Promenad till Lyckesand

7 07 2017
IMG_1120

Bilparkering vid kiosken i Lyckesand

Strax norr om rondellen till Böda Sand Camping, står en vägvisare till Lyckesand. Säkert har många av er varit nere med bilen och vänt, eller kanske stannat till och badat. Här har vi parkerat otaliga gånger. Vi sov ofta över i husbilen, när vi började åka med den, innan det blev förbud mot övernattning. Idag gick vi hit! Allt är sig likt sedan mitten av 70- talet.

IMG_1118

Promenad genom skogen.

Våra vänner berättade för oss, att det finns en stig att gå, där Böda Sand Camping slutar. Idag gick vi den. Lyckesand visade sig ligga bara några hundra meter, norr om Böda Sand Camping.

Från parkeringen går vi några hundra meter mot norr. Här på denna stigen, gick vi för första skogspromenaden med vår hund Brownie, alldeles i början av 90- talet. Här fick hon alltid busa runt bland tallarna. Det är åskilliga gånger, som vi har gått här.

IMG_1119

Havet blänker nedanför tallarna.

Det är så rofyllt, det är så vackert, när solen speglar sig i Östersjön nedanför. Efter en liten skön promenad, var vi framme ”norr om stenen”. Direkt kröp vi ned i en sanddyna, med lä för de fortfarande kalla vindarna. Nere i sanddynan var det varmt och skönt.

Efter kaffe intag och en hel Ciabata, sprang jag i och doppade mig, i stort sett bara jag och havet. Det var uppfriskande. Vattnet var fortfarande smärtsamt kallt. (Idag blev det mobilfoto, av rädsla för sand i systemkameran. Helst vill jag undvika mobilfoto)

 

 


Åtgärder

Information

14 responses

7 07 2017
Elisabeth

Ser rofyllt ut trots mängden av parkerade bilar. Kramar

7 07 2017
Matts Torebring

När du kommer ned till stranden, har du två mil sandstrand. Du kan ligga tätt med andra, eller 50 meter från grannen.
Kram & Må gott

7 07 2017
Margaretha Lillvik

Även mobilfoto är bra. Öland är fint och det blir ett besök nästan varje år. Bra gjort att ta sig ett dopp i kyliga Östersjön, själv verkar jag ha blivit en badkruka…..har inte varit i i vår sjö ännu 😦

7 07 2017
Matts Torebring

Samma här, det är ingen sommar utan Öland. I år är vi kanske ett par veckor för tidigt, med tanke på temperaturen. Efter 45 år på Öland, är vi inte överraskade, vilket väder det än blir. Nu är det nästan 20 år sedan, vi semestrade på Öland sist.

7 07 2017
Lennart

Lyckesand minst vi från besöken på 70-talet!

Kram

7 07 2017
Matts Torebring

Då är det dags att återuppleva gamla minnen igen!
Kram

7 07 2017
Lars Permeln

Stränderna på Ölands östra sida är milsvida, vi brukade välja att åka till Homrevet som ligger i höjd med Byxelkrok fast på den östra sidan. Dit tog vi, beroende på vindarna, bl.a. våra surfbrädor. Om det var frånlandsvind så valde vi istället att åka till stranden i Byerum, där jag lärde mig vindsurfa på 80-talet. Vi har också många härliga minnen från hyrtider på Öland, framförallt Löttorp.

7 07 2017
Matts Torebring

Homrevet har liger intill vår favoritplats och där har vi bara varit ett par gånger. Samma sak med surfning, som när vi talade med några i Zarautz i Biscya bukten, Spanien. Blåser det bra surfar vi här, annars åker vi till Bayonne, Frankrike, på andra sidan gränsen. Det roligt att ha spridda minnen från mycket.

7 07 2017
husisblogg

Det är minnenas saga som utspelar sig på norra Öland. Trevlig helg, även om ni haft ”helg” några veckor nu.

7 07 2017
Matts Torebring

Ja så upplever vi det också. En semester full av gamla minnen. Ha en trevlig helg ni också!

7 07 2017
Nils-Åke Hansson

Ni är ute och rör på er.

7 07 2017
Matts Torebring

Ja visst är det så. Som min Birgitta brukar säga, ”Du kan väl sitta still tills jag ätit färdigt”.

7 07 2017
Rolle o Carina

Härligt att uppleva gamla minnen från Öland!
Men för kallt för att bada,inget dopp här heller.

Tur vi har en varm,härlig Bobil🚍🚍😃😃👍👍

BobilsKram

8 07 2017
Matts Torebring

Absolut, det har varit roligt att komma åter till flera platser. Märkligt ändå att det inte var kallare i vattnet. Jag frös inte fast, utan jag kom iland efteråt.
Dagsregn & Kram från Böda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: