebring

Bra, jag håller med. Vi väljer själva vad vi vill göra utan press.

23 08 2018
Lars Karlsson

Om man som du har tidningen Dagen som den du hämtar information från kan det inte vara lätt. En mer enögd tidning får man leta efter. Orkar man inte ta in och lyssna på andras argument så blir man enögd och trångsynt. Sedan må du vara en duktig entreprenör.

24 08 2018
Matts Torebring

När Dagens Industri (Mammons Tidning) skriver… ”Vi måste sätta ett tak i näringslivet”, skriver i stället den härliga tidningen Dagen, ”Det behövs ett golv att stå på”. Om du delar vänsterns gudsfrånvända politik förstår jag, att du tycker illa om Dagen och att du har den inställning som du har.

24 08 2018
Lars Karlsson

Jag har som du en frikyrklig bakgrund uppvuxen med en baptisttroende mamma och söndagsskola i ett Elimkapell. Vidare lärde jag mig spela basun i Adelfiakyrkan och spelade där sedan i många år i deras hälsovinster. När du talar om de sånger som följt dig genom åren har vi precis samma grund.Dock är jag en arbetardagen och upplevde hur borgerligheten såg mer på oss. Det, tillsammans med allt bra som arbetarrörelsen gjort för Sverige har gett mig min övertygelse. Jag har haft med mig ” Jesus älskar alla barnen” som en ledstjärna i mitt liv. Och har därför svårt med folk (SD) , som rangordnar människor. Jag röstar socialdemokratiskt därför att de vill att Alla ska ha drägliga liv och kan inte förstå att du menar att de ska dra ner Sverige i djupet. Även jag ber i min aftonbön att den gode Guden ska ha tid med att se till mänskligheten på jorden. Det behövs.

23 08 2018
Elisabeth

För mig är det viktigt att kunna möta människor med olika värderingar. Jag försöker undvika propaganda för något parti, men jag ser gärna att människor reflekterar över vår historia. Vill gärna att de mörka nationalistiska krafterna inte åter kommer.
Hoppas att du hinner njuta en del av husbilen och annat, så det inte bara blir jobb. Kramar

24 08 2018
Matts Torebring

För mig finns det få saker, som jag tycker så illa om, som den gudsfrånvända vänsterpolitik, som bedrivets sedan början av 60- talet. Jag kan inte sympatisera med den ideologin på något sätt. Jag avskyr den! Jag uppskattar att du tar avstånd från det mörker, som fanns i vänstern, i början av 1900- talet. Tyvärr kommer dessa krafter tillbaka mer och mer.
Kramar

23 08 2018
Margaretha Lillvik

Ja inte blir det något lätt val i år men, som du hoppas jag på en förändring. I år har vi valt att åka söder ut med husbilen problemet är att vi inte har bestämt oss ännu för vilken väg vi ska ta 😀 Du är duktig som jobbar på och sliter ….är du inte pensionär snart, så du kan njuta lite mer av husbilslivet ? 😀 Det där med att skriva inlägg i bloggar….det gör inte jag heller så ofta….men ibland händer det. Ha de gott!

24 08 2018
Matts Torebring

Jo visst är det ett lätt val. Vänstern måste bort, om landet inte ska gå i avgrunden. Sedan gillar jag inte tongångarna som finns inom Liberalerna heller, som även de talar om att vilja stänga de bästa skolorna vi har.
Jag blir nog aldrig pensionär, bara 71+ än. Då skulle jag bli totalt rastlös. Nu jobbar jag bara 7- 17 och sitter inte i värsta hetluften. Fast jag drömmer om lite lediga fredagseftermiddagar.
Vi önskar er allt gott med hälsa och krafter på er resa.

24 08 2018
Lars Karlsson

Det blev fel med den automatiska rättstavningen? Jag spelade i Adelfiakyrkans blåsorkester och är en arbetargrabb. Ursäkta!

25 08 2018
Matts Torebring

Tack för din öppenhet, det uppskattar jag. Få erkänner vad de står för, det gör vi båda. Jag kommer inom kort, att lägga ut en profetia, som Birger Skoglund bar fram i somras, på en konferens utanför Aneby. När läser den, (om du inte redan gjort det) förstår du säkert, vad vi alla menar, att vi på väg mot katastrof, om vi inte vänder om.
Vi kan inte fortsätta i ett samhälle, där RFSL tillåts ”predika” sitt budskap i skolorna för barnen, i tidiga barnaår om fri samlevnad och att ta bort kärnfamiljen. Samhället ska fostra barnen, inte familjen, barnen får inte sjunga sommarpsalmen i kyrkan, kristna skolar skall stängas. Jag är även emot Liberalerna, som är inne på samma linje i vissa delar. Detta är en katastrof. Värdegrunden är är borta, den är viktigare än penninggrunden. ”Alf Svenssons parti”, har alltid fått min röst och det fortsätter jag med, även om jag inte köper allt där heller.

26 08 2018
Lars Karlsson

Nu ska jag inte störa din sinnesfrid mer. Lyssna på Pelle Karlsson och sången ”När du går över floden”. En mycket bra låt och dessutom tänkvärd. Tack för mig.

27 08 2018
Matts Torebring

Då vet vi hur du tänker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: