Konkursen i Mantorp är tragisk

10 03 2015
Vår första husbil Bürstner 532-2 1999

Vår första husbil Bürstner 532-2 1999 köpt  på Östgöta Camping.

Vi kom under årens lopp, att köpa två nya Bürstner husbilar och tre styck nya riktiga Kabe husbilar, av Östgöta Campings vd, Torgny Ekman. Han gav oss bästa mellanpriset av alla handlare. Östgöta Camping visade sig inte vara den bästa servicepartnern och vi har anlitat andra serviceverkstäder, till att göra service på våra husbilar. Som egenskap av att jag själv var vd på den tiden, var det angenämt att tala samma språk som vi gjorde Torgny och jag. Vi talade om företagsekonomi, marknadsföring, bytesaffärer och mycket annat. På Elmia mässan var det alltid naturligt att tala med Torgny.

Familjeföretaget, Östgöta Camping, drivet av Torgny Ekman, gick minst sagt lysande, så länge Torgny Ekman styrde Företaget. År 2001 Torgny Ekman säljer rörelsen. År 2005 köps företaget köps tillbaka av Ekman och sönerna Rolf och Conny för att rädda bolaget. Jag minns att Torgny berättade vid det tillfället, att ett av de största företagen i branschen, ställde sig bakom Torgny den gången, som säkerhet för lån. Den säkerheten behövdes bara en kort tid. Torgny & sönerna klarade sig snart själva. År 2012 ringer Torgny till mig och säger att han sålt företaget. Ett ödesdigert val visade det sig.

Själv har jag varit säljare och entreprenör sedan september 1976.  Otaliga är de konkurser jag själv har drabbats av. Jag drabbades själv till och med så hårt, av andras konkurser, att jag föll själv till golvet 1992. Det tragiska i detta är för mig, det har jag sagt hundratals gånger. I Eksjö kommun fanns tre jättefina familjeföretag, med cirka hundratalet anställda var. Alla tre familjeföretagen såldes till investmentbolag. Vad hände, jo alla tre var ganska snart försatta i konkurs.

Ett familje företag som byter ägare och köps upp av ett investmentbolag, tycker jag är tragiskt. Östgöta Camping är åter ett familjeföretag som drabbas, när familjen är borta. Detta tycker jag är oerhört tragiskt.

Torgny och jag talade om flera gånger om hur många gör vid bilbyten. Själv var jag en av de få, sa Torgny, som alltid begärde bankgaranti, när jag lämnade min inbytesbil på senhösten, i väntan på en ny bil till våren. Detta gjorde jag trots att jag visste, att Östgöta Camping hade ekonomiska muskler. Hur går det nu för dem som bara lämnat sin bil i väntan på en ny, utan att ha bankgaranti? Om dessa köpare kommer att drabbas, är detta djupt tragiskt.

Vi är idag mer än glada över, att vi på cykelavstånd, kan handla direkt av Kabe Center i Tenhult. Detta utan att mellanhänder kan sätta käppar i hjulet, som har skett nu. Detta är djupt tragiskt för alla drabbade.

.


Åtgärder

Information

14 responses

11 03 2015
Rolle o Carina

Visst är det så Matts,håller fullständigt med dig!
Tragiskt i ett gammalt fint inarbetat företag!
Hade de sålt ADRIA och skött affärerna och service
bättre än de gjort så hade de säkert klarat sig 🙂
Hoppas inte nån blir tragiskt i knipa ekonomiskt efter
det som drabbat företaget,tyvärr är det nog så!

Ha det gott/Sol-Kram

11 03 2015
Matts Torebring

Det är nog så här istället, hade de haft Kabe kvar, hade det gått bra. I samma stund som Östgöta Camping såldes, låg Kabes farväl i brevlådan. Kram & Må Gott

11 03 2015
Lennart

Instämmer!

Kram

11 03 2015
Matts Torebring

Vi har i alla fall några saker som vi är helt överens om, bara vi lägger bort politiken. Kram & Må gott

11 03 2015
Deciree

Verkligen synd om alla inblandade. Kram

11 03 2015
Matts Torebring

Jag tänk om någon lämnat sin husbil i höstas utan bankgaranti, då är troligtvis pengarna borta. Hemska tanke! Kram & Må gott

11 03 2015
Nils-Åke Hansson

Mycket tragiskt. Vi pratade just om detta vid köksbordet de som lämnat bilen för inbyte och väntar på en ny.
Ha det gott
Nisse

11 03 2015
Matts Torebring

Kan det vara så illa att dessa pengar är borta? Troligtvis är det så. Varför skulle vi annars tagit bankgaranti? Stackars människor! Skönt att ha det på det torra. Kram & Må gott

12 03 2015
ingerlarsandersson

Hej!

Verkligen tragiskt för dom som lämnat sin husbil
och väntar på en ny husbil.

Ha de bra!
Lars och Inger

12 03 2015
Matts Torebring

Ja det är dem jag lider med, vilken katastrof det blir av detta. Ha det gott

2 04 2015
Stig Olausson

Om man fortfarande står registrerad för fordonet är det väl ingen risk

2 04 2015
Matts Torebring

Ja du, det var en fråga som jag inte behärskar fullt ut. Det finns ju trots allt ett köpekontrakt och det är därför bilen står där. Jag skulle inte bli förvånad, om den tidigare ägaren går miste om bilen. Återkom om du får veta fakta.

18 09 2020
tatuerare skåne

tatuerare skåne

Konkursen i Mantorp är tragisk | Matts Torebring

15 10 2020
merasmycken.se

merasmycken.se

Konkursen i Mantorp är tragisk | Matts Torebring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: