På gränsen till Östergötland

29 07 2014
Här vi norra stranden av Västra Lägern finns en fin badplats

Här vid norra stranden av Västra Lägern, finns en fin badplats som heter Liden.

Riktigt nära oss i Aneby, ligger faktiskt Östergötland, endast 17 km bort, rakt över skogen. Här rullar vi in i Östergötlands län.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning

Här ligger också sommarstugorna tätt

Här ligger också sommarstugorna tätt.

En del påkostade, anda ganska enkla

En del sommarstugor är påkostade, andra ganska enkla.

En mjuk härlig sandstrand, klart rent vatten, utemöbler omklädningsrum och det finns en Bajamaja. I kväll kändes det som släktkalas vid varje stuga, fullt av bilar och folk i varje trädgård.

Jag lovade Birgitta en överraskning ikväll

Jag lovade Birgitta en överraskning i kväll.

Jag bryggde en kanna kaffe på jobbet, köpte ett par varma toast och sallad på vägen hem. Med gårdagens sköna bad i minnet, ville jag bada igen. Jag ville även överraska Birgitta med något trevligt.

Här är jag, ville du nå´t?

Här är jag, ville du nå´t?

Svårt att gå ned under vattnet, man flyter ju bara upp.

Picnic smakade gott i denna miljön

Det smakade gott med picnic i denna miljön.

Ytterligare ett litet guldkorn att stanna till vid. Nu var det säkert 35 år sedan sist vi var här, varför vet jag inte, att det har dröjt så länge. Detta var supertrevligt med fikabord, gräs och sandstrand och rent, klart vatten.

Bordsjö Fidekomiss  ligger på vägen till Liden

Bordsjö Fideikommiss ligger utmed vägen till Lidens Badplats.

1969 – 1971 var jag anställd hos Greve Bonde på Bordsjö Fideikommiss som skogshuggare.

Ni som gillar småvägar, här finns de.

Ni som gillar småvägar, här finns de.

När jag jobbade åt Greve Bonde, körde jag Saab V4 och då gick det undan här på vägarna. En fot på bromsen och en på gaspedalen. En lördagsnatt fick jag skotta snö i timmar, för att få ut bilen ur en snödriva, efter att jag inte lyckats häva en sladd på bilen.

Dessa granar har jag planterat våren 1970

Dessa granar har jag planterat våren 1970.

Här till höger var jag med och slutavverkade, ett stort skifte skog vintern/våren 1971. På våren samma år planterade jag också dessa granar. Då var jag 24 år gammal och började få så mycket värk i händerna, att det gjorde ont för varje planta jag satte i jorden. Nu får det vara SLUT på detta sa jag. Nio år som skogsarbetare, var nio år för mycket. Så fick jag faktiskt en fyra månader lång, betald yrkesutbildning med lastbil & släp samt busskort. Det var väl investerade pengar av staten. Jag har haft nytta av detta resten av livet. Som restauranggrossist i slutet av 80- talet, hade jag tre egna stora distributionsbilar. I snart 40 år har jag distribuerat varor från A till B.


Åtgärder

Information

16 responses

29 07 2014
Nils-Åke Hansson

Intressant
Mv
Nils-Åke

30 07 2014
Matts Torebring

Tack, Nils-Åke. Mvh Matts

29 07 2014
Lennart

Jo du!
69 – 70 blåste gammelskogen ner och jag och far höll på i flera år med att röja.
Rotvälvorna var höga så vi hade stege med, jag hade motorsågen framför mig och när trädet började ge vika så kastade jag sågen åt ena hållet och hoppade själv åt andra hållet!
Om mor hade sett det så hade hon inte släppt ut oss i skogen.

Kram

30 07 2014
Matts Torebring

Professionellt skogsarbete är ett fördärv för kroppen. Utan mina skyddsänglar hade jag inte överlevt. Kram

29 07 2014
Rolle o Carina

Bra jobbat Matts,jobbade själv i skogen fr -74 och flera år framåt !!
Samtidigt jobbade jag 3- skift åt Stora Kvarnsvedens!
Det är det som satt sina spår i kroppen nu,inte bra !!
Men det är ljuvligt att ha Bobilen som rekreation 🙂

Ha det gott/Kram

30 07 2014
Matts Torebring

Jag tror både ni och vi, är tacksamma för möjligheten, att fara runt i våra bobilar. Vi har lärt oss att uppskatta och vara tacksamma över den möjligheten vi har. Två före detta skogsarbetare kanske möts snart. Kram

30 07 2014
Deciree

Min pappa har också jobbat i skogen…o trivs bra när han får vandra där.:) Kul för dej att se vad du planterat o hur mycket det vuxit i skogen:) Kram

31 07 2014
Matts Torebring

Gå i skogen älskar jag fortfarande, tio gånger hellre än varuhus. Min gode vän Jan brukar säga om mig, ”Du måste vara hemskt gammal, som varit med om så mycket”. Ja det syns ju på skogen om inte annat. Kram

31 07 2014
Anette/Kors och Tvärs

Härlig plats för en liten kvälls-picnic. Kul att se hur skogen växt
Kram

31 07 2014
Matts Torebring

Ja vi åker dit, picnickorg och badar, nästa gång ni kommer förbi. Kram & må gott

31 07 2014
Lena

Härliga omgivningar så nära ert hemman o att få se dom igen efter många år är kul. Ja se där vad nytta man kan få av en kompletterande körkortsbehörighet, man anar ju aldrig vad som kan bli senare i livet o på ålderns höst har vi det hur bra som helst tack vare det 🙂 🙂

31 07 2014
Matts Torebring

Nej inte ålderns höst, vi är ju unga än vänner, det känns så i alla fall. På papperet får jag köra buss tills jag är 76 år. (9 år till) Kram & må gott.

1 08 2014
Anki

Ser underbart ut där vid sjön! Härlig överraskning med picknick på stranden 🙂

5 08 2014
Matts Torebring

Du har också ganska nära dit på lite mindre vägar. Kram

4 08 2014
Elisabeth

Även om det var tungt att vara skogsarbetare, måste det vara en skön känsla att se resultatet, så här många år efteråt! Elisabeth

5 08 2014
Matts Torebring

Livet har varit en lång resa med mycket arbete och slit. Kanske var det trots allt en bra start, att lära sig att arbeta hårt. Jag föredrar fortfarande skogen, framför varuhus, men då i motionens tecken. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: