Dödssjuk på en timma

16 12 2020
Ambulans till Högladssjukhuset

Jag jobbade som vanligt under dagen. När jag kom hem, la jag mig en stund på sängen och somnade. En stund senare när jag vaknade, kände jag mig frusen och tände i spisen. När Birgitta kom hem ganska sent, tog jag tempen, som trots allt bara visade 38,4. En kort stund senare fick jag samma frossa, som när jag fick Sepsis för ett par månader sedan. Nu var tempen uppe i 40,6.

Birgitta ringde på ambulans som kom på bara några minuter. Jag svimmade aldrig av som förra gången, utan kunde småprata med ambulanspersonalen hela vägen in till Höglandssjukjhuset i Eksjö. Där fick jag ligga på en brits på kö i tre till fyra timmar. De tog mängder av prover på mig. Efter en stund kom sjuksköterskan in och sa att jag hade Urinvägs inflammation. Men vilken lättnad, att hitta ett svar. I våra sinnen snurrar hela tiden Covid 19 faran. Naturligtvis togs prov även på detta.

Klockan två på natten, ringde min läkare på Akutmottagningen i Eksjö, upp Urologen på Länssjukhuset Ryhov och talade om min situation. Tillsammans inställde de min operation, som skulle ske på fredag. Detta upplevde jag proffsigt av högsta rang.

Klockan fem på morgonen, kunde Birgitta hämta hem mig. Då var jag så trött att det var på gränsen att jag somnade mellan bilen och sängen. Jag somnade på en minut med kläderna, täcket och en filt på. Efter drygt tre timmar vaknade jag. Under hela dagen, har jag bara varit uppe högst en kvart. Jag har inte orkat!

På förmiddagen ringde min läkare på Länssjukhuset Ryhov upp mig och frågade hur jag mådde. Vi skjuter på operationen till mitten av januari, sa han. Stort tack sa jag.


Åtgärder

Information

22 responses

17 12 2020
Nils-Åke Hansson

Oj så jobbigt men vi får hoppas att krafterna kommer. Ta det lite lugnt nu över jul och ny år. Så kommer du igen sedan efter operationen.

17 12 2020
Matts Torebring

Ja detta var jobbigt att uppleva tillsammans med Covid-19 skräcken.

17 12 2020
Rolle o Carina

Usch så tråkigt att du blir drabbad återigen sen sist så klart!
Men skönt att det bara i det hela dock är en UVI förkortat.
Det finns det ju antibiotika för så går det över snart.
Bara för dig att vila upp dig och komma igen nu efter helgerna.
Och ta nya tag inpå 2021 med operationen som då sker.

Krya på dig Kram från oss…

17 12 2020
Matts Torebring

Ja denna gången känns det phsykiskt tungt, i och att det skulle hände just nu, när allt var inplanerat. Det har säkert något gott med sig, det tröstar jag mig med. Kram till er i granskogen☀️🌲.

17 12 2020
Husbilen Ventilen

Var rädd om dig. God jul o Gott nytt år på er.
Kram

17 12 2020
Matts Torebring

Tack för omtanken, God Jul & Gott Nytt År till er.

17 12 2020
Monica

Vilken otur du har att nytt elände drabbar men som sagt man vet inte, om det hade en mening, jag tänkte just på dig och din förestående operation som kanske varit skönt att få gjord men nu blir det senare. Nu får du ta hand om dig riktigt väl och vila när du behöver det. Ha det så bra ni kan båda två och en fin fjärde advent önskas er. Och jag blir glad av att höra om sjukvård som fungerar med omtänksamhet och kunskap.

17 12 2020
Matts Torebring

Ja denna gången frestade det på rent psykiskt. Det var inget jag väntade mig, allt var på spår, jag såg fram emot operationen, tacka min i år helt otroliga extra personal, men allt har gått ifrån mig. Det kommer att finnas en mening med detta också, fast jag inte ser det nu. En underbar 4:e Advent och julhelg önskar vi er.

17 12 2020
Anki

Så tråkigt – hoppas du kryar på dig snabbt nu!
Kram

17 12 2020
Matts Torebring

Ja detta kändes tungt, men hoppas att jag kan se något positivt i det senare. Kram

17 12 2020
Husisblogg

Oj, en ambulansfärd till. Men vad skönt att den fina sjukvården vi har i Sverige var så snabba och hittade vad det var för fel med din kropp.
Hoppas nu att du tar hand om dig och kryar på dig!
Allt gott

17 12 2020
Matts Torebring

Vi har en fantastisk vård & omsorg när det krävs. Denna gången upplevde jag det deprimerande. Allt var inrutat med operation, julavslutningarna på jobbet och julfirandet. Tack för omtanken & Det bästa till er.

17 12 2020
Christer

Har varit väldigt ovant och overkligt, att ditt kontor har ståt tomt och mörkt de två senaste dagarna. Hoppas ni får en bra jul trots allt och ja – vi blev klara med den delen av julen,till torsdag lunch .

17 12 2020
Matts Torebring

Först vill jag säga ett Stort Tack till dig Christer, Du har varit en hjälte, tillsammans med dina medarbetare i Torebrings Tomteverkstad i år. Denna gången upplevde jag det deprimerande att inte få vara med. Jag har saknar avslutningen i Julpacken, att få avtacka er alla för en otrolig insats i år. Allt var inrutat med operation, julavslutningarna på jobbet och julfirandet. En Riktigt God Jul till Anita & Dig.

18 12 2020
Vår husbilsblogg

Covid-19 var det första jag tänkte på när jag började läsa ditt inlägg. Så skönt att den inte var det skumma viruset. Över 40-graders temp tar på krafterna. Hoppas att antibiotikan reder upp situationen så att ni kan fira julen och nyåret.
Krya på dig.

18 12 2020
Matts Torebring

Tack, samma här, Covid-19 hänger som ett rep i luften kring många av oss. Jag kände en enorm lättnad över att det var något annat. Rent mentalt slår det hårt från två håll under dessa omständigheter.

18 12 2020
EiraTorebring

Fy vad du råkar ut för saker, du som alltid varit så stark.
Krya på dig o ha en lugn o trevlig 4:e advent o jul.
Kryakramar Lillasyster❤️

18 12 2020
Matts Torebring

Tack Eira, ja detta tog mig hårt, allt var uppdaterat och inbokat i minsta detalj. Kanske trots att bra ändå att det hände, om det blivit en operation och man inte sett en infektion före, skulle det säkert kunnat sluta illa.
❤️Kramar

18 12 2020
Ulla & Torgny

Oj, inte nu igen tänkte jag. Det är nog någon mening med allt, även om man inte kan se det nu.
Krya på dig och ta hand om er!

Trevlig Advent och en God Jul!

18 12 2020
Matts Torebring

Tack, visst känner vi Corona oron i luften över oss hela tiden, kanske mera vi som är 70 +. Jag blev minst sagt lättad över det besked jag fick. En riktigt God Jul till er!

18 12 2020
Margaretha Lillvik

Urinvägsinfektion är inget att leka med. Kanske mer vanligt att vi kvinnor drabbas av det. Som tur är hjälper antibiotika. Här är det tröttheten som tar över, tror det beror på för dåligt med sol. Tidigare var det min vänstra ryggmuskel som spökade och ställde till det för mig, nu har även den högra gett sig till känna. Det betyder vila för det mesta och det går ju an i dessa tider då vi inte ska ha något folk här till jul. Tur det finns TV och dator att kolla på. Krya på dig och hoppas du tar det lugnt under julhelgen. ❤

18 12 2020
Matts Torebring

Birgitta har kämpat med detta i flera år, så jag är väl medveten om allvaret i detta. Två gånger har ambulansen hämtat henne avsvimmad på golvet, sista gången på Krono Campingen i Lidköping på nyårsafton. Hon är dessutom allergisk mot en antibiotika, som gör det extra problematiskt.
Jag har varit jättepigg efter min Sepsis, men nu denna gången blev jag nedslagen, när det kom så nära inpå. Roligt att höra av dig och vi önskar er allt gott i helgerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: