För 61,5 år sedan..

23 07 2016
IMG_9625

Min Birgitta och min lillasyster dricker kaffe och äter goda wienerbröd.

Jag minns så väl när jag satt i Marbäcks skola och fröken Gustavsson frågade oss barn, hur många syskon vi hade. Jag tror hon frågade flera gånger. För en dag kunde jag räcka upp handen och fick förklara, att jag fått en lillasyster. I torsdags kväll, 61,5 år senare, kom min lillasyster och hälsade på oss. Förr träffades vi ofta, när våra föräldrar levde och mina syskon kom hem och hälsade på. Nu när våra föräldrar har gått bort, träffas vi alldeles för sällan.

IMG_9629

Vi kunde avnjuta en härlig fredagskväll på vår altan med god grillmat.

Jag förstår nu långt senare, att jag har inte varit någon snäll storebror. Min syster Eira, påminde mig om, otaliga hyss och busstreck, som jag låg bakom. Jag inser nu, alldeles för sent i livet, jag var ingen bra storebror. Själv har jag och min Birgitta varit hembygden trogen. Vi kommer att köra en runda i dag och se alla barndomsminnen. Mina syskon lämnade hembygden för, Örebro, Mölndal och så Eira som inte såg Upp, utan hamnade i Sala.


Åtgärder

Information

8 responses

23 07 2016
Lennart

Trevligt med minnen!

Kram

23 07 2016
Matts Torebring

Ja minst sagt, vad minnen vi har hunnit att gå igenom från barnaåren.
Kram

23 07 2016
Helena FREEDOMtravel

Ser gott ut det där och trevligt att träffa sina syskon, kanske särskilt när det inte blir så ofta. Och det är nog ganska vanligt att syskon hittar på bus och inte alltid är snälla mot varann… 😉

23 07 2016
Matts Torebring

Jag hade förträngt alla hyss, men min syster hade inte glömt dem. Alltid festligt med Racklettgrill.

23 07 2016
Kors och Tvärs

Det är väl så att föräldrarna ”håller ihop det hela” Kul ändå att träffas även om det blir sällan.
Kram

23 07 2016
Matts Torebring

Ja detta blev riktigt trevligt på tu man hand, full av minnen från barnaåren.
Kram

23 07 2016
Rolle o Carina

Då får vi säga bättre sent än aldrig!
Nu är vi ute o njuter Bobil 🙂

Ha det gott….SommarKram

23 07 2016
Matts Torebring

Visst är det trevligt att träffas. Nu ser vi fram emot nästa träff nästa vecka.
Kram & Må gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: