Före och efter

31 08 2016

Sjutton kvällar & två lördagar med skogsavverkning, risdragning, tre man i tre dagar med kap- & klyv arbete, samt massor av tid att köra in all ved. Jag har svettats åtskilligt redan. Ved ger mycket värme! Nu är nya tomten tömd! All ved ligger under tak! Jag tömde min snickarverkstad, bilden nedtill till vänster och fick in sex hela staplar. Döm om min förvåning, bara två pallar blev kvar ute under ett plåttak.

Visst är det märkligt, jag har funderat ett helt år, vad ska jag göra med all ved? Var ska jag lägga den? Var får den plats?  Jag började ana att det mesta skulle gå in, men var lägger jag det sista? Som vanligt vaknade jag vid två- tiden på natten. På mindre än en sekund var platsen för veden klar och jag somnade om igen. Nu ligger den väl skyddad bakom en stenmur, på en gångväg som ingen går på. (Klicka på någon av bilderna för att se mera)

IMG_9814

Nu återstår bara att köra tillbaka ett 50- tal pallar jag lånat på jobbet.

Vad skall hända nu? Alla som känner mig vet, Matts har inte slagit sig till ro! Inget är omöjligt förrän motsatsen är bevisad. Men mer säger jag inte just nu!


Åtgärder

Information

10 responses

31 08 2016
Rolle o Carina

Bra jobbat Matts,du är en riktig arbetsmyra med allt du gör!
Men som sagt,arbete skapar hälsa och välstånd.
Nu kan ni bara elda o njuta i höst o kommande vintermörker!

Ha det gott…..KvällsKram

31 08 2016
Matts Torebring

Tack, tänk om jag kunde få fart på dessa tråkiga kommunala tjänstemän också?
Kram från vedbacken

31 08 2016
Torbjörn

Bra jobbat Matts 🙂
Härligt att du fick in så mycket under tak. Ser framemot vad som komma skall härnäst.
Nu e det snart mässa, oj vad vi ser framemot detta.
Ha en fortsatt skön kväll,
Många hälsningar
Torbjörn

1 09 2016
Matts Torebring

Det var skönt att slippa att gå ut och köra ved i afton. En härlig känsla att ha allt under tak. Hoppas vi syns på Elmia. Jag står i Kabeklubbens monter fredag kväll mellan kl. 16.00 – 18.00. Ha det gott

1 09 2016
Helena FREEDOMtravel

Jag känner igen det där med att vakna mitt i natten och få ideer! Skönt att höra att du är på gång 🙂

1 09 2016
Matts Torebring

Jag letade efter en speciell skarvsladd i nästan et år. Så vaknade jag mitt i natten och tanken var klar: Den ligger i den korgen i garaget i husbilen. Den låg där på morgonen.

1 09 2016
Lennart

Det blir skön värme i vinter!
Lycka till i fortsättningen!

Kram

1 09 2016
Matts Torebring

Jag hoppas också att även fortsättningsvis, hålla kommunens tjänstemän och politiker varma.
Kram

1 09 2016
Anki

Tror ni klarar er bra länge med all denna ved. Bra jobbat!
Kram

1 09 2016
Matts Torebring

Kan vi höras om 15 år Anki, om veden är slut då? Jag tror att veden räcker minst så länge, om jag får leva. Trots att jag oftast tänder en brasa, nästan varje kväll vi är hemma.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: