Gästparkeringen är klar

20 10 2020
Vår gästparkering är klar.

Jag är så imponerad av det arbete som Kanonaden har utfört, så grundligt, så snabbt, så välgjort och skapat en trädgård på cirka 1700 m2 på fyra dagar. Otroligt!

Grusgången och gräsytan till höger, är 25 x 3,5 meter vardera, det är gott om plats för att parkera en husbil, när ni kommer och hälsar på oss. Ni är välkomna, även utan husbil. Underlaget är mängder av sten och åter sten, som packats till max. Jag hoppas på att hitta en båt jag gillar, då har jag plats till den också, eller varför inte in Tuffa Viktor BM 230, nej det sista är bara fantasier,

Sista jobbet mot sjön.

Där grabbarna står, har vi säkert fyllt upp minst tre meter, det mesta med ren sten. Det kommer att dränera marken bra, säger grabbarna.

Framtidsvägen till höger och till badviken till vänster.

Min rätta tomtgräns slutar strax innanför matjorden, vid den långa käppen. Även en del av svängen är inte min mark, men jag har planerat ut marken, planterar (nästa vecka) och gör fint.

Vår tomt 1 oktober 2019. Jag kunde inte ana att slutresultatet skulle bli så bra.

Det var min första fråga till Samhällsbyggnadsnämnden, när vi köpt tomten förra hösten, får jag snygga till kilen vid infarten för min tomt? Ja det får du om du inte ställer några skrotbilar där. (Konstigt att inte alla känner mig vid detta laget) Nu har jag återställt marken efter bygget, till ett bättre skick än innan.


Åtgärder

Information

6 responses

20 10 2020
Rolle o Carina

Så fint det blivit på bara 4 dagar,måste vara en bra firma med proffs!
Hoppas vi kan komma och testa gäst-parkeringen nästa år då.
Ha det gott och ta det lugnt fortsättningsvis bara.

KramSnö

20 10 2020
Matts Torebring

Vi har haft proffs när de är som bäst. Dessutom solsken alla dagar utom i dag, då det kommit lite regn. I morgon kanske det börjar gro i gräsrötterna. Gästparkeringen är er, när all pandemi har lagt sig. Höst 🍁 kramar.

20 10 2020
Monica

Så fint och välorganiserat allt är, så roligt för er att ha grönskande gräsmattor att se fram emot till våren, men funderar var du ska ha din blomsteräng 🙂 tänkte vid grusplanen där intill men där måste båten få bo. Vi har inte lyckats få till nån på stuglandet, ja prästkragar, smörblommor och klöver finns men försökt få in mer. I England finns så oerhört vackra, minns när jag gick till en miljöstation förrta gången strax utanför husen, alla behållare stod som i en slottsträdgård och allt var perfekt skött, minsta barn kunde reglerna. Var jag som fick hålla i mig för att inte plocka en bukett 🙂 nejdå men jag tittade länge på blommorna och sen såg jag detta på många ställen. Så helt underbart vackert. Njut av allt fint och vilken lättnad att få detta klart också. Att du ska ta det lugnt ibland behöver jag inte säga 🙂

20 10 2020
Matts Torebring

Denna gången har jag nog tänkt att ”vända på kuttingen”.Jag har under åren haft potatis- & jordgubbsland på 25- 30 m2 eller mera. (länge sedan nu) Jag har haft en flora av olika planteringar. Kanske blir det ett par pallkragar med jord, för lite salladsblad, morot och kanske någon snittblomma. Hela mitt vuxna liv, har jag haft mer eller mindre ytor, att rensa från ogräs. Nu ska jag vara bekväm, så har jag tänkt i alla fall.
Själv blir jag jätteglad, när flera förstår att göra det trivsamt för alla, inte minst vid en miljöstation.
Jag mår bra nu, ingen jagar mig de förmiddagstimmar som jag är på jobbet. Jag behöver möta min arbetskollegor, jag behöver social gemenskap, därför tror jag att det är bra för mig att arbeta lite sakta.

20 10 2020
Husisblogg

Haha, vilken kommentar till er. Bara det inte hamnar skrotbilar där. Det är nog den sista tomten i den byn som en skrotbil eller annat skrot hamnar på.
Men visst går det snabbt med riktiga verktyg och fordon. Minns när min lilla parkering anlades, det var betydligt mycket mindre men ägarna blev imponerade.

21 10 2020
Matts Torebring

Så sant, om det skulle finnas bara en enda skrotbil i byn, skulle den diffinitivt inte stå hos mig. Visst har markarbetet bara forcerat fram. Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: