Invasion av flugor

12 07 2021

Vissa dagar har vi det lugnt i vår lada och knappast en enda fluga. Andra dagar kommer flugorna i mängder.

Under förra året lade jag märke till, att flugorna samlas och ”skiter” på samma ställe. Då kunde jag upptäcka några skithögar på golvet. Nu har de samlat sig för att göra sina behov på köksön i stället.

Pappa hängde upp flugremsor i lagården, det minns jag som barn. De finns att köpa än idag, men hur roligt är det att ha dessa hängande? Flugsmällaren är det mest effektiva som vi provat på. Är det någon som har ett tips att ge? Vi har även testat lampor som fångar insekter, men utan gott resultat.


Åtgärder

Information

10 responses

12 07 2021
Nils-Åke Hansson

Ark av Flugpapper är ett tips att lägga ut. Ser hos kusiner ( Lantbrukare med djur) att de använder dessa.

12 07 2021
Matts Torebring

Tack, det låter bättre än hängande klistriga remsor.

12 07 2021
Monica

Så mycket insekter i år och få in flugor i mängd blir lite smått otrevligt. Säljs en rad apparater som ska laddas med en patron och mot mygg hjälper de men vet inte hur det är med flugor. Vi klistrat kardborrband runt några fönster (smala och tunna så de syns knappt) och fäst myggnät och minns ju myggfönster från barndomen men de här är enklare och passar alla mått. Och inget kommer in utom luften. Köpt på Rusta, tror de finns överallt.

13 07 2021
Matts Torebring

Myggor och bromsar är ju snälla och sitter still, så man kan slå ihjäl dem med handen. Men slå en fluga som landar varannan sekund på näsan när man skall sova, är i stort sett omöjligt. Dessa irriterande flugor blir man minst sagt trött på. Vi får fortsätta att testa oss fram.
Det bästa!

12 07 2021
Husisblogg

Myggnät och flugsmälla, det är vad mina ägare nyttjar.
Lycka till med jagandet!
Allt gôtt

13 07 2021
Matts Torebring

Flugsmällaren vet jag att den fungerar och de hinner inte ge sig iväg.
Det bästa.

13 07 2021
Rolle o Carina

Ja efter en kall Maj och sen kom värmen med alla dessa småkryp!
Här hemma är vi dock skapligt befriade från dom tack och lov 🙂

Ha det gott i jakten/SommarKram

13 07 2021
Matts Torebring

Kanske är det sjön och hästarna som betar nära oss, som drar flugor till sig, jag vet inte, men jobbiga är de.
Framtidskram

14 07 2021
J Andersson

Vi bor som ni gör med både hästhagar och vatten nära inpå huset. Hade samma problem med flugor, använde spiraler ett tag och de funkar helt ok men roligt ser det inte ut. Kunde ändå slå minst 50 flugor på en dag. Hopplöst. Men när vi bytte fönster lät vi installera insektsskydd från https://mthab.se/
De finns både för fönster och dörrar och går att måttbeställa. För fönster blir de som en rullgardin, för dörr blir de som i husbilen ungefär. Inte helt billiga men värt varenda krona. I princip aldrig en fluga eller insekt inne numera men ändå kan man ha öppet som man vill.

14 07 2021
Matts Torebring

Hej och tack för ditt tips. Vi har arton fönster, alla är 2000×1000 mm och sex av dem är öppningsbara och vi går i de flesta av dem dagligen. Flugsmällare funkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: