Jag klädde mig i svart…

5 07 2017

skjorta, svarta byxor, svarta strumpor, svarta kalsonger och gick dit.

IMG_2174

Scenen Böda Sand Camping

Det kom en Kabe husbil som närmaste granne. Naturligtvis gick jag fram och hälsade.  Jag har betalat 680:- för att stå här en enda natt, sa ägaren. Jag skall äta middag med Stefan Löfven i kväll, fortsatte han, han talar här på Böda. Om jag så hade fått mycket bra betalt, hade jag inte ställt upp på detta, sa jag.

IMG_2173

Jag tycker inte illa om Stefan och hans vänner, men deras politik undergräver vårt land.

Allt sedan Tage Erlander, Gunnar Sträng, Gunnar & Alva Myrdals tid, har jag tyckt mycket illa, om den politik som dessa förespråkat under åren. Detta har kraftigt förstärkts, av ”Margot Wallströms utrikespolitik”. Det sista är totalt ödeläggande för vårt land.

Visst tycker jag illa om straffbeskattningen, på oss pensionärer som arbetar, massor av skattehöjningar, med mera, med mera. Detta kan jag lära mig att leva med. Vi har fred i vårt land och har det bra. Jag orkar med skattebördan, om bara pengarna användes rätt.

Det jag vänder mig emot är, att hela värdegrunden raseras i vårt samhälle. Föräldrar skall inte kunna välja skola till sina barn, barnen skall inte få samlas i kyrkan. Skolor som har en kristen värdegrund skall stängas. Barnen på Frälsningsarmens förskola, får inte läsa bordsbön och tacka Gud för maten. Bryter de mot detta stängs förskolan. Tyvärr har även Liberalerna tagit intryck av detta. Ebba Busch Thor uttryckte det bäst av alla: ”Jag själv är bättre, än Stefan Löfven, på att uppfostra mina egna barn”.

Mycket är skrämmande! Varför lägga så mycket kraft på att bekämpa goda krafter i vårt samhälle? Det finns viktigare saker att uträtta, som till exempel, bekämpa den extrema brottsligheten, extremister som intar vårt land, mord nästan varje dag, rån och stölder. Varför helt hänsynslöst, skicka föräldralösa barn tillbaka länder i krig?

Som ni säkert förstår, när jag tagit kortet gick jag hem! Jag är ingen politiker, jag vill inte bli det heller, jag vill inte heller dra in politiken i min blogg. Men nu kom ”han” så nära, att jag inte kunde vara tyst, jag måste få försvara mig. Jag hoppas på en vändning inom kort. Sverige behöver fler entreprenörer, inte fler som lever på bidrag. Det finns massor av  ”enkla jobb”. Sätt igång nu och sluta snacka!


Åtgärder

Information

23 responses

5 07 2017
Nils-Åke Hansson

Håller med dig i det mesta, men vi skiljer oss åt något.

5 07 2017
Matts Torebring

Tack Nils-Åke, det känns bra.

5 07 2017
Margaretha Lillvik

Jag håller med dig. Tycker nog samhället går mer bakåt än framåt.

5 07 2017
Matts Torebring

Tack Margaretha. Visst är det mycket som känns sorgligt.

5 07 2017
husisblogg

Att kommentera politik låter nog mina ägare bli, för ibland kan det då bli så fel.

5 07 2017
Matts Torebring

Jag respekterar din syn till fullo. Jag försöker lägga band på mig själv och inte bli frustrerad, när jag ser allt, som jag tycker är tokigheter. Nu stod jag bara 20- talet meter från ”förövaren” och då var jag tvungen, att gå till en mild motattack. Risken är att hälften av mina läsa försvann.

5 07 2017
Rolle o Carina

Håller med dig Matts,landet har spårat ur mer och mer tyvärr!
Det tar år att komma till rätta med detta!

SolKram

5 07 2017
Matts Torebring

Detta var nog bland det sannaste inlägg som du gjort Rolle! Kommer det ens gå, att komma till rätta? jag är tveksam.
Sommar sol & Regnkram från Böda Sand

5 07 2017
Jim

Hej Matts!

Har läst din blogg ett antal år, ja faktiskt sedan 2014 då vi skaffade vår 910:a men jag brukar inte gå in och skriva något.
I detta fall kan jag inte säga annat att jag håller med till fullo i det du skriver👍
Lycka till med er nya bil!

//Jim

5 07 2017
Matts Torebring

Hej & Tack Jim, vad roligt att du skriver och ger dig till känna. Roligt att du åker ”I 910” du också. Jag var rädd för en massa ”hatmejl”, men inte ett enda, tvärtom. De flesta inser hur illa ställt det är. Ha en riktigt skön & Go sommar!

5 07 2017
Alm

Hej Matts, Alm här:
Att detta inlägg är absolut det bästa du skrivit sen jag började följa din blogg, en stor fråga kvarstår dock när du gick upp för att lyssna,Böda hörde jag hade sålt slut på svarta rosor, tips till dig att beställ nästa gång så du inte blir utan!
Mvh Henrik & Anette Kungshamn

5 07 2017
Matts Torebring

Hej & Tack & Bock Henrik & Anette! Jag vet att du överdriver, men bara lite, lite ibland. Jag blir ändå så glad och överraskad, över den spontana respons jag fått, från så många och oväntade håll. Det finns hopp för Sverige än! ”Rekordmånga” som har läst min blogg, är positiva! Ha en God natt från Matts & Birgitta på Böda Sol & Sand & Regn.
Ps. Jag skickar svarta rosor till ”han” när jag kommer hem.

5 07 2017
Kors och Tvärs

Skulle aldrig någonsin betala 680:- för att stå på Böda Camping!! Ska jag så där ska jag ha betalt…
Kram

5 07 2017
Matts Torebring

Om jag skall lyssna till Löfven, vill jag ha mångdubbelt mera. Ingen kommer att vilja betala mig så mycket.

6 07 2017
Dessan

Om vi pratar om Böda skulle jag också vilja ha betalt att stå där. Däremot vill jag helst inte prata politik. Men du som är egen företagare överlever nog. Jag däremot som är sjukpensionär har det sämre. Bara att mitt jobbskatteavdrag försvann känns. Jag betar extra i skatt på 600 kr i månaden för att kanske få tillbaka lite på skatten då. Men det räcker inte. Alla som har gott om pengar klagar över att man får betala så mycket i skatt. Kan förstå att det känns….men det gör det för mig också som inget har från början. Jag är glad så länge jag håller mig på benen o få känna mig pigg emellanåt. Det tycker jag är viktigt för mig o inte bara pengar. Men visst skulle jag bli jätteglad om regeringen gav tillbaka jobbskatteavdraget till oss sjuka. Som dessutom inte valt att sluta jobba frivilligt utan hälsan bestämde det.

6 07 2017
Matts Torebring

Hej Dessan! Så roligt att höra från dig. Jag lider med dig, att du under tid, inte mår bra. Jag vill bara önska dig allt gott som finns.

Jag är ledsen om du missförstod mitt inlägg. Detta var inte ett inlägg eller högljudd klagan, mot höga och i många fall orättvisa skatter. Jag skrev att det går att leva med. Det jag vänder mig emot, är den destruktiva politik som förs.

Det jag är besviken över är, att goda krafter, som till exempel Frälsningsarmens förskola i Umeå motarbetas. Om de fortsätter att lära barnen tacka Gud för maten, kommer förskolan att stängas. Varför läggs tid och kraft på detta? Det sker mord, rån, överfall, i stort sett varje dygn i vårt land. Då läggs i stället kraft på ideologiska motsättningar.

Jag tror de flesta av oss bävar, för den utveckling och rasering av samhället som pågår. Återigen! Varför då motverka de goda krafter som finns? jag förstår det inte. Jag kunde inte vara tyst längre.

När det gäller Böda Sand Camping, är det en helt fantastisk plats. Det är så otroligt vackert. Här finns allt man kan önska och lite till. Det är bara priset som är oskäligt högt. Oftast när det kostar mindre, går vi ut och äter, I år har vi ätit all mat hemma.
Kram & En skön sommar önskar vi från Böda Sand

6 07 2017
Dessan

Håller med om att det är mycket fel i det som görs o bestäms högre upp. För 2år sedan försämrades allt för oss sjukpensionärer bl.a. Det är det som får mej att resa ragg. Orättvisor gillar jag absolut inte vem än det drabbar. Politiker är politiker o ingen är bättre än den andra. Dom lovar o håller inget. Hoppas gör jag på ett parti ändå, och dom ska få min röst när det är dax😏. Nu lämnar jag detta politiska samtal o hoppas ni har det bra där ni är. Tänk vilken tur ändå att vi gillar olika ställen att stå m husbilen, annars skulle det bli rätt fullt ☺️

6 07 2017
Kenneth Risberg

Instämmer i det mesta. Jag har alltid förespråkat att det ska löna sig att arbeta.

6 07 2017
Matts Torebring

Tack Kenneth! Själv har jag redan från tio- årsåldern fått lära mig att arbeta. Det håller jag fast vid, så länge man kan och orkar.

7 07 2017
Elisabeth

Jag delar inte din samhällssyn Matts där egoismen, segregationen och medföljande våld breder ut sig. Jag vet att jag inte hade haft möjlighet studera eller ens levt om inte folkhemmet funnits. Jag hoppas vi kan vara vänner ändå. Kramar

7 07 2017
Matts Torebring

Jag uppskattar att du är ärlig och står upp för din åsikt. Visst är vi vänner för det, alla kan inte tycka som jag. Jag är uppväxt på ”Den andra sidan”. Pappa var bonde och skulle ”utrotas”. Det jag hatar mest av allt, är ondska, egoistiska människor, våld, mord, hat, rån och överfall. Det jag vänder mig emot, är att goda krafter, som bekämpar detta, motarbetas av den regering vi har nu. Kram & Må gott.

4 08 2017
thomask69

Tyvärr så kommer världen aldrig mer bli som förr. Vi står inför en omvälvning som inte ens de smartaste kan förutspå.

Jag vet inte om du är bekant med Artificiell intelligens. Men inom en snar framtid, kanske så lite som fyra år, så kommer det bildligt talat explodera inom detta område.

Om du gillar böcker så kan jag rekommendera min egen, Det Goda Trollet. Den finns bara som e-bok men går att ladda ner på bl.a. iBooks.

5 08 2017
Matts Torebring

Tack för ditt intressanta inlägg. Jag ska leta reda på boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: