Ulricehamn förlåt, jag visste inte bättre

11 08 2012

Ställplats Ulricehamn, mitt i city. Vår plats längst fram på bilden.

Efter en tuff arbetsvecka på jobbet, på grund av att hälften av medarbetarna är på semester ännu, ställde vi färden i hällande regn mot Ulricehamn. ”YR.no”  visade + sju grader i Ulricehamn på lördagen, men vi ville till lite nya platser och inte bara Småland & Östergötland som det oftast blir. När vi kom fram var det ett underbart solsken och vi kunde sitta ute och äta. Vi fick denna plats med ”söderläge” ut mot en nästan oändlig gräsplan.

Hamn och Restaurang Bryggan.

Kylskåpet var tomt, vi hade inte hunnit handla med oss mat. Vi parkerade bilen och gick ett par hundra meter fram emot stan. Vad är detta, kan det vara någonting? Är man hungrig tar man oftast första bästa. Men vilken positiv överraskning det blev…

Vi beställde var sin burgare…

Men vilken snits på maten, det blev ingen vanlig burgare precis. Vi gick därifrån så mätta att vi knappt kunde andas. Vi såg dem som satt bredvid, de beställde var sin räksmörgås. Tallriken var lika stor som vår, minst 40 cm. Vi tyckte att 159:- var  lite i överkant för en räksmörgås, så därför valde vi burgaren. När vi såg räksmörgåsen, bestämde vi oss för att gå tillbaka på lördagen och det skulle bli vår middag på lördag eftermiddag. Jag återkommer… Ps. Alla vet väl om att klicka på bilden, för att se hur festlig burgaren var.

Så bedårande vackert, gratis parkering, ordning och reda, vi kommer att komma tillbaka.

Denna gång- & cykelväg utmed sjön Åsunden är hela tre km lång. Hela detta enormt stora grönområde är tidigare järnvägsmark som har omvandlats till dessa fantastiskt vackra grönytor.

Frukost i gröngräset lördag morgon.

Vår gratis uteplats till husbilen, kan man få det bättre?

Toalett & latrintömning i det lilla röda huset rakt över gräsplan. Vilken föredömlig kommun, jag blir nästan mållös. Jag känner mig välkommen och gynnar restaurang Bryggan två gånger och vi handlar mat på ICA Kvantum. Vilken framåt kommun som förstått att dra turister till stan och inte bara se kortsiktiga intäckter av några hundralappar per dygn från en parkeringsplats.

Lite kuriosa skyltar på en stolpe som vittnar om gamla och nya tider.

Birgitta står på bryggan till kallbadshuset och beundrar sjön Åsunden.

Campingplatsen borta i norra delen av sjön.

Förlåt mig hela Ulricehamns kommun. I cirka 47 år har jag kört ned för backen till Ulricehamn, passerat den i mitt tycke tråkiga campingen på vänster sida av vägen. Jag har fortsatt uppför nästa backe på väg mot Göteborg. Inte kunde jag ana att Ulricehamn var en sådan pärla och med en framsynt kommunledning. Ni är bara att gratulera alla Ulricehamnsbor som har det så trivsamt. Vi kommer att stanna till här flera gånger.

Restaurang Bryggan sett utifrån bryggan till kallbadshuset.

Vi gick en riktig runda utmed sjön.

Denna Fackelblomster tyckte jag var läcker där den stod precis i vattenlinjen.

Ytterligare växter och blommor i vattenlinjen.

Nästan lite överblommade näckrosor, men dessa tre var ändå en färgklick i vattnet.

Det går att komma en bra bit även på en cykel.

Ett kallbadshus med restaurang & café ett stenkast från vår ställplats.

Vi fick en helt fantastisk lördag och brände nästan sönder oss i solskenet.

Lite text kring denna enorma gräsyta och historiens vingslag.

Hur ofta händer ett att man går två gånger till samma restaurang två dagar i rad?

Tallriken är oval och mäter cirka 40 cm. Räkorna är handskalade. I botten ligger en liten tunn skiva av ett speciellt fullkornsbröd. Äggskivor, majonnäs och en klick pepparrotskräm ligger ovanpå. Jag frågade var de stulit tomaterna, för så goda tomater har jag knappt aldrig ätit. Birgitta hade problem med att klara av den stora portionen, men för mig var det inga problem. Det var utsökt god, och priset, ja det skrev jag om tidigare i detta inlägg.

När vi sitter där på Restaurang Bryggan kommer ett brudpar i häst & vagn körande på cykelbanan.

Jag vill också äta på restaurang sa hästapållen.

Servitrisen kom genast ut med händerna fulla av sockerbitar. När hästen ätit sig mätt på socker traskade han vidare med brudpar och vagn.

Vilken härlig helg vi fick i Ulricehamn, Tack för det generösa solskenet, Förlåt mig alla Ulricehamnsbor, jag kunde inte ana att ni hade en sådan trevlig stad att bo och stanna till i.

PS. Till förmiddagskaffet på söndagen, hade vi bjudit in våra bloggvänner, som bor rakt över sjön,  på kaffe & kanel- & coccosbollar, men de fick ledsamt nog förhinder och vi var tvungna att fara hem och jobba.


Åtgärder

Information

20 responses

11 08 2012
seniorerspekulerar

Ulricehamn har inte bara en väldigt fin ställplats, som vi har skrivit om tidigare också, utan helt otroliga bloggvänner i form av Maggan & Ingemar. Sist vi var i Ulricehamn besökte vi dem, de bor rakt över från ställplatsen. Men staden har också fina textilanor. Bogesunds Väveri som det heter. Har funnits i väldigt många år, sedan stan hette Bogesund, tror vi. Har jobbat med dem tidigare. Men staden är fin där vid sjön och fantastiska cykelvägar också, med till och med en rondell. Ha det så skönt och njut, det är inte svårt där. Kram 3 M

12 08 2012
Matts Torebring

Vi kan bara hålla med. Våra bloggvänner var upptagna och vi visste inte förrän fredag kväll att vi åkte till Ulricehamn. Så vi kunde inte förvarna.

12 08 2012
Freedomtravel

Ser ju jättefint ut! Och verkar verkligen vara värt ett besök! Tack för inspirationen!

12 08 2012
Matts Torebring

Ja det är verkligen värt att besöka. Restaurang Bryggan med den häftiga maten stänger 15 september.

12 08 2012
Lars Permelin (@Vbacken)

Ulricehamn är nu med på vår besökslista, tack för tipset.

12 08 2012
Matts Torebring

Ja det blev en riktig höjdpunkt detta året. Solsken, stora grönytor, god mat och gratis ställplats. Det kunde inte bli bättre.

12 08 2012
Anki

Ser helt suveränt ut där i Ulricehamn 🙂 Har ju läst om ställplatsen hos Maggan och Ingemar och antecknat det för kommande resor…
Ser onekligen helt OK ut där på restaurangen och jag förstår mer än väl att det blev två besök.
Många härliga bilder!

12 08 2012
Matts Torebring

Ja missa inte detta. Restaurangen stänger den 15 september.

12 08 2012
Kors och Tvärs

Så trevligt det ser ut att vara där. Vi höll också på att hamna i Ulricehamn till helgen, skulle varit dit med jobbet på ett event under fredagen men det blev inställt.. Nu är Ulricehamn uppsatt på ”att besöka listan”

12 08 2012
Matts Torebring

Jag hade tur att träffa mannen bakom hela hamnskapelsen och det stora grönområdet och fick en lång pratstund med honom. Även kallbadhuset var hans verk, såväl som ställplatsen och flyttning av toaletten till ställpatsen. Kallbadhuset är en privat intresseförening som byggt detta, till en kostnad av 13,5 milj. Vid inflyttningen var de skuldfria. Nu kom han och såg till att toaletten var ren och fin på söndagen, trots en högre chefsbefattning. Detta är berömvärt!

23 08 2012
Bobo Jonilson

Vilken jättetrevlig blogg du har, Matts! Och med så fina bilder. Jag kommer från Marbäck, 7 km söder om Ulricehamn, men flyttade därifrån när jag var 20 år. Längesedan alltså! Jag blev lika betagen av stan häromåret när jag var där med husbilen. Fast då var ställplatsen inte klar. Känner mig riktigt stolt över att kunna rekommendera min gamla stad till folk. Hälsningar Bobo Jonilson, som så sakta börjar få nomadliv.se att tuffa igång igen.

23 08 2012
Matts Torebring

Hej & Tack Bobo & Vad kul att du hittade in i mitt skrivande och fotande. Nu kan du med gott samvete rekommendera din gamla hemstad. Riktigt trevligt helt enkelt. Ps. Du har en lite annorlunda, kul och avvikande blogg.

30 08 2012
Linda

Som ur-Ulricehamnare var det väldigt upplyftande att läsa sådana positiva rader om vår lilla stad och se den genom andras ögon……och visst är maten fantastisk på Bryggan! =)

30 08 2012
Matts Torebring

Tack för att du tiittade in hos oss, och det är på sin plats att säga, Tack för senast.

30 08 2012
Marie Schölling

Ulricehamn är såååå vackert tack för fina ord om vår kommun , varmt välkomna tillbaka

30 08 2012
Matts Torebring

Roligt att skriva positivt när det är så gemytligt som ni har det och välkomnande till oss turister.

30 08 2012
Åsa

För er som besöker min gamla hemstad kan jag rekomendera att åka gamla vägen från ulricehamn längs sjön mot Marbäck, man kör av 157:an mot skottek och fortsätter. Jätte vacker utsikt, och en underbar väg för er som åker motorcykel. Ulricehamn har en fin histora med intåg av danska, namnbyte från Bogesund till Ulricehamn (döptes om av Drottning Ulrika Eleonora), Skottek till minne av Sten Sture som blev skjuten på sjön.
Sedan finns i bygden runt omkring gårdarna som Birgit Sparre skrev om och Torpa Stenhus.

31 08 2012
Matts Torebring

Ja då lastar vi upp MC´n nästa gång vi åker till Ulricehamn. Det finns mycket mer att upptäcka förstår vi. Tack för tipsen och att du tittade in hos oss.

27 01 2013
Axel

Hej Hej, jag heter Axel fran Tyskland, min Fru och i besöker Ulricehamn
efter är med en Husbil. Vid ses i September. Hej do, Axel och Astrid.

27 01 2013
Matts Torebring

Ja då kanske vi ses.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: