Dagens Industri

4 07 2017

Bilder och reportage från vårt företag i Dagens Industri.

Skärmavbild 2017-07-04 kl. 13.20.41

Skärmavbild 2017-07-04 kl. 13.21.25

Klicka upp bilden för att kunna läsa.

Dagens Industri, tog kontakt med oss, för några veckor sedan. I Dagens tidning, den 4 juli -17, finns hela reportaget med, på ett helt uppslag. För mig, som startade det hela, lager hemma i villans garage 1976, genom att lasta bilen full med kakor, cocosbollar och saft, för att sedan köra ut och sälja, var detta ett skönt erkännande. Under hela resan som jag har varit med om, under snart 41 år, som totalt har satt färg på hela mitt liv, var det fantastiskt, att vi fått vara med om, att ha blivit uppmärksammade av tidningen Dagens Industri.

Jag försökte ett par gånger i mitt liv, att arbeta klockan sju till klockan fyra, men sista gången, svettades jag nästan blod. Företaget har gett mig två möjligheter. Dels är jag född säljare, men kanske ännu mera entreprenör. Detta tog sig uttryck redan i tio- årsåldern. I företaget har jag fått utveckla, båda dessa medfödda talanger. Jag har heller aldrig behövt bry mig om vad klockan är, förrän nu på senare år.

Den största glädjen för mig är ändå, att företaget fått en ny vd, vår son Niklas, som sedan några år tillbaka leder företaget, med ett enormt kunnande, inom många områden, har känsla för ekonomi, marknadsföring och som utvecklat hela vårt affärssystem.

Jag skrev i en uppsats i skolan, att jag skall bli skogsentreprenör. Skönt att jag inte blev det första, utan bara Entreprenör. Ingemar Stenmark, Mästarnas Mästare, skrev i sin uppsats i skolan, ”Jag skall åka slalom”! ”Det går inte att leva på”, sa hans fröken. Pengarna har inte varit min drivkraft, det har varit ”Bygga och gå vidare”, ”Bygga, utveckla igen”. Så snart det första satt sig, för att sedan gå vidare och utveckla hela tiden. Resa sig efter motgångar och att aldrig ge upp. ”Inget är omöjligt förrän motsatsen är bevisad”, har varit min devis.

Tävlandet har också varit en del av mitt liv. Redan under min tid som skogsarbetare, när jag var i femton- årsåldern, ville jag prestera mest av alla. Senare blev jag etta, av 600 skogsarbetare på Holmens Bruk. Som säljare var det samma sak. Så länge jag sålde kaffemaskiner själv, sålde jag bäst av alla, vilket märke jag än jobbade med.

Jag är skyldig min familj ett Stort Tack!

Det är Tack vare er som jag kunnat göra denna resan!

 


Åtgärder

Information

14 responses

4 07 2017
Lennart

Måste kännas härligt att läsa!

Kram

4 07 2017
Matts Torebring

Ja det var riktigt roligt att komma upp på stora scenen.
Kram

4 07 2017
husisblogg

Vad ska sägas, jo ett stort grattis från mig och mina ägare! Gillar också dina sista rader, att familjen stått där i vått och torrt och säkert alltid stöttat även om dina / era arbetsdagar inte alltid höll sig inom 8 timmars gränsen

4 07 2017
Matts Torebring

Tack Husis. Ibland hade jag nog önskat att någon satt gränser, när det var dubbla arbetsdagar under lång tid. Å andra sidan har jag aldrig fått klagomål på att jag jobbat för mycket. Vi har varit arbetsnarkomaner i hela familjen.

4 07 2017
Nils-Åke Hansson

Kokosbollar och saft kan man leva länge på! Inte bara det du har skapat jobb till sonen och många flera är en bra grej. En bra tid med möjligheter för dig själv också. Ha det bra på Öland.

4 07 2017
Matts Torebring

Kombinationen saft & kokosbollar blir ganska sött. Men vi har sammanfattningsvis kunnat leva på det. Ha det gott på er resa!

4 07 2017
Elisabeth

Vilken eloge! Ett uppslag i DI väger tungt! Grattis till er!

4 07 2017
Matts Torebring

Tack Elisabeth, visst sätter det oss på kartan. Speciellt roligt för Niklas, som ligger bakom sista årens företagsbyggande.

4 07 2017
Lars Permeln

Bra och välförtjänt DI-artikel, snyggt jobbat Matts, jag har skrivit det tidigare, tycker att du representerar en verklig entreprenör.

4 07 2017
Matts Torebring

Tack Lars! Visst känns det som en krona på slitet, att komma med i Dagens Industri. Entreprenörsandan får jag nog fortsätta att leva med. Den släpper nog aldrig taget om mig. Det roligt att leva, få fundera vidare på nytt och nyttiga saker.

5 07 2017
Rolle o Carina

Grattis Matts,ni är Vinnare allihopa i ert fina välrenommerade företag!
Så trevligt att fått lära känna er,Bobilsintressen,m.m.

Varm Solig BobilsKram

5 07 2017
Matts Torebring

Tack vänner! Visst är vi stolta och glada över vårt företag. Inte bara det, utan inte minst ni vänner, som vi knutit till oss.
Kram från hela familjen

5 07 2017
Ola Gustafsson

Härlig läsning. Framgång föder framgång och med rätta entreprenörsskapet kan man långt, till och med hela vägen från Aneby till DI. Snyggt jobbat. Spännande att följa Torebrings vidare i kommande stora investeringar. Lycka till.

6 07 2017
Matts Torebring

Tack Ola! Roligt att höra från dig. Visst är vi stolta och glada över vårt företag. Jag hoppas att vi sätter Aneby på kartan, fast på ett positivt sätt, det som jag alltid velat göra. Som jag brukar säga, ”Sveriges bästa restaurang”, skulle kunna ligga långt ut på landsbygden. Men! Då måste man jobba mycket mera. Ha en skön sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: