Linus en ung mästarkock

27 07 2020
Linus Torebring, snart 11, en ung mästerkock

Linus & pappa Niklas & mamma Carina, bjöd hem oss alla tre familjerna, till grillfest på söndagseftermiddagen, ute i deras trädgård. Före detta hade Linus tagit med sig pappa till ICA och själv bestämt vad de skulle handla. Av råvarorna hade Linus själv gjort en fantastisk grillbuffé, med grillade hamburgare som han själv grillade, kyckling, bacon, korv, majs, paprika, lök, egna såser och sallad. Mamma & pappa fick i stort sett bara titta på.

Att Linus lagar mat det visste jag, men inte att han lagade mat i dessa proportionerna och dessutom bestämde inköpen. Pappa fick betala och stå för kalaset. ”Du bjuder, jag betala”, sa pappa Niklas. Men hur har du gjort Chilisåsen sa jag till Linus, det är inget konstigt, det är bara att mixa lite.

Vi hann äta middag, bara krypa lite närmare husväggen och under markisen, vi hann duka av bordet. Kusinerna och far & mor hann spela brännboll, spela krocket och kasta med kastspö Sedan öpnade sig himlen, med ett skyfall. 25 mm regn på 20 minuter.

Tack Linus och hela familjen, du imponerade på mig Linus!


Åtgärder

Information

6 responses

27 07 2020
Husisblogg

Dagens ungdomar kan både det ena och det andra. Gäller att inte underskatta de.
Allt gott!

27 07 2020
Matts Torebring

Säkert skulle många ungdomar kunna prestera mera, om de fick ta lite ansvar, i stället för att ha alltför beskyddande föräldrar. I min egen uppväxt var det kanske fel åt andra hållet, ingen ifrågasatte riskerna i vad jag gjorde. Men jag har inte farit illa av det heller.

27 07 2020
Monica

Vilken duktig kille, fantastiskt duktig och kreativ, honom kan vi anlita som festfixare. Och barn är otroligt duktiga om vuxna låter dem göra själva, de kan så mycket, är så roligt att se och uppleva, tummen upp för vår ungdom!

27 07 2020
Matts Torebring

Tack, det är ju så det borde vara, att våga låta barnen pröva på att göra nyttiga saker. Alla deltagare i Sveriges yngsta Mästerkock, visar på detta. Jag väntar på att han tar över ännu större roller.

28 07 2020
Rolle o Carina

Ja det lär börjas i tid det som skall blivas på äldre dar!
Finns mycket som kan utvecklas med grillning.

Ha det gott vid grillen/Kram

28 07 2020
Matts Torebring

Jag tror att det bor en grillmästare i dig också. Som jag brukar säga, hade jag fått lära mig spela tennis som tio åring, då hade det suttit kvar än idag.
Sommarkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: