Är politikerna ute och seglar?

1 11 2016
img_0518

”Båtparkering” i Vadstena.

Människan har seglat på haven och sjöar sedan urtiden. På något vis känns det som att det är legitimt, med att ha en båt med segel eller motor. Säkert är det fler politiker, som är ute och seglar, än de som åker husbil. När det fattas politiska beslut, så är det naturligtvis ett måste, att skapa båthamnar och uppställningsplats för båtar. Hur skulle det se ut annars?

Det gör inget om båtuppställnings platserna ligger intill bebyggelse, de måste ju finnas. Detta har människan haft hela sin livstid på sig att förstå. Jag har inget emot detta. Men! Om det skall anläggas en ställplats för husbilar, då är det störande på många, många platser i detta landet. Människan har ju åkt husbil, i bara några tiotalet år. Då är det svårt att ta in behovet. De som styr samhället, är ju ute och seglar och behöver hamnar, men finns det husbilar, som har behov av att parkera för natten?

Båtuppställningsplatsen i Vadstena, är säkert en av de bättre, med att allt står uppställt i rader. Men ack så mycket skräp, som finns i bland buskar och träd. Att som i Vadstena, köra igenom båtparkeringen kräver maximal uppsikt, när man måste passera på väg till ställplatsen. Båtuppställningsplatser är för mig,  ofta som stora skrotupplag av hemmabyggda lastkärror.

Det är bra att alla tar upp sina båtar. Det är bra att de underhålls uppe på land. Men måste det ske på natursköna platser? Varför är inte detta störande? Detta tillåts i varje stad och samhälle. Dock inte alltid ställplatser för husbilar. Rätta mig om jag har fel?


Åtgärder

Information

12 responses

1 11 2016
Kors och Tvärs

Du vet – det är skillnad på olika…. men du har så rätt i din beskrivning
Kram

1 11 2016
Matts Torebring

Du har också rätt, det är nog så det ligger till!
En spisvarm kram

1 11 2016
Lennart

Beslutsfattarna måste inse att det behövs fler citynära ställplatser.

Kram

1 11 2016
Matts Torebring

Tror du att det finns det någon av dem som åker husbil?
Kram

1 11 2016
husisblogg

Undra vart jag och mina husbilskompisar ska stå när vi inte är välkomna någonstans. Mina ägare går gärna ut på restaurang, köper andra varor och tar någon fika så de gynnar staden och kommunen på dessa sätt. Tror många med mina ägare gör likadant.

2 11 2016
Matts Torebring

Visst är det väl gärna så, ju lägre ställplatskostnad, ju mer gynnar man restauranger och café. Finns det ingen ställplats, kör man så långt som möjligt, från sådana platser.

2 11 2016
Helena FREEDOMtravel

Visst har du rätt! Om man kan ha båtar på rader skulle man ju lika gärna kunna ha husbilar…

2 11 2016
Matts Torebring

Jag tror inte att alla politiker, har fattat detta ännu. När jag talade med en av våra främsta politiker i vår kommun, sa han för ett par år sedan…. ”Vad är en ställplats för något”?

2 11 2016
Rolle o Carina

Helt rätt Matts,många båtuppställningsplatser är inte vackra!
Men många kommungubbar motarbetar oss Bobilister.

Ha det gott……..SnöKram 🙂

2 11 2016
Matts Torebring

Jag tror det är så, för att de har varit ute och seglat i många år, utan att bry sig om oss på landbacken. Båtar är en naturlig del av livet, men husbilar, vad är det?
Kram snö.

2 11 2016
Lars Permeln

Alla lokala politiker är inte ute och seglar. Läste t.ex. häromdagen om ställplatsen Spikens Brygga, inom Lidköpings kommun pågår arbete med en detaljplan för Spiken. Där planerar kommunen utöka antalet platser för husbilar från fem till tjugofem. Dessutom ska den smala vägen förses med mötesplatser.

2 11 2016
Matts Torebring

Spiken är en underbar plats och har i alla fall utrymme för parkering av husbilar. Det tycker jag är berömvärt, att det utökas. Hoppas insikten blir större nu, om de satsar framåt. Jag tänker på elstolparna där strömmen släpps på 1 maj. Då behövs väl ingen ström? Att vägen får mötesplatser är nästan nödvändigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: