Alla får inte plats i Aneby

30 08 2016
Skärmavbild 2016-08-30 kl. 20.09.54

Kampanjvecka i Aneby till förmån för vad då?

Tidigare om åren har vi som företag varit med och sponsrat denna veckan för nysvenskar, men inte nu längre. Det är inte sant, det som står på banderollen. Vi som åker husbil, får ingen ställplats! Då får inte alla plats. Tillsyningsnämnden jagar husbilsägare med kamera, för att påpeka förekommande parkeringar på villatomter.

Visst ska lagen ha sin gång. Självklart accepterar jag det. Men det omåttligt otrevliga bemötande som jag fått, av kommunala tjänstemän och politiskt tillsatta tjänster, accepterar jag aldrig. Kan man inte kosta på sig, ett värdigt bemötande, finns det heller ingen plats för alla. Det är ganska klart bevisat! Jag hade kontakt med en kommunal näringslivsförening i en grannkommun. De trodde inte det var sant det jag berättade.

Förresten har vi verkligen plats för fler invandrare? Jag tycker vi har fått ett minst sagt kusligt samhälle. Säkert bidrager många svenskar till detta också. Det är väl ändå orimligt, att större akutmottagningar på våra sjukhus, måsta ha dubbla säkerhetsvakter, dygnet runt, hela veckan. Polisen ger upp och är maktlös, Mordbränder, Skottlossning, Handgranater, Knivslagsmål  …. listan är oändligt lång!


Åtgärder

Information

22 responses

30 08 2016
Rolle o Carina

Usch ja vilket samhälle vi fått på bara några år!
Vart är vårt forna så trygga Sverige på väg??????

Ha det gott ändå….KvällsKram

31 08 2016
Matts Torebring

Det borde kunna vara gemytligt i en kommun som denna. Men de styrande utmärker sig mycket negativt.
Kram från vedbacken

30 08 2016
Helena FREEDOMtravel

Helt rätt att ni inte ställer er bakom, med tanke på den konstiga inställning de verkar ha till husbilister! Flyktingdiskussionen ger jag mig inte in i här eftersom den är så komplex. Generellt tycker jag att nan måste hjälpa till, men det finns en massa problem också.

31 08 2016
Matts Torebring

Jag markerar ofta på inbjudningar och annat, som gäller kommunen men tackar nej till allt. Jag är så besviken!

31 08 2016
Kors och Tvärs

Helt klart får inte husbilister plats i Aneby
Kram

31 08 2016
Matts Torebring

Kommunen har inte fattat och förstått sitt ställningstagande. Jag kommer alltid att markera mot detta.
Kram

31 08 2016
Lennart

Rätt att inte ställa upp när inte de gör det!

Kram

31 08 2016
Matts Torebring

De har inte heller förstått vad de missat. Vi får låta dem leva i tron att de är är kloka, fast de inet förstår bättre.
Kram

31 08 2016
NillaS

Usch tråkig utveckling!!!
Och du var ju verkligen kämpat!
Riktigt trist! 😦

31 08 2016
Matts Torebring

Utvecklingen i samhället är tråkig och Aneby Kommun är en tråkkommun.
Kram

31 08 2016
Maggan och Ingemar

Håller med dig…..varför stödja något som inte stämmer. Tycker också att vårt trygga Sverige förfallit, se bara på åldringsvården och sjukhusen. Känns tryggare med vården utomlands. Du har kämpat bra 🙂

31 08 2016
Matts Torebring

Kommunen kommer aldrig få något av mig i fortsättningen. Fast än värre är utvecklingen i vårt land. Det är kusligt.

31 08 2016
nils-åke hansson

Varför sponsra någon som motarbetar

31 08 2016
Matts Torebring

Nej inte en krona ska de få till någonting!

31 08 2016
Lena

Jag ryser, varför? Kommun ansvarig borde väl minst förklara, kanske dags för en liten demonstration!? a la France…

31 08 2016
Matts Torebring

En demonstration med många husbilar skulle sitta fint, som stoppar trafiken, kör sakta och ”tutar”.

2 09 2016
Mailis Adolfsson

Miljoner människor på flykt har ingenstans där de får plats! Miljoner har ingen trygghet alls! Ställ det i relation till att det är lite trångt för husbilar i Aneby och att vår trygghet naggas i kanten! Är det inte vår plikt som bekännande kristna att gå i första ledet för att ge plats åt så många vi kan!? Jag är besviken och bedrövad!

5 09 2016
Matts Torebring

Detta är en blogg, om i huvudsak våra resor med husbil ute i hela Europa. Vid vissa tillfällen, kan jag ta upp även debattartiklar, eller något som rör Hus, Familj, Trädgård eller Företaget.

De allra flesta som läser min blogg, de är riktigt många, förväntar sig reseskildringar, restips eller platser där man kan stanna och övernatta. Jag har lagt ned hundratals timmar på planeringen av en Ställplats för husbilar i Aneby. Jag har investerat mycket redan, på den planerade platsen för detta. Men har mött ett kompakt motstånd, från någon enda tjänsteman, samt politiskt tillsatta ledamöter. Vi som åker husbil känner oss inte välkomna till Aneby. Då får inte heller alla plats!

Det skrivna ordet ALLA, innebär en helt omöjligt uppgift. Sverige, kan inte ta emot ALLA, Ingen plats i Europa kan göra det heller. Att skriva att ALLA får plats, är inte uppriktighet och sanning. Det finns praktiska detaljer som måste kunna fungera.

Visst ska vi hjälpa till och det gör både vårt företag och vi som familj privat. Däremot är vi noga med var vi lägger vår hjälp. Jag tror inte på, att ta emot mängder av människor, som stängs inne utan aktivitet. Som en flykting uttryckte det: ”Hemma dog vi direkt, här dör vi långsamt”. Med vänlig hälsning Matts Torebring

5 09 2016
Hanna Bengtsson

Jag har mött människor som, precis som du beskriver, har upplevt sin situation som nya i Sverige som väldigt svår. Jag har även haft förmånen att få följa en bit på vägen när livet sakta vänt. Vi har aldrig överblicken över en annan människas hela liv. Men jag tror att vår uppgift är att öppna dörrar och knyta band där vi kan istället för att i första hand värna om ”mitt” och ”vårt”. Mvh Hanna

6 09 2016
Matts Torebring

Som jag redan skrivit, hjälper vi till på många områden, både från företaget och privat. Hade vi fått ett sakligt, värdigt och vänligt bemötande från kommunen sida, hade vi säkert ställt upp denna gången också. Nu har det varit raka motsatsen! Då vill vi naturligtvis inte stödja kommunen i denna satsningen.

6 09 2016
Mailis Adolfsson

Jag brukar aldrig läsa din blogg, men eftersom jag fick höra om detta inlägg ”på stan” gick jag in via Facebook och läste. Jag tror faktiskt att de flesta människor förstår andemeningen i ”Alla får plats” vilket du tyvärr inte tycks göra!

6 09 2016
Matts Torebring

Till och med våra idag styrande politiker har förstått, vi kan inte ta emot alla. Kan inte Europa eller Sverige göra detta, kan lilla Aneby, inte göra det heller. Det förstår nästan alla idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: