Att havregrynsgröt kan vara så gott

13 10 2020
Sjukhusfrukost

Nu sista natten idag till onsdag, har jag sovit riktigt gott. Somnade vid halv åtta tiden och vaknade när nattpersonalen kom, för att göra provtagningar vid halv två tiden. Sedan somnade jag igen och sov till sex tiden i dag på morgonen. Sedan kunde jag öppna upp min dator och vara normal igen.

Sällan har havregrynsgröt med mjölk och lingon smakat bättre än idag. Flera gånger tidigare har jag mått illa av att bara se maten. Nu börjar livet återvända igen och jag kommer att glädjas dubbelt över varje ny dag. Men varför berättade ingen detta för mig innan?https://sverigesradio.se/artikel/4612995

Mitt inne i den sista meningen kom läkarronden. Jag skall få en intravenös antibiotika till. Sedan ska min kateter tas bort och de skall se om jag klarar att kissa själv. Funkar detta får jag åka hem i afton. Fantastiskt!


Åtgärder

Information

12 responses

13 10 2020
Monica

Så skönt Matts att du blir fri och frisk igen. Då fungerar antibiotikan, och jag antar de följer ditt CRP-värde, ser att det sjunker till det normala och även att vita blodkroppar, leukocyterna får ett lägre och normalt värde igen. Och så andra analyser på njurfunktion m m görs, ja det finns 1000 analyser enbart inom den kliniska kemiska laboratoriemedicinen. CRP, en akut fasreaktant, populärt kallad snabbsänka, ger snabbt svar om att skilja mellan virus- och bakterieinfektioner. Och blir skyhögt vid sepsis, du kan fråga vad du hade. Sen sänker fungerande antibiotika i dropp det och man följer sänkningen noga. Och ser att det går åt rätt håll. Det gör det och du får fortsätta en tid med antibiotikan i tablettform hemma. Där du får njuta av vackra höstfärger, äta gott, ta hand om dig bra, ta det lugnt och känna efter vad kroppen säger och så skönt du är i fin form redan. Ta hand om dig och er. Ja det andra, om biopsier, borde informeras mer och dem får de vara rädda om nu och analysera rätt. Material sparas.

13 10 2020
Matts Torebring

De har tagit blodprover i stort sett var annan timma de första dygnen. Samtidigt har de sagt värdena blir bättre. I dag sa de att allt var såra som de önskade. Jag skall ta antibiotika tabletter i tio dygn till. Klockan 11 idag togs katetern bort, vilken lättnad

13 10 2020
Husbilen Coralen

Heja Matts,gröt äter vi ofta och av det blir man stark och pigg!
Hoppas nu allt har lugnat ner sig så du får åka hem som du skriver.
Då kan ju hela er familj andas ut igen,underbart för er alla!

Må gott nu o StyrkeKramar fr oss till er……

13 10 2020
Matts Torebring

Jag hoppas att jag återhämtar mig, med alla till buds stående medel.
Stor Bamsekram

13 10 2020
Nils-Åke Hansson

Gröt är nog nyttigt men smakar nog bäst hemma. Hoppas du är på bättringsvägen

13 10 2020
Matts Torebring

Sjukhus bra, men hemma bäst. Så är det nog även med maten.

13 10 2020
Monica

Låter bra Matts och du har fått bra vård och skönt det finns och det gör det med bra kompetens om man har lite tur också, det är ju så. Önskar dig allt gott och var noga med antibiotikan att jämnt fördela den under dygn som de sagt. Nu låter jag som en mamma, haha, men droppet har ett jämnt flöde och det är så bra så viktigt med tiderna. Ta hand om dig och så skönt för dig att komma hem. Allt gott till er!

13 10 2020
Matts Torebring

Tack Monica för all din omtanke, du är otrolig och att du engagerar dig så mycket i vår familj. Fantastiskt! Nu har jag fått göra en omstart av livet och varje minut är värdefull.

13 10 2020
Anki

Skönt att se att du är på bättringsvägen! Havregrynsgröt är både nyttigt och gott! Kanske är du redan hemma igen – hoppas det!

14 10 2020
Matts Torebring

Tack Anki, jag får verkligen ta mig samman för att förstå, vad som hänt och ännu värre kunde ha hänt och att jag lever nu.

13 10 2020
Eira Torebring

Skönt att du är på benen o hemma igen.
Kryakram lillasyster.

14 10 2020
Matts Torebring

Tack Lillasyster. Ja jag är på benen, men de är svaga av avmagrade.
Stora Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: