Möte med positiva medmänniskor

16 01 2014
Nyhälsan Bräcke Diakoni

Nyhälsan Bräcke Diakoni.

Det var länge sedan sist, som jag gjorde en stor hälsokontroll, men idag hade jag trots allt, bokat tid på min vårdcentral i Nässjö, Nyhälsan Bräcke Diakoni,  vård utan profit. Jag har lämnat Aneby Vårdcentral sedan vår husläkare, pensionerat sig för flera år sedan. Jag flyttade över till Nässjö Läkarhus och var där tre gånger. Sista gången, sa jag tack och farväl till dem. Av tio läkare är nio ”nysvenskar”, som har mer eller mindre lätt att förstå mig och jag dem. Jag var nästan smått upprymd idag, efter att ha mött min nye trevlige läkare för andra gången och flera mycket vänliga och glada sjuksköterskor.

Vilo puls för män

Vilopuls för män. Sixten Jernberg hade 35. Jag klarade Atletgränsen.

Naturligtvis blev jag också väldigt glad över min läkares uttryck, ”Var rädd om dig Matts, så länge du är ung”. Ung, sa jag och skrattade, ”Du är ju bara snart 67, tänk om du varit 85”. Vad glad jag blev och naturligtvis lever jag länge, vidare på detta. Jag har levt ett helt fantastiskt liv, fyllt av det hårdaste arbete, långa arbetsdagar och hård press många gånger. Under alla dessa år, av tufft arbete, sedan jag slutade skolan tolv år gammal, har jag varit hemma från jobbet, kanske tre till fyra dagar på grund av sjukdom. Det finns inte ord för, hur tacksam jag är. Jag har varit omåttligt stark, ingenting har skrämt mig. När jag fick mina värden för blodtryck och puls, ser jag att jag är en Atlet. Jag hamnade längst ned i vänstra hörnet på tabellen ovan. Naturligtvis blev jag ännu gladare. Hoppas alla prover är bra också. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg, ”Jag tar min medicin i skogen”.

De sista 4,5 månaderna på jobbet har varit så tuffa, att det varit på gränsen för att hålla ut. Allt beroende på att vår nästa största leverantör, totalt havererat med sina leveranser. Detta på grund av byte av affärssystem den 3 september 2013. Denna veckans inleverans ordervärde var på 200 000 SEK, av det var 137 000 SEK restnoterat. Vi har i vår tur lovat våra kunder leverans, som vi inte kan hålla. Så har det set ut nu i 4,5 månader. Vissa kunder är så aggressiva och skriver långa hatmejl. Jag sitter själv och tar hand om de allra flesta aggressionerna, hela 58 stycken en enda dag.  Jag brukar kunna få den mest aggressive till att vara max positiv. Det som håller på och växer fram, i vårt land just nu är detta, att på webben kan du kasta hur mycket dynga som helst, på en annan människa. Några gånger har det tjocknat till i halsen och nästan att tårarna kommit fram och nattsömnen har gett vika flera gånger.

Hur glad blir man då inte en dag som denna, att få möta positiva, vänliga och omtänksamma medmänniskor. Ännu mera positivt, nu är det full värme på i husbilen och i morgon kväll åker vi till Jönköping.


Åtgärder

Information

12 responses

16 01 2014
Lennart

Härligt nu stundar en bobilshelg för er!

Det är medicin för kropp och själ!

Ha en trevlig helg!
Kram från värmen!

16 01 2014
Matts Torebring

Min läkare frågade just det, hur kopplar du av? Vi åker så mycket bobil vi kan och då kopplar jag bort jobbet. Kram

17 01 2014
Maggan och Ingemar

Fy så tråkigt att människor skriver sådana brev. Tur att du har en positiv syn på allt. Ha en skön tur och njut av husbilslivet ….det gör vi. 😀

17 01 2014
Matts Torebring

Jag undrar många gånger vart vi är på väg. Jag frågade en kund om postnummer till hans adress. Svaret jag fick var: ”Det kan du väl för f-a-e-n, leta reda på själv”. I husbilen glömmer vi alla människor som vi egentligen borde tycka synd om. De har måste ha otroligt tråkigt sälva. Kram från oss.

17 01 2014
Deciree

Visst är det bra om man hittar en bra vårdcentral som man trivs med. Det är tråkigt om man hamnar hos fel läkare. Läkare är viktiga. Men lite nonchalant har det blivit. Det har vi varit med om…och det höll på att sluta riktigt illa. Jag har fått gråta mycket ang läkare som inte bryr sig o inte kan språket. Tur att du blev bra bemött. Då är man gladare o nöjdare när man går därifrån..:) Du är en snäll person…tråkigt att folk inte förstår att du inget kan göra ang leveransen. Det är som våran husbil. Inte hjälper det att skrika o gorma på personalen i verkstan…när det är i Tyskland det strular. Man vinner mer på att vara vänlig…så är det bara. Ha en fin helg. Kram:)

17 01 2014
Matts Torebring

Det känns nu som jag har träffat rätt person, visserligen 65+, man vet ju inte hur länge han håller på. Jag känner att han har erfarenhet och visdom. Livet har lärt mig för länge sedan, precis som du skriver, att gapa och skrika bara förvärrar situationen. Tack för dina vänliga ord, det värmde. Kram.

17 01 2014
Anki

Skönt med vänligt bemötande, som det du fick på vårdcentralen… men helt förskräckligt obehagligt med sådana otrevliga, hemska brev! Hur bara kan man skicka sådant?! Har de inte så mycket förstånd att de förstår att det inte är ditt fel… otroligt korkat!
Skönt att ni kan åka iväg över helgen och njuta av livet i bobilen 🙂
Kram

17 01 2014
Matts Torebring

Jag känner mig faktiskt lite skrämd, av den mentalitet som råder idag. Vräka ur sig lögner och oförskämdheter utan gränser, slå ned folk utan orsak, med mera, med mera. Det är en otäck värld vi lever. Kram

17 01 2014
Elisabeth

Vilket bra resultat! Ha en skön tur med husbilen, njut och koppla av. Återhämtning behövs efter den intensiva tid du varit med om. Kram Elisabeth

17 01 2014
Matts Torebring

Ja visst är det kul, 67 år och atlet. Nu kopplar vi av i husbilen. Kram.

17 01 2014
Kors och Tvärs

Å så härligt! Njut nu av en välförtjänt husbilshelg. Och känner ni för att åka längre och norrut, får er bil plats utanför hos oss 🙂
Krama till er båda

17 01 2014
Matts Torebring

Tack vi njuter och kopplar av för fullt. Det blåser och är minus 5 ute, plus 23 inne och golvet är jättevarmt. Jag googlade och ser att att det är bara 7 mil mellan er och Dalhalla. Säg till när det är ett bra arrangemang så slår vi två flugor i en smäll.Kram från Jönköping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: