Portarna monterade & klart

25 03 2020
Snart får Herden & lillbilen parkera här inne

Det känns nästan overkligt, att få så fina garage som dessa. Dessutom alla finesser med vatten, avlopp, el samt en perrong att lasta från inomhus.

Lillbilen får skutta in i garaget

Tråkigt nog fanns inte en enda stege kvar på bygget, så att jag kunde klättra upp och ta bort den fula blå presenningen. Två duktiga och ovanligt trevliga montörer från Jönköpings Portservice har gjort detta. Vad skönt att jag fick två exakt lika portar, trots att den ena är ganska stor.


Åtgärder

Information

18 responses

25 03 2020
Rolle o Carina

Det är nog finaste garaget i hela Aneby kanske för bil o Husbuss! 🙂

Ha det gott o njut/SolKram

25 03 2020
Matts Torebring

Trots att man bor länge i din stad, finns nog inte så många, så fulländade där heller.
Byggkramar

25 03 2020
Husbilen Coralen

Det handlar om Kapitalet Matts,annars har vi haft ett för längesen 🙂

25 03 2020
Matts Torebring

Det räcker inte med ett kapital, jag måste ha plats också att bygga på. Jag hade flera olika ritningar och sökte bygglov på förra boendet, men misslyckades totalt, på grund av omständigheterna. Nu sätter jag ”värde på kapitalet”. Jag tror att det kommer att förränta sig.

25 03 2020
Husbilen Coralen

Jomen så är det,här på vår tomt blir det för högt för att det skulle
bli godkänt säkert från dom ansvariga i byggnadsnämnden!
Vi kör på som vi har det nu med vår vinterförvaring 🙂

25 03 2020
Matts Torebring

Alla hade dubbelgarage på er gata, så de är breda och låga i stället.

25 03 2020
Husisblogg

Oj oj så fint, misstänker ägarna. Nyfikna på hur det blir utan en blå presenning. Insidan ger spår av att även utsidan är väldigt fin.

25 03 2020
Matts Torebring

I morgon torsdag, har jag blivit lovad att täckelset faller. Jag måste nog svänga förbi på morgonen.

25 03 2020
Monica

Inte för att du behöver svara men nu när folk pratar om kapital 🙂 du hade en budget minns jag och får du in allt i den, menar basen och också kök och bad? I så fall är det imponerande med vad man kan få med god planering och vettiga firmor. Jag menar när mycket ska byggas i vårt land, vare sig det är bostäder eller vägar blir alltid kostnaderna det dubbla. Kanske ”myndigheter” behöver lite hjälp? Ha det så bra med allt!

25 03 2020
Matts Torebring

Jag kan vara så öppen och ärlig och säga, att jag har klarat min budget på hus- & garagebygget. Men tomtmarken blev betydligt dyrare än beräknat. Detta på grund av stora massor med fyllnadsmaterial. Värdet i hela entreprenaden tror jag står sig, tack vare helheten i bygget. Ha det gott!

26 03 2020
Monica

Ja då förstår jag och tycker det är fantastiskt med allt ni ”får” och så gediget. Och förstår också hela processen med tomten innan bygget att de kostnaderna kunde ingen veta i detalj. Intressant mycket, jag är ingen husbyggare 🙂 men förstår inte ibland här om alla dyra hus, inte så märkvärdiga i mina ögon, fast säger det inte högt och ingen fin natur runt om heller men tomterna är ju svindyra förstås och det med byggkostnaderna blir orimligt. Tack för svar! Önskar er fortsatta fina byggdagar!

26 03 2020
Matts Torebring

Jag brukar jämföra vårt sätt att bygga & bo, med bland annat priserna på ”Sockenvägen” i Enskede. Jag gissar att vi får minst dubbelt så mycket för pengarna här på landet hos oss. Efter krisen som pågår nu i hela vår värld, tror jag att många kommer att önska sig en plats på landet, med några höns och färska ägg. Men framför allt en annan livsstil. Vi önskar allt gott.

26 03 2020
Solan

Risken är väl att ”Herden” helst vill vara hemma i sitt fulländade garage…😊😏

26 03 2020
Matts Torebring

Det tror jag också. Innan åkte vi varenda helg, på grund av otrivsel hemma. Nu bor vi på badplatsen. Klart vi får ta bilen till en annan sjö ibland.

26 03 2020
JoY

Blir säkert finare utan den blå plasten hihi Vi fick avslag på ett liknande garage som erat, dom ville vi skulle bygga två garage med någon meters mellanrum! Fråga mig inte hur dom tänkte, vi lade ner det projektet.
Jag förstår inte vad du menar med en perong, kommer kanske en bild o förklaring senare.

26 03 2020
Matts Torebring

När du tar tunnelbanan in till stan, står du på en perrong och väntar. Spåren finns lite lägre ned på marken. Så är det i vårt garage också. Husbussen står knappt 30 cm lägre än det övriga garagegolvet. Vi får bara en trappa upp in i husbilen, när vi lastar inne i garaget. Det är väl smart.😁

27 03 2020
JoY

Du menar att ni står på lillbilens golv, som är högre och lastar in i husbilen som då har ett lägre golv.

27 03 2020
Matts Torebring

Helt rätt, exakt så blir det. Det är väl smart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: