Riskfyllt att duscha på camping?

29 08 2016
IMG_9296

Servicehuset på denna camping, som vi bodde på i somras, var extremt välstädat.

Här städades det mycket noggrant i tid och otid. Fast vad hjälper det, när campinggäster bär sig illa åt. Tömmer de gråvatten på tomten där de står, kissar de säkert i duschen också. (Förlåt men jag tror att det är så)

IMG_9806

Detta är min egen högerfot.

Helt plötsligt slog detta upp, över bara en natt i somras. Vissa dagar är det nästan bara köttsår, eller som idag nästan läkt. Jag har ingen klåda. Idag, först tio veckor senare, gick jag till min vårdcentral, Nyhälsan i Nässjö. Svaret jag fick var, att det är en svampsjukdom. Jag fick salva, som jag skall behandla med i fyra veckor.

 

rosfeber

Rosfeber. Så här såg Birgitta ut. (lånad bild)

Sommaren 2014 drabbades min Birgitta av Rosfeber, dagen efter att vi kom hem från Frankrike. Hon blev så dålig, att hon fick ligga på enskilt rum en hel vecka. Hon hade över 41 graders feber.

Var kommer sjukdomarna ifrån? Både Birgitta och jag tror att, sjukdomar sprids genom de offentliga duscharna. Birgitta använder alltid badtofflor efter detta. Jag skall börja göra detsamma.

 

 

 

 

 

 


Åtgärder

Information

13 responses

29 08 2016
Rolle o Carina

Usch då så otäckt det kan bli,tur att det går över iaf med behandling!
Visst kan det komma från dåligt rengjorda duschar!

Ha det gott o smörj på…..RegnKram

29 08 2016
Matts Torebring

Normalt smörjer vi kråset, både ni och vi. Nu får jag smörja foten i stället.
Kram

29 08 2016
mlillvik

En av anledningarna till att vi aldrig använder de offentliga toaletterna eller duscharna. Vi har ju allt i husbilen 😃

30 08 2016
Matts Torebring

Jo du har så rätt, fast det är inte alltid vi haft avloppsbrunn och färskvatten på tomten och då blir det mycket bära vatten.

29 08 2016
nils-åke hansson

Badtofflor använder jag om jag duschar i offentlig facilitet. MIN Birgitta har alltid duschat sedan 2001 i husbilen när vi har varit iväg. Och jag trivs bäst där också.
Matts har set var folk kan ställa till det i offentliga duschar och Wc
Såg inte trevligt ut dessa utslag.

30 08 2016
Matts Torebring

Jag skrev inlägget i omtanke på, att skydda och tipsa andra. Själv kommer jag använda badtofflor. Det blir lite mycket bära och tömma vatten annars.

30 08 2016
Kors och Tvärs

Nog är det skönast att använda sina egna faciliteter. Men det ät ju också bekvämt att använda campingens. Visst ser man att det förekommer en del, det är som om att det är ok att grisa ner eftersom ”nån annan” städar
Kram

30 08 2016
Matts Torebring

Jag håller helt och hållet med om att det egna är bäst. Men som sagt, det blir mycket bära och tömma vatten, om det inte finns på tomten. Jag är så förvånad över ”Lortsverige”. Jag talade faktiskt om för min personal idag: ”Detta är inte hotell ni bor på”
Kram

30 08 2016
Lennart

Hade en vårta för ett antal år sedan. Laser rakt igenom foten innan den var borta.
Har foppatofflor sedan dess, oavsett hur fint det är.

Kram

30 08 2016
Matts Torebring

Du har rätt Lennart, bakterierna och svamparna ser man inte.
Kram

31 08 2016
Dessan

Vi duschar alltid m badtofflor. Allmänna utrymmen är ingen lek. Kram

31 08 2016
Matts Torebring

Du har rätt, vi har sett det nu. Nu blir det alltid tofflor i fortsättningen. Kram

3 09 2016
tiaregndroppen

Vi har använt duschtofflor sedan vår lååångt tillbaka då fotsvamp spreds på skolor o simhallar, men svamp sprids i luften så det kan man få ändå. Dessutom så är nog solstolar o utemöbler mm smutsigare än de flesta toaletterna/duscharna vi besökt på alla ställplatser o campingar. Toautrymmen städas oftast några ggr per dygn, men utemöbler får nog ingen tvätt på en hel säsong…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: