Avslag!

22 07 2016

garage

Jag fick bygglov på mitt garage till husbilen den 18 december 2015. En vecka senare kompletterade jag ritningarna med en källargrund. Det går helt enkelt inte att bygga en garagebyggnad i sutterängplan utan källare. Detta var ju mycket bättre, tyckte en av kommunens trevligare tjänstemän i Tillsyningsnämnden. Då svarade en annan handläggare, ”Detta går jag inte med på”. Personen lyckades med att starta en process, för att stoppa hela bygget. Varför vet jag inte och förstår det inte heller? Vad är det som gör att det inte får finnas en dörr in under garaget? Förklara för mig den som kan. Bygger jag garaget som jag fått byggnadslov på, kommer det att se likadant ut som på ritningen, fast utan dörr och fönster.

Jag överklagade till Länstyrelsen ganska omgående. I förrgår kom svaret. Länstyrelsen går på den avvikande personens åsikt. AVSLAG! Garagebygget är lika stort (för stort säger Länstyrelsen) som det jag fått byggnadslov på, men det får inte byggas med källargrund. (Jag måste bygga en bostad först och sedan garage) Detta har helt enkelt urartat! Det arroganta bemötande jag fått från vissa tjänstemän på kommunen, är tråkigt på alla punkter. Jag har försökt få möjlighet, att själv presentera mina planer, men bara avvisats. Ofta har kommunala tjänstemän talat och sagt: ”Vi fattar bra beslut, fast bättre”! Hur stämmer detta med verkligheten?

Sista ordet är inte sagt ännu….räkna med det! Jag kommer inte att lägga mig ned frivilligt! Jag är den förste att acceptera gällande lagar och regler, men jag kräver saklighet och ett vänligt bemötande. Igår kontaktade jag Mark & Miljödomstolen, som jag överklagat till, gällande avslaget på ställplats. Jag fick svaret samma dag: ”Vår målsättning är att klara 75 % av alla ansökningar inom nio månader”. Bara att vänta och se alltså! Blir det nej, ja då accepterar jag givetvis detta, men då har jag flera nya planer.

Från första stund har jag haft bara en enda målsättning. Bygga ett garage till vår husbil, samt använda resten av tomtmarken till att bygga ett tio- tal parkeringsplatser för husbilar, mitt i city, som kommer, parkerar, handlar i byn, går i skogen för motion eller plockar bär & svamp, spelar tennis, åker skidor på vintern, samt sover över en natt eller två. Detta gjorde jag påhejad av kommunala tjänstemän, som vill att Aneby kommun skall vara en kommun i framkant.

Sedan har andra kommunala tjänstemän skickat brev till boende i området och skrivit: Matts Torebring har för avsikt att starta en ”Campingplats”. Vem vill ha en campingplats på gatan, inte ens jag. Jag protesterade naturligtvis, men ingen lyssnar. ”Sover du över i en bil, campar du”, var svaret. Det finns kommunala tjänstemän i Aneby, som inte klarar av, att ta till sig ordet Ställplats/ Parkeringsplats för husbilar. Jag skulle ha skapat en vacker, upplyst park och oas på gatan, men det vill inte kommunen ha. Detta trots kommunens oförmåga, att bebygga tomten sedan 60-talet. Hellre en skräpig skogstomt, än snyggt och trevligt! Men så vill inte jag ha det!

 

 


Åtgärder

Information

20 responses

22 07 2016
Lennart

UPP TILL KAMP!

Kram

22 07 2016
Matts Torebring

Frågan är hur länge man orkar med, en tröstlös kamp mot byråkraters prestige.
Kram

22 07 2016
Helena FREEDOMtravel

Men vad är detta??? Hopplöst! Och detta med källaren har väl ingenting med ställplatsen att göra, eller? Även om de nu opponerar sig mot ställplatsen, vad är problemet med detta? Motiverar de inte varför de ger avslag?

22 07 2016
Matts Torebring

En person i Tillsyningsnämnden, har troligen fått för sig, att jag skall använda bottenvåningen, som servicebyggnad till ställplatsen. Det kan jag inte investera i, förrän Mark & Miljödomstolen sagt sitt. Sedan säger Plan & Bygglagen, att man inte får bygga ekonomibyggnad, före att man bygger en bostad. Då ställer jag mig frågan: Är det bättre att ha en obebyggd ödetomt som stått obebyggd i 55 år? Var finns förnuftet?

22 07 2016
nils-åke hansson

Men mycket ved har det blivit i alla fall.

22 07 2016
Matts Torebring

Ja du du har helt rätt igen Nils-Åke!

22 07 2016
Maggan och Ingemar

Stå på dig 🙂 Hoppas tjänstemannen skaffar sig en husbil…..så han förstår vikten av ställplats. Synd att det finns sådana tjänstemän på kommunen, som stoppar utvecklingen av Aneby.

22 07 2016
Matts Torebring

Jag tror att flera av politikerna och tjänstemännen i denna kommunen, vet inte ett dugg om husbilar, hur de används och vem som åker i dem. De har ingen aning, därför blir det så här.

22 07 2016
Kors och Tvärs

Trist!! Och helt oförklarligt. Vad 17 kan du inte få bygga garage för?! Galet….
Kram

22 07 2016
Matts Torebring

Att en dörr och två fönster kan skapa dessa motsättningar är för mig totalt ofattbart. Det har blivit prestigefrågor till varje pris. Matts Torebring ska stoppas! Jag ska visa Matts vem som bestämmer!
Kram

22 07 2016
JoY

Ja du skriver själv orden: Matts Torebring ska stoppas. Det har jag sagt tidigare, avundsjukan tror jag är inblandad i detta ärende. Håller tummarna för dig.
Kram

23 07 2016
Matts Torebring

Ja visst är det så, mitt ärende skall offras för att andra ska kunna visa sin prestige. Kram på er

22 07 2016
Lars Permelin

Det var tråkigt Matts. Ytterligare ett tecken på att frågan angående husbilsturismen och behovet av betydligt fler husbilsplatser/ställplatser ännu inte har slagit rot ute i alla kommuner ännu. Näringsdepartementet dröjer till råga på allt på tok för länge med beslutet angående lokaliseringsmärket H28 ”Husbilsplats”. Någon eller några jobbar tydligen hårt för att förhala beslutet om lokaliseringsmärket och därmed iordningsställandet av fler husbilsplatser/ställplatser i landet.

23 07 2016
Matts Torebring

Tack för allt det stöd och engagemang jag fått av dig under resans lopp. I detta fallet utgör en dörr, fyra fönster och ett utrymme under garaget ”en fara” för beslutsfattarna och ett eventuellt framtida användande. Kommunens tjänstemän klarar inte att lyssna. Jag har sagt: ”jag vill bygga ett garage med källarplan. Säger Mark & Miljödomstolen nej, då blir det bara ett garage med bottenvåning och inget mera”. Än är inte sista ordet sagt.

23 07 2016
Torbjörn

Kom igen Matts!! Se det som en snirklig väg till målet. De kan omöjligt stoppa detta med de premisser de anger.
Är med dig på resan.
Många hälsningar från ett underbart Italien.
Med vänlig hälsning,
Torbjörn

23 07 2016
Matts Torebring

Hej & Tack, Torbjörn! Jag är inte den som ger upp, men jag börjar bli trött på vissa personers agerande. Ha det jättegott i Italien.

23 07 2016
Rolle o Carina

Obegripligt folk som sitter och bestämmer i kommunen!
Bara o orka kämpa vidare 🙂

Ha det gott i Sommarvärmen….Kram

23 07 2016
Matts Torebring

Ja jag kör en resa en till. Än har jag inte gett upp!
Kram

26 07 2016
Dessan

Vilken envis person. ! Det är ju bra att någon privat vill ta på sig att göra ställplatser. Men dom är inga husbilsåkare på kommunen där…det har jag sagt hela tiden. Lycka till m fortsatt kamp. Kram

26 07 2016
Matts Torebring

Detta har urartat till rena personförföljelsen av mig. Kallar man det något annat, heter jag Bellman.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: