Halvtid & snart gräsmatta

19 10 2020
Mitt vårdträd är planterat och nedgjutning för flaggstång är klar

Naturligtvis fick jag gå ut på nätet, för att se hur lång flaggstång jag skall köpa. Direkt fick jag svaret, en tredjedel av längden, skall vara över taknocken på huset, med andra ord minst 12 meter, eller kanske en meter till om det finns.

Nu kom vår morgonkaffe altan till sin rätt.

Här är sått och klart. Till altan har jag ett super snyggt insynsskydd att sätta upp så snart jag får avtalad hjälp.

Sista markplaneringen, slänten mot sjön

Här måste jag fundera till lite, på de andra tre sträckorna utmed vägen och granntomten, skall jag plantera Smaragd Pelar Thuja, med minst någon meters mellanrum, men ingen häck. Dessa blir som mest två meter höga. Jag kan inte plantera dessa här, då skymmer jag sjöutsikten. Kanske ett litet lågt staket, som stoppar bollen, när barnbarnen kommer hem och leker. Detta får ”växa fram”.

Ja så var det min arbetstid. Lite chockartat läste jag på nätet, att det kan ta upp till tre år, för att komma tillbaka till verkligheten efter en sjukdom denna. Jag har börjat arbeta halvtid idag, i mycket lugn takt, efter endast fem dagar sedan jag kom hem. Fantastiskt, vad glad jag blir! På fredag har vi planerat hel ledigt, tillsammans med HERDEN i Vadstenabygden.


Åtgärder

Information

8 responses

19 10 2020
Rolle o Carina

Vad fint det blir,tänk lite grön fin gräsmatta på det så!
Och härligt med en fin flaggstång på det Matts m fru.
Ta”t lugnt nu bara på jobbet,bättre att vila upp sig i stället!

Ha det gott…..God bättrings-Kram

19 10 2020
Matts Torebring

Jag jag tar det riktigt lugnt och jag blir lugn av att arbetet går så fort framåt.
🍁Höstkram

19 10 2020
Monica

Så fint ni får och så snabbt och snyggt de jobbar. Tror Thuja blir perfekt och staket mot sjön, tycker alltid det är fint i en trädgård och där blir det bra 🙂 ska alltså flaggstången vara 4 meter över taknocken på ert hus? Aldrig tänkt på det, (höjd), men förstår nu. Och vad roligt allt går framåt med hälsan och tror du inte alls får några komplikationer mer. Är bra att läsa på men samtidigt framkommer inte hela bilden, vi vet ju inte vad var och en gått igenom tidigare och vi är alla olika. Du har återhämtat dig jättebra. Men ta det lilla lugna med och känn efter när du ska ta paus. Ha det så bra nu. Vackert höstväder och snön får gärna dröja. Ta hand om er som ni gör på bästa sätt.

19 10 2020
Matts Torebring

Jag det blir så fint, så jag blir nästan tårögd. Fick just besked att mina Thuja Smaragd,🌲 har lämnats över till transportören 🛳 i Tyskland. Beräknad lossning hos mig på fredag. Dessa kommer att växa spetsigt och inte klotformigt som Thuja Brabant släktet. Jag kommer inte att plantera 🍀och lägga bark själv. Det orkar jag inte just nu.
Flaggstången kommer att bli tolv meter hög. Jag skulle vilja hissa flaggan 🇸🇪 redan nu, för att hälsan är på väg tillbaka 💪 och med stora steg framåt. Mina extremt duktiga markarbetare, har haft vackert väder varje dag hos mig. Jag har önskat vackert väder ☀️ till i morgon också. Hoppas jag blir bönhörd 🙏.
Det bästa till er

19 10 2020
Husisblogg

Vad bra det är, bara att gå ut på ”nätet” och få en massa svar.
Sedan tror inte min manlige ägare att man ska läsa för mycket om olika sjukdomar på ”nätet” för det är så individuellt.
Allt gott och härligt att höra att du har kryat på dig så snabbt!

19 10 2020
Matts Torebring

Jag sa just till min husläkare, ”Jag såg på nätet”. Jag tar reda på fakta i stället var svaret. Det är nog så du tänker Husis också. Visst är jag glad över den snabba återhämtningen. Det bästa

19 10 2020
Vår husbilsblogg

Så fint det ser ut att bli med professionell hjälp i trädgården. Tycker att du ska ta det lugnt betydligt längre period. Kan tänka mig att du har mycket lägre motståndskraft efter blodförgiftningen, risken att drabbas av virus är troligen betydligt högre än tidigare. Mitt råd är därför att du ska vila betydligt längre period och låta kroppen bestämma takten.

20 10 2020
Matts Torebring

Ja vilka proffs jag har, de slår det mesta, nästan helt otroligt, en hel Stor trädgård på fyra dagar.
Nu jobbar jag inom familjen och avlastar vd, så mycket jag kan. Ingen stress, ingen press, jag får komma och gå som jag vill. Blir jag trött åker jag bara hem. Jag behöver träffa och tala med människor, för att stärka de inre psykiska krafterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: