Plåtis, är det en ny smitta?

20 08 2020
En Plåtis variant.

Se detta som ett debattinlägg! Bli inte arga på mig, alla ni som åker Plåtis, men jag måste få lufta mina känslor…. Jag förstår inte vad som händer.

Under sista halvåret har det talats om Corona Pandemin, varje dag, i varje nyhetssändning. När man möter andra husbilsägare så talas det i stället om Plåtisar, vart man än kommer. Varför är det så? Vid service på Forsbergs i Hyssna, ges alltid tid till att botanisera bland husbilar och flera för oss, skräckinjagande plåtisar.

En Plåtis variant

Kan du gå ut Birgitta så jag kan gå in? Var kan jag hänga mina kläder? Var ska jag ha våra fina elcyklar? Förvaringsutrymmen? Gasolflaskorna under sängen? Hur ska hustrun komma upp i sängen? Vart tar man vägen om man vaknar på natten? Finns det isolering i framdörrarna? de låter som plåtskrammel? Var har vi stolar och bord? Som vi ser det, kan man bara göra två saker i en Plåtis, köra transporter, eller kanske till och med sova, om det inte är vinter ute. Mer finns det inte plats för.

En liten trevlig husbil

För samma pengar får man en riktigt trevlig liten husbil, med ganska bra utrymmen, mycket mera praktisk och mycket snyggare. Varför väljer man en Plåtis, i stället för till exempel denna husbilen? Detta förstår jag inte?

Jag vet att vi är bortskämda, med rymden, med fribärande ”data/skriv- & matbord”, underbara stolar, soffa, qweensbed, fyra garderober med hängande kläder, två garderober för liggande, nästan 1000 liter vatten i olika former, en riktig vc som hemma, stort garage med cykelställ, luftfjädring, hydrauliska stödben, samt 100 liter gasoltank. Uppe på detta lika lättkörd som en ”Plåtis”. Vi jobbar mycket än, när vi kopplar av, vill vi inte kompromissa, då vill vi ha det bekvämt.

Vad skönt, nu fick jag skriva av mig lite, jag tycker så synd om alla, som trängs i en transportbil. Lova mig att vara vänner, trots detta debattinlägget.


Åtgärder

Information

21 responses

20 08 2020
Rolle o Carina

Håller med Matts,är för trång för oss oxå då vi gillar större🚍🚍
Enda gången är då det är riktigt trångt där man skall åka in.
Flera gånger har vår Coral på 7,52 m vart för stor oxå faktiskt.
Men tur det finns valfrihet i storlekar,eller hur?? 🤪

Ha det gott/Varm SommarKram🚍🚍

20 08 2020
Matts Torebring

Som jag skrev, får man mycket mer för pengarna i en mindre husbil. Sommarkram

20 08 2020
Veteran

Ja så kan man skriva av sig om det känns angeläget och viktigt. Det finns säkert många som liksom du jobbar hårt och långt upp i åren men ändå valt en plåtis och även tycker de har det bekvämt. Finns ingen anledning att misskreditera dem. En märklig betraktelse.

20 08 2020
Matts Torebring

Men snälla nån, jag misskrediterar ingen, hoppas i stället att jag gett ett gott råd till någon som är rådvill. För visst måste man tänka efter före, det gäller allt i livet.

20 08 2020
Husisblogg

Jag tänker såhär, och kanske mina ägare tycker likadant. Just nu är de inte intresserade av en plåtis, men vet om de blir det i framtiden. Är säkert en del som man får försaka men å andra sidan kanske andra öppningar finns med en mindre bil.
Det mina ägare verkligen gillar med en plåtis är att hela bakpartiet går att öppna, och när man lagar mat så går även den dörren att öppna.
Allt gott, och än ska inte ägarna byta ut mig.

20 08 2020
Matts Torebring

Jag tror att du Husis kan sitta helt trygg. Hoppas du fått tillbaka din rätta plats och att Knausen lämnat över till dig. Men se upp med dina ägare, man vet aldrig. Allt Gott!

20 08 2020
Nils-Åke

Vi är så nöjda med vår Plåtisar. Vill nog påstå att vi är ute mera och när det regnar så spelar det ingen roll vad man har för bil man blir sittande med en bok.

21 08 2020
Matts Torebring

Jag visste när jag skrev inlägget, nu står Nils-Åke runt knuten. För oss är utrymmet bland det viktigaste. Jag förstår inte, hur det går att få ihop det, i de minimala utrymmena. Sedan mina cyklar, jag vägrar att hänga dem på ett cykelställ utvändigt.

20 08 2020
JoY

Skulle mycket väl kunna tänka mig en plåtis, men inte riktigt än. Tycker det ser lite mysigt ut med en mindre bil, enkelt att svänga runt med och den kan rulla in på smala vägar och i städer. Sedan är det ju som allting, man måste fundera på hur och när man ska använda den och hur flexibel man är. Det mesta finns ju i en plåtis på ett komprimerat utrymme. En sak är ju att det kommer upp mer och mer förbuds skyltar för bilar över 3,5 ton och en plåtis klarar det bra.

21 08 2020
Matts Torebring

För oss i jobbet, har en bil av denna typen bara haft ett enda syfte, att transportera varor från A till B. Trots att bilen är framtagen för yrkesmässig trafik, har framdörrarna tidigare varit helt oisolerade. Jag vet inte hur det är idag. De flesta förbudsskyltar jag sett, har nog varit 7500 kg. Vår väger 7490 kg.

21 08 2020
Lasse Persson

Snälla Matts!! Jag är inte arg på dig…. men låt dom som älskar plåtisar göra det såväl dom som älskar stora husbussar tycker det är det bästa som finns. Smaken är som…. Ja du vet.

21 08 2020
Matts Torebring

Tydligen var detta ett känsligt ämne. Jag förstår inte, hur man skulle kunna älska en Plåtis. Men som sagt ingen är älskad av alla. Jag har varit inne och vänt i husbilar för 2,5 miljon, som haft samma minimala utrymme som en Plåtis. Då går jag långt där ifrån. Allt är bra som man trivs med.

21 08 2020
Lasse Persson

Ja just det ”allt är bra som man trivs med” det måste väl då även gälla plåtisar….. eller??

21 08 2020
Veteran

Man behöver inte förstå allt här i livet. Däremot är det bra att ha förståelse för andras värderingar. ”Less is more”

21 08 2020
Matts Torebring

När vi köpt husbil för mer än 21 år sedan, kunde jag sitta i husbilen i ösregn och se, hur andra slet och drog i sina husvagnar. Då minns jag att jag tyckte synd om dem. Jag tänker nog lika än idag.

29 08 2020
FREEDOMtravel

Alla tycker ju olika, och det är väl kanske bra till och med 🙂 Vi har provat plåtis och tyckte att det var mysigt och smidigt. Nu är jag ändå glad att vi har kvar vår stora husis, för där får våra (stora!) elcyklar plats 🙂

30 08 2020
Matts Torebring

Ja så sant, men lika sant så trångt, jag skulle få panik. Just cyklarna, jag vill inte ha ganska dyra elcyklar hängandes ute.😋

5 04 2022
Svante

Snälla människa, vet du inte hur olika människor det finns i världen ?
Det finns dom som älskar att tälta och det finns dom som aldrig skulle trivas i en husbil hur ”stor” den än är och människor som jag, gillar tält men vill ha bekvämligheterna, då blir plåtisen perfekt !

6 04 2022
Matts Torebring

Jag vill bara dela med mig goda råd. Det finns många husbilar i samma prisklass med plats för cyklar i garaget och garderober inne. Jag frågade en säljare på en av de större handlarna: ”Hur många plåtisar säljer du?” ”Inte en enda, jag talar om bristerna,” svarade han.

6 04 2022
Svante

Det handlar inte alltid om priset. Det finns andra bekvämligheter än storleken inne i husbilen. Ofta vill jag ner till någon sjö på en liten smal grusväg eller spontant stanna och äta och dricka nå’t gott vin på restaurang mitt inne i en stad som Paris eller Nice utan att leta upp en ställplats, bara ta första vanliga parkeringsplats. Mycket smidigt och bekvämt på sitt vis. Hoppas du förstår bättre nu? Inget otrevligt menat men du sa att du inte förstår. Ps. Jag har full förståelse för dom som vill ha en stor husbil också. Jag vill bara åter säja att vi alla är olika och det finns för och nackdelar med både stor och liten husbil.
Hälsningar
Svante

28 05 2023
Michael

Enkla anledningen är: Plåtis ger en mycket större frihet! Exempelvis: Kunna övernatta vid havet istället för en campingplats ; )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: