Bygga upp ett stort berg…

31 01 2018

Av all djävlighet, sjöng Jan Malmsjö på 60- talet… Mina tankar och funderingar idag!

IMG_8941

Berget utmed Napoleon route får symbolisera mina tankar.

Jag tar avstånd från svordomar, jag tycker riktigt illa om dem helt enkelt. Jag minns att jag ogillade låten på 60- talet. Idag nästan 60 år senare, är låten mera verklighet.

I går orkade jag titta på tv halva dagen och idag har jag jobbat största delen av dagen, men jag är inte pigg. Jag följde åtalet mot Akilov, jag lyssnade till vittnen och till den fantastiske försvarsadvokaten Johan Eriksson. Det är så fruktansvärt hur ondskans makt, kan gripa tag och förvandla en 4- barns pappa, till att begå det mest tänkbara avskyvärda brott.

För mig som sparsam smålänning, ser jag utöver det ofattbara mänskliga lidandet, extrema kostader kring denna rättegång, med många hundra- tals miljoner kronor. Måste rättsapparaten vara så omfattande? Han körde bilen, han har erkänt, allt är dokumenterat på 9 000 sidor. Rättegången kommer att pågå ända fram i maj månad. Felet ligger naturligtvis hos Migrationsverket, som avvisar oskyldiga, föräldralösa ungdomar, men behåller grova brottslingar.

Efter detta lyssnar jag till olika debatter i Sveriges Riksdag. Jag har aldrig någonsin i mitt liv, röstat av ekonomiska skäl, utan ideologiska. Jag ryser när jag lyssnar till debatten mellan vänstern och de borgliga. Akilov ville straffa vårt land, för att vi motarbetar hans ideal. Nu någon dag efter Kamprads död, reser sig ungvänstern upp och vill ta Ingvars Kamprad kapital, för att dela ut till arbetarna. Hur djupt har vänstern sjunkit? En till två dagar efter Ingvars död! Detta säger allt!

Ett företag som skall utvecklas, växa och anställa mer personal, måste ha vinst, precis som IKEA. Det är en självklarhet. Återigen är vänstern framme med populistiska tal. Ett företag som arbetar inom vård och omsorg, får ha 29 öre som mest i vinst, på varje 100- lapp. De vårdcentraler som drivs som AB går bra, övriga tvärtom. Varför är det så?

Skulle vårt företag drivas av tjänstemän skulle det gå direkt åt skogen. Skillnaden är att vi är entreprenörer, som kan se och avväga kostnader och intäkter. Vi har gått med vinst varje år sedan 1995. Är det också förbjudet för vänsterregeringen, att gå med vinst? Inte nog med landets finanser, vi har en utrikespolitik att skämmas över och som är katastrofal.

Våra fattigpensionärer vad tänker de, när de ser och förstår, vad det allmänna rättsväsendet kostar? när de får vända på varje krona. Törs de gå ut på gator och torg? knappast om det börjat skymma ute. Enorma summor läggs kring ett enda brott, de flesta är ouppklarade. Jag kan inte köpa detta!


Åtgärder

Information

12 responses

1 02 2018
Rolle o Carina

Usch vad onskans makt har tagit över världen mer och mer tyvärr!
Jag tänkar ofta tillbaka på tiden på 60-talet när man var ung!
Visst var det slitsamt men ett mycket säkarare samhälle 🙂

Ha det gott…….Stor SnöKram

1 02 2018
Matts Torebring

Tack Rolle, för ditt inlägg, jag trodde jag skulle få stå ensam, i min kamp mot de båda vänsterpartierna, som förstör för landet. Visst var 60- talet underbart. Fast Tage Elander & Gunnar Sträng var inte roliga de heller och Gunnar & Alva Myrdahl startade Sveriges förfall, på just 60- talet.
En stor Smålandskram

1 02 2018
Lena & Jan

Då är vi två (3) som inte köper kostnaderna för att skipa rätt! Sextiotalet och före, var tiden då ärlighet och öppna husdörrar nattetd var en självklarhet, mitt o ditt visste ALLA vad som menades… Man blir ofta riktigt förbannad på all jäklighet idag 😡 😡

1 02 2018
Matts Torebring

Tack Lena för ditt stöd. Denna kille hade själv valt sitt dödsstraff. Han räknade med att bli skjuten. Nu lägger vi lägger många 100- tals miljoner, på att plåga livet ur honom, men till vilken nytta?

Jag bor i lilla Aneby, en km från jobbet, men känner mig otrygg, när jag går till och från jobbet i mörkret. Varför blev det så här? Jo Gunnar & Alva Myrdal, började på 60 talet, riva det trygga folkhemmet. Därför tycker jag så illa om vänsterpartierna vi har.

1 02 2018
Lena & Jan

Krya på dig Matts 💟

1 02 2018
Matts Torebring

Tack snälla. Denna ”Skräckförkylning” verkar vara world wide. Från Florida, Enskede till Aneby.

2 02 2018
Nils-Åke Hansson

Samhället har blivit hårdare. Alla skjutningar ja det mesta otryggt att vistas i visa områden i stan.
Minns inte detta från för.

2 02 2018
Matts Torebring

Vi bor ju på landet, inga överfall har skett just här. Men närmar sig någon bakifrån, när jag går till och från jobbet, stannar jag, vänder mig och kollar. Det är intre en trygg värld att leva och bli.

2 02 2018
Henrik

Allt du skriver Matts är så rätt så det finns inget annat o de som inte fattat det vill jag inte ha kontakt med!!!
Du är bäst , mvh Concorde

2 02 2018
Matts Torebring

Tack Henrik! Skönt att jag inte behöver stå ensam, mot det som jag tycker mest illa om i denna världen, ondskan, vänstern och avudsjukan.
Du har bästa husbilen, men den är för stor för oss, så därför åker vi det näst bästa.

16 02 2018
Linda

Wow, vilka foton! 🙂

16 02 2018
Matts Torebring

Det finns en ställplats vid bergets fot och en camping intill cykelvägen. Berget hittar du i Verdon, mellan Grenoble och Nice.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: