Varför äter du inte Matts?

1 09 2016

Jag läste debattartikeln och fick vatten på min ständigt malande kvarn!

emv2

En debattartikel i Tidningen Fri Köpenskap i veckan. (klicka upp bilden 2 ggr för att läsa)

För säkert 30 år sedan, eller ännu mera, var vi bortbjudna till vänner en kväll. Värdinnan såg att jag ingenting åt, kanske drack jag bara kaffe, jag minns inte längre. Jag hade passerat genom köket. Där på bänken i köket stod en öppnad påse ”Blåvitt”.

Birgitta kom hem med ICA´s proppar till elskåpet. Gå och byt, sa jag, jag tänker inte sätta i dem. Jag vill ha IFÖ proppar! Birgitta har vant sig nu och väljer bort ICA`s EMV, (Egna märkes varor). Jag har skrivit om detta innan. Så här skrev jag april 2014:

”Östensons är några butiker i Östergötland. Det är verkligen förstklassiga butiker utan EMV (egna märkesvaror) som jag HATAR. Jag vill köpa Önos, Felix, Gevalia, Marabou, Guldfågeln, Scan och så vidare och inte ICA´s varor. Ibland matstrejkar jag, när jag ser att Birgitta köpt ICA Emv sortiment”.

Varför allt detta hat mot EMV? Läs artikeln så förstår ni varför. Landet utarmas på bra produkter. ICA och flera andra, har bara ett enda syfte – tjäna ännu mera pengar. Findus, Felix eller någon annan producent, presenterar en ny produkt för oss. MEN, säger säljaren, om inte ICA tar upp den, lägger vid produkten. Vill du låta ICA och alla de andra styra vad du äter.

Är det rimligt att ägaren till en medelstor ICA butik i Stockholmsområdet, tar ut 72 miljoner kronor i utdelning från sin butik? Ändå skall man tjäna ännu mera pengar på att sälja bristfälliga produkter.

 


Åtgärder

Information

8 responses

1 09 2016
Lennart

Vi letar och äter närproducerat när vi är ute på rull.
Gynnar gärna lokala näringslivet.

Kram

1 09 2016
Matts Torebring

Bra jobbat och föredömligt av familjen Olofsson.
Kram

2 09 2016
nils-åke hansson

Vi är nog så! Att vi vill ha bra produkter Ex ska man köpa Svenskt ekologiskt sägs det. MEN är man utanför gränsen till Sverige så får man ta det som finns. Undviker de billiga EMV.

5 09 2016
Matts Torebring

Det hedrar dig att du undviker EMV. Men som sagt utomlands, är det inte alltid lätt att veta vad som är vad.

2 09 2016
Rolle o Carina

Visst vill vi ha bra produkter o inte nåt skit som andra blir rikare på!

Ha det gott o ät på……..Kram

5 09 2016
Matts Torebring

ICA vill att det pumpas ut EMV, då tjänar de mest pengar. Köp inte detta om du kan låta bli!
Kram

3 09 2016
Lena

Hela Skåne har skördefester nu med Ekoloska produkter, gissa om jag ska kolla in det, lokalt ska det vara!…när det finns…

5 09 2016
Matts Torebring

Visst tillverkas Mor Annas gurka i Eslöv? Det blir lockalt för dig, men inte för mig. Den gurkan är bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: