På väg tillbaka till livet

12 10 2020
Den så tidigare starke Matts, ligger helt utslagen

Tack alla nära och kära, släkt, vänner runt omkring mig och ute i cyberrymden. Tack för alla era hälsningar, besök och krya på dig, som har kommit till mig. Jag har bara inte orkat att svara. Jag skall försöka ge en kort tillbaka blick, fast det är inte enkelt att skriva just nu.

I torsdags kväll hade jag relativt mycket frossa i kroppen.Jag drack en hel liter med fruktjuice och sov ganska bra under natten. Jag vaknade och kände mig pigg. Vi kan nog åka ut med husbilen i eftermiddag, sa jag till min kära Birgitta. Fem minuter senare så frossades jag, så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Sedan är allt borta ur mitt medvetande.

Birgitta hittade mig sittande på toalettstolen i vårt badrum. Hon fick ingen kontakt med mig, Hon ringde Niklas som kom direkt. Niklas ringde ambulans, som kom inom 20 minuter. Under tiden stod de kvar och stöttade mig så jag satt kvar upprätt.

Att få upp en tung person som mig, upp på en bår tog tid. Att bara få upp 100 kg stående och sen till en bår var inte enkelt. Själv vet jag inget om. Jag vaknade till några sekunder i ambulansen och hörde blåljusen. Birgitta kom efter i lillbilen, men fick släppa, på grund av den höga hastigheten. Mitt blodtryck var uppe och toppade 240, dubbelt av mitt normala.

Inne på akuten nöttes jag av de mest fantastiska läkarna, sjuksköterskorna och undersjuksköterskor. När de såg vem jag var, började de fråga om hur livet är på Torebrings. Efter knappt att par timmar fick jag komma upp till rummet

Jag har fått någon form av blodförgiftning, detta i samband med vävnadsprov på prostatan förra veckan. Jag har inte Convid.

Jag har fått möta de mest vänliga, fantastiska människor som finns, både på akuten och inte minst upp på Urologmottagningen. Helt Otroligt! Det finns två stora uppsatta tavlor, som tidigare patienter skrivit lovord på utan like. ”Finns det änglar, då bor de här inne”. ”Nu vet jag att änglarna finns”

På benen igen

Provtagningarna har varit oändliga. Dessutom tar det oftast en halv timma att hitta mina blodkärl. I går fick sjukhuslabbet rycka in till slut. I början tog de blodprov var annan timma. Jag har fått sju liter dropp och massor av intravenös antibiotika. Jag har legat med syrgas till i går. Nu är blodtryck och temp nere på normal nivå, efter en berg och dalbane rusning. Tänk om någon berättat detta för mig, https://sverigesradio.se/artikel/4612995

Jag har först i går, orkat ta mig till toa, för att borsta tänderna själv och tvätta av mig det värsta. I går gick jag två hundra meter med rullator. Alla sa att jag var den gamla Matts igen.

Jag är rädd att det kommer att ta tid. Läkarna är inte nöja med provsvaren än. Nu måste det få ta tid, så jag blir bra. Jag har inget annat val.

Förlåt att jag inte orkat svara på alla inlägg på bloggen, jag har inte orkat att öppna datorn ens.

Jag önskar er alla en bra vecka. Kram Matts


Åtgärder

Information

36 responses

12 10 2020
Gunilla Utterström Persson

Krya på dig, skönt att höra att du är på bättringsvägen

12 10 2020
Matts Torebring

Tack, tack för all uppmuntran 🙏

12 10 2020
Monica

Käre tid, vila Matts och ansträng dig inte. Du får tänka på allt roligt du ska göra sen. Skönt att höra att du blir så väl omhändertagen, det är verkligen fint. Och ta det lugnt, snart har du kommit i samma form som förut, ja ännu bättre för man är så tacksam att allt gått bra, vet, jag har haft sepsis och nära organkollaps, det går ju så fort så man hinner inte fatta och bli rädd ens. På tredje dagen vände det och gick fort framåt sen. Minns hur jag duschade och tvättade håret i flera omgångar när jag kunde och kände mig som ny. Ta väl hand om dig Matts. Du är omsluten.

12 10 2020
Matts Torebring

Tack Monica för all din omtanke, du är helt otrolig. Birgitta har gått igenom samma process, två gånger tidigare. Vi kan bara inse att det är inget att leka med. Det är förenat med dödsfara, om man inte får vård direkt. Själv skulle jag åket in på natten, när första frossan kom. Jag måste lära mig tänka, det går inte över, sök hjälp i tid. Hela livet har jag haft beskydd på min sida, jag går inte ensam. Det är stort

12 10 2020
Husbilen Coralen

Va skönt o höra din röst igår på telefon Matts,fast du lät lite svag!
Nu är du ju på bra behandling och bara o ta det lugnt framöver.
Låt det ta den tid det tar,ha inte så bråttom tillbaks till jobbet.
Dom andra sköter nog om Torebrings så du kan nog avvakta dit.

Ha det gott/StyrkeKramar fr oss bägge…..

12 10 2020
Matts Torebring

Fantastiskt att du tog dig tid att ringa🌹. Det värmde upp i hjärtat. Jag lovar mig själv att efter detta måste jag ta det lugnare. Livet styr ingen av oss över. Stora akuta kramar till er båda.

12 10 2020
JoY

Oj hoppsan vilken tråkig händelse och väldigt skönt att du är på bättringsvägen. Ta det lugnt och krya på dig Kram

12 10 2020
Matts Torebring

Tack vänner🙏🙏

12 10 2020
JoY

Oj hoppsan vilken tråkig händelse och väldigt skönt att du är på bättringsvägen. Ta det lugnt och krya på dig Kram

12 10 2020
Matts Torebring

Dubbelt Tack vänner🙏🙏

12 10 2020
Nils-Åke Hansson

Du behöver inte be om ursäkt! Nu ska du ta det lugnt och komma på benen igen. Ta vara på den hjälp du får och ta det försiktigt i början nu.

12 10 2020
Matts Torebring

Jag älskar min blogg för det mesta och vill hålla den uppdartead. Nu blev det i ett brott i skivan, men en lärdom rikare.

12 10 2020
Maggan och Ingemar

Oj inte visste jag att du varit så dålig. Jag har inte varit inne och läst eftersom vi varit barnvakter. Tur att du kom in i tid och att Birgitta skaffade hjälp. Skönt att höra att du snart är på benen igen, men ta det lugnt, vi är inga ungdomar längre och vi behöver vila. Krya på dig!

12 10 2020
Matts Torebring

Jag minns när din man blev sjuk nere i Spanien. Om du visste var jag led med er, döds sjuk i ett annat land, vilken hemsk tanke. Ni är ju otroliga på att hitta lösningar på allt, Vi har bestämt att detta ska sluta bra, Det bästa

12 10 2020
Lasse Persson

Hej Matts!
Att du fått blodförgiftning på grund av att du har tagit PSA prov låter märkligt, har läkarna sagt detta? Troligare är det då det togs biopsi alltså vävnadsprov från din prostata. Har själv haft protatacancer och genomgått vad du tidigare har beskrivit. Men det viktigaste nu är att du blir frisk….. så krya på dig.

12 10 2020
Matts Torebring

Läkarna sa att det var en form av blodförgiftning. Men du har rätt, det var vid vävnadsprovet något hände. Det var inte enkelt, att skriva någorlunda klartänkt idag. Allt gott!

12 10 2020
marcus

Verkar inte vara helt ovanligt med blodförgiftning efter https://sverigesradio.se/artikel/4612995

13 10 2020
Matts Torebring

Stort Tack Marcus, Tänk om jag fått läsa detta innan provet.

12 10 2020
Anki

Så skönt att se att du är på bättringsvägen – vi har tänkt på dig, ska du veta!
Fortsätt nu att krya på dig!
Kram

12 10 2020
Matts Torebring

Tack snälla Anki, orden och tanken värmer. Nu hoppas jag detta slutar på ett bra sätt. Det bästa.

12 10 2020
Solan

Kära nå’n vilken dramatik! Tur att du kom under vård så snabbt.
Krya-på-dig hälsningar från en av dina läsare…

12 10 2020
Matts Torebring

Tack Solan, ja vården hade inte fått dröja. Jag har fått den bästa omvårdnad, inte minst av min familj. Så skönt att vi finns nära varandra,

12 10 2020
Husisblogg

Vad härligt att se dig och att du orkar skriva igen och berätta hur det är med dig. Ta det nu lugnt och låt allt läka inom sinom tid, att ha bråttom nu löser nog inga problem. Ta hand om dig!
Skickar också en hälsning till Birgitta och Niklas som fick vara starka i stunden.
Allt gott!

13 10 2020
Matts Torebring

Tack Husis för hälsningar. Ja hur hade det slutat, om Birgitta hunnit iväg till jobbet? Jag hade säkert ramlat omkull helt medvetslös och blivit liggande. Tänk vad skönt att få ha en familj. Det bästa

12 10 2020
Ulla & Torgny

Men ojoj, läser med bestörtning vad som hänt, men det har ju gått bra trots allt. Nu är det bara vila och återhämtning som gäller! Krya på dig och ta det lungt! Kram till er båda!

13 10 2020
Matts Torebring

Tack Ulla & Torgny! Tänk om jag fått information om detta, före provtagningen. Nu efteråt får jag veta, att många andra har råkat ut för samma sak. Det är till och med vanligt. Dessutom väntade jag för länge med att komma in. Kramar

12 10 2020
Stefan Karlsson

Krya på dig Matts.
Stefan

13 10 2020
Matts Torebring

Tack Stefan🙏

12 10 2020
Peter

Krya på dig och låt det få ta den tid som behövs.

13 10 2020
Matts Torebring

Tack Peter🙏 Detta sätter spår för framtiden och att ”Tänka efter före”

12 10 2020
Vår husbilsblogg

Blodförgiftning är verkligen inget att leka med. Tur att Birgitta var hemma och hittade dig. Skönt att du får hjälp av alla änglar på sjukhuset. Kan berätta att de även finns här i Stockholm på Capio S:t Görans sjukhus. Jag har träffat många. Blodförgiftning var det första jag kom att tänka på när jag läste om vad som hade hänt. Det var jag mest orolig för när de tog 12 prostataprover på mig. Jag har läst om riskerna med provtagning på prostatan. Det är därför som många läkare och andra är emot provtagning i större omfattning. Hoppas läkarna kan undanröja förgiftningen och att du snart är tillbaks på banan. Krya på dig!

13 10 2020
Matts Torebring

Tack Lars! Birgitta har gått igenom urinvägsinfektion två gånger.Händelseförloppet har varit det samma som hos mig. Jag insåg genast alvaret när jag vakade till. Nu först efteråt har jag läst om hur riskfyllda dessa provtagningar är. Allt gick så fort, ingen berättade någonting om eventuella biverkningar. Här måste sjukvården ta lärdom när så många drabbas. Halva tillfrisknandet ligger i, att möta denna fantastiska kunnighet och framförallt vänligheten hos personalen. Skönt änglar finns överallt.

13 10 2020
FREEDOMtravel

Men oj vad jobbigt och hemskt!!! Väldigt skönt att se att du nu mår lite bättre igen! Önskar snar bättring! Och som andra skrivit, naturligtvis behöver du inte be om ursäkt för att du inte svarat på kommentarer. Är man sjuk så är man sjuk!

13 10 2020
Matts Torebring

Tack Monica! Ja detta var en hemsk upplevelse. Varje steg jag tar i fortsättningen, eller resa med husbilen, kommer jag att glädjas över livet, som jag delar med min familj.
När det gäller bloggen, har ni samma ambition som mig, eller ännu mycket mera. Ni är som jag, ni vill ligga på topp, fast ännu mycket mera. Allt gott!

13 10 2020
tiaregndroppen

Krya på dig Matts ❤️ Ta hand om er! Livet är skört så det är viktigt att vårda det väl ❤️

14 10 2020
Matts Torebring

Tack 👍 fem minuter före att jag svimmade av, skulle vi åka husbil i helgen. Livet är inte självklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: