Gå inte över ån efter vatten

6 11 2019
Arkiv bild från Hjo.

Jag tror att det varit min lyckodag idag, så känns det i alla fall. Jag har inte vunnit på lotteri i dag heller. Jag har haft två krokar ute, om pris på allt virke till vårt nya hus. Det första anbudet har jag väntat på i flera veckor och när det kom i veckan, stod det bara en summa utan en enda specifikation. Sådant accepterar jag inte.

Nästa anbud har jag ringt, flera gånger men utan att få svar. Så igår väcktes tanken på en tredje part, vår närmaste granne, Lövsta Trähus. Idag ringde jag strax efter klockan sju. Detta var mest en test för att se om de svarade i telefonen, så tidigt på förmiddagen. En signal, och ett mycket trevligt bemötande. Jag mejlade över min specifikation och hade svar tillbaka på mindre än en timma. Priset var rätt på alla punkter.

Så idag har jag handlat in allt virke, nästan allt i färdig kapade längder. Fasaden levereras färdigmålad i två strykningar (+ en strykning på plats). Innertaket som som skall vara ”Ruffpanel” är färdigmålat, gips inne och ute, och alla innerväggar. Samtidigt fick jag erbjudande om att köpa kök från samma leverantör och mycket annat. På lördag åtta dager åker vi till Ljungby, för att bestämma kök.

Dagen var inte över med detta, jag hittade en galvad trappa på Blocket, klippt och skuren för en plats på jobbet. Detta har jag grubblat över länge, idag löste det sig. Dessutom fanns den i Aneby. Så ringer telefonen, jag vill köpa ditt vägräcke som du har på Blocket. Det har legat ute i månader på blocket, och så säljs det inom Aneby. Jag trodde jag skulle få skrota det.

Så kommer kvällen, vi kvällsfikar Birgitta & jag, vi tittar på kök och badrum, seden står den Gode Herden, varm & skön och väntar på oss.

Ha det lika gott som vi vänner!


Åtgärder

Information

10 responses

6 11 2019
Husisblogg

Vad härligt och glad man blir då allt bara faller på plats.
Entreprenörer är inte helt enkla att ha att göra med. Minns hur ägarna skickade ut förfrågan till olika bolag gällande min parkering. Fyra kom och tittade, en lämnade inte anbud, en lämnade ett anbud på något som inte ägarna ville ha och två kändes seriösa och lämnade bra anbud. Resterande hörde inte ens av sig och tackade för förfrågan.
Tiderna kommer bli sämre en vacker dag och då gäller det att ha skött sitt bolag även i de bra tiderna.

6 11 2019
Matts Torebring

När vi byggde senast på jobbet, var markentreprenaden på över en miljon SEK. En entreprenör tittade, men hörde aldrig av sig. Då har man blivit stor och tråkig. Jag hoppas att dagens samhälle, ändå ger plats för mindre entreprenörer. Om de stora missbrukar sin ställning, skapas jobb för de mindre.

6 11 2019
Monica

Konstig utveckling eller mer av regression kanske i detta land så det är roligt att läsa om sådant som fungerar. Det ser ut att bli toppenfint allt, det går fort framåt också. Igen, vad duktiga och kreativa ni är! Lövsta förresten, tänkte på Lövsta herrgård i Uppland och ”ditt” Lövsta har en herrgårdsmodell såg jag men alla hus verkar så fina. Ha en fin kväll!

6 11 2019
Matts Torebring

För mig är det en fantastisk resa, köpa tomt, skissa upp ett hus, att få avverka skogen och bara se på, när tusentals med sten, fyller upp den tidigare djupa gropen.Takstolarna beräknas komma vecka 49. Nu är allt på spår. Ha det gott!

7 11 2019
Vår husbilsblogg

Måste skriva om att jag är imponerad över att du själv sammanställer en detaljerad specifikation över material till nybygget och därefter begär in offerter med specifikationen som grund. Det skulle jag nog inte våga ge mig på här uppe i Stockholm.

7 11 2019
Matts Torebring

Det är inte så konstigt, även om jag vill prata 2″ 7″ och byggfolket 175 x 45. Jag har ju nyss byggt sex kontor och konferensrum, jag ser alla dimensioner som de använder. Jag tar ändå inte åt mig äran, jag har en fantastisk byggkontrollant och god vän vid min sida, Anders Adolfsson, 72. Färdig kapade längder däremot, har jag största respekt för. Jag skulle inte klara att bygga i Stockholm över huvud taget. Jag har ett helt liv med mig av förtroendekapital att vila på.

7 11 2019
Husbilen Coralen

Bra jobbat Matts,så fint ni kommer få det!
Återigen kul att få följa med i bygget!

SolKramar

7 11 2019
Matts Torebring

Visst är det kul att bygga, lika kul att du hänger med.
Kramar

10 11 2019
Elisabeth

Ibland bara händer det och allt faller på plats! Fin känsla! Jag utgår förstås från att du gjort det bästa förarbetet med en bra specifikation!

10 11 2019
Matts Torebring

Ja visst hade jag det, ett helt exelark, med typ av virke, dimension, längd samt även ytbehandling i vissa fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: