Kontraster

2 11 2016
img_0520

Ett av våra paradisäppelträd

Det var så vackert när knopparna var på väg att brista ut, när det sedan blommade och nu frukten, som vi inte hunnit ta hand om. Om några dagar är det Allhelgonahelg. Träden brukar vara helt kala. Så är det inte i år! Trots den intensiva blåsten, under sista veckoslutet, hänger mycket löv kvar på träden.

img_0527

Hemma på baksidan, onsdag kväll, tre dagar senare.

Plus minus noll, hård nordlig vind och blötsnö. Hösten tog slut, helt abrupt. Nu blev det vinter på en gång. Idag fick cykeln vara kvar hemma, jag gick till jobbet. Vår nya Hyundai Tucson, har fått vinterdäck med dubb, trots att den är fyrhjulsdriven. Husbilen får kanske dubbdäck till nästa vinter. Jag skriver kanske, för det är ju ett elände, om vi skulle vilja fara söder över efter nyår.


Åtgärder

Information

18 responses

2 11 2016
Rolle o Carina

Ja här blev det också vinter igår tyvärr,inget vi gillar alls! 🙂
Men det smälter säkert undan får vi hoppas!

Ha det gott…..Varm BjörkvedsKram

2 11 2016
Matts Torebring

Hos er är det väl skidföre, om man får tro SMHI. Det talas om en riktig vargavinter i år. Skönt att ha gott om ved.
Kram från Aspegren & Gran & Björk

2 11 2016
husisblogg

Återstår att se hur det är med vinterväglag när min ena ägare kommer hem. De får njuta de sista dagarna utan vinterjacka några dagar till. Kör försiktigt för första snön för svenskarna kommer alltid lika överraskande

2 11 2016
Matts Torebring

Om dina ägare kör på sommardäck, så säg till dem att ta det lugnt. Det är minst sagt farligt. Gore Tex jackan har varit på i ett par veckor nu. Det är riktigt kallat i blåsten.

2 11 2016
nils-åke hansson

Husbilen ska du ha friktionsdäck på. Den är tung ock man kör lugnt.
Jag är stor beundrare av lampor i trädgården. Men själv har jag bara fasaden på framsidan belyst.
Nu blir det kallare.

2 11 2016
Matts Torebring

Jag har haft friktionsdäck i alla år, men har börjat tvivla efter Jokkmokksresan. Problemet jag ofta kan känna är, det går inte att komma loss, på plan mark vid ett rödlyse. Ändå har vår sista Kabe maximalt lång hjulbas, som lägger mera tryck på framhjulen.
Jag har över femtio- talet ljuspunkter ute i vår trädgård samt på huset. Jag vill inte ha mörkt omkring mig. Sedan har jag massor av 220 v uttag utplacerade.

2 11 2016
Kors och Tvärs

Det varierade verkligen med snön idag. När jag åkte hemifrån kl 9 hade vi ett vitt täcke. Vid Anebykorsningen var det ännu mera men i Eksjö regnade det. Och när jag var hemma igen vid 12.30 var det bara vitt efter vägeni Anebytrakten. Nu regnar det. Men vintern är definitivt på väg!
Kram

2 11 2016
Matts Torebring

Småländska Höglandet, Aneby inräknat, har ofta mer snö än omgivningarna. Som mest vid Boafall på väg mot Jönköping.
Kram från Asp, Gran, Björk & Rönn i spisvärmen

2 11 2016
Lennart

Snö finns i Vendelsö också men vi är gärna utan!

Sommar-Kram

2 11 2016
Matts Torebring

Visst är det mysigt med lite snö.
En varm spiskram

2 11 2016
Ulla & Torgny

Jo norrlänning som jag är, så tycker jag om snö bara om den ligger kvar. En halv meter snö och 5-6 grader kallt är det optimala tycker jag………men det är sällan det är så på västkusten……nu trivs vi bättre i värmen……

Kram till Er!

2 11 2016
Matts Torebring

Det är just många av oss vill ha det. Slasket är mycket otrevligt. I min ungdom på 60- talet var det så. Kallt och massor av snö, en hel vinter igenom. Idag känns det, som ett minne blott. Ha det gott i värmen!

3 11 2016
Lars Permelin

Idag har det varit långa köer utanför däckbytesföretagen här i Hässelby. Vår bil fick också nya vinterdäck med dubb för en dryg vecka sedan. Var i kvalet mellan dubb och dubbfritt eftersom vår lilla bil också har fyrhjulsdrift. Har kört dubbfritt flera gånger tidigare, denna gång blev det vinterdäck med dubbar. På kvällsturen med Nellie märkte jag att det hade blivit halt. Jag har därför tagit fram broddarna inför morgonrundan.

3 11 2016
Matts Torebring

Vi hade en lång lista med olika tider hos däckverkstaden, hela 12 bilar med olika tider. Nya ventiler till samtliga däck på bilarna, kostar stora summor. De nya ventilerna varnar för lågt lufttryck i däcken. Är det inte rätt ventil, lyser en varningslampa i cockpit hela tiden.

3 11 2016
Anki

För egen del så klarar jag mig helt utan snö!

3 11 2016
Matts Torebring

Nej, det blir inte kul, fem till sex månader och kolsvart ute. Snön lättar upp mörkret.
Kram

3 11 2016
Helena FREEDOMtravel

Vi har inga vinterdäck på vår husbil. Skulle ju ha ställt in den efter helgens tur. Men nu är den ju på verkstad istället…

3 11 2016
Matts Torebring

Våra vinterdäck har varit med i tio år nu. Nästa Kabe får nog nya sulor nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: