Återbesök på Länssjukhuset

20 12 2021
Återbesök idag.

Idag fick jag göra mitt tredje eller kanske fjärde återbesök hos Sexolog Kristina Ljunggren, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping, efter min prostataoperation för snart ett år sedan. Nästa tillfälle blir i mars 2022. Jag tycker att det är fantastiskt att jag fått göra en komplicerad operation, men inte bara detta, allting följs upp efter operationen. Fyra återbesök under första året på Urologen i Eksjö, för att kontrollera upp PSA prov och fyra återbesök i Jönköping för tala med en sexolog. PSA proven fortsätter i tio år och samtalen i Jönköping fortsätter nästa år.

Birgitta skulle ha varit med, men på grund av allt jobb just nu fick jag fara ensam. Inget lämnas åt slumpen och jag tycker det är skönt att sitta ned och tala om att hela kroppen skall bli normal igen. Hela läkeprocessen är lång och kan ta upp till tre år. Medicinen kostar flera tusen kr för en ask om 84 tabletter, och nu är det dags för den femte asken. Just nu finns den inte att köpa som så mycket annat. Jag har bestämt att jag vill bli återställd.


Åtgärder

Information

4 responses

20 12 2021
Husisblogg

Trevligt att läsa att sjukvården ändå fungerar väl.
Allt gôtt

20 12 2021
Matts Torebring

Detta upplever jag som mycket positivt att få vara med om.
Det bästa

20 12 2021
Husbilen Coralen

Va bra Matts med uppföljning och att kontrollerna fortsätter!
Min läkare nämnde Ljunggren och kände väl igen henne.
Och han var med och starta upp i Jönköping sa han oxå så
jag går hos en verklig expert och det känns ju tryggt!
Han är pensionär men jobbar vidare,såna som han behövs.

Ha det gott/Varm BrasKram

20 12 2021
Matts Torebring

Jag tror att just Jönköping var ett pilotprojekt med denna typen av efterrådgivning och samtal. Så skönt att sitta med någon som lyssnar. Skönt att läsa att de äldre behövs.
Julkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: