Nu har vi flyttat

12 10 2019

Till övervintringen, men tre tunga lyft återstår.

Nu har vi installerat oss i vårt nya boende.

Oj vad vi har burit idag, vår gode vän Magnus Arnesen, Birgitta & jag. Nu har vi fyllt fyra tomma kontor till bristningsgränsen. Vi har sålt, skänkt bort och slängt jättemycket. Vi kommer att ha fem rum mindre, än vad vi haft tills nu, när vi flyttar in i vårt nya hus.

Det är bara att erkänna, vi är privilegierade. Vi har kunnat mellanlagra alla möbler på kontoret, alla utemöbler och trädgårdsredskap på lagret, vi har fri parkering med el, en meter utanför kontoret, vi har tillgång till ett modernt kök, kyl & frys 24 mer lång och fem meter bred, toa, dusch, finporslin, tvättmaskin, kaffemaskiner, mat & dryck & godis i överflöd och dessutom en skön, varm, go buss att sova gott i.

Birgitta vill ha kvar sitt piano

Jag hoppas att Juneexpressen i Jönköping, har möjlighet att komma och hjälpa oss med flytt av detta. Det är för blytungt att klara på två man utan en bärsele.

Våra sängar måste vi klara, när den tjocka bäddmadrassen av borta, tänkte jag.

Vi lyckades med att få ut en säng i hallen. Lika snabbt insåg vi att det går bara inte, så fruktansvärt tunga. Att skruva ned dem, var inte att tänka på, när vi såg alla bultar. Det som återstår att flytta nu, är allt porslin (och det är inte lite), husgeråd och lite tavlor. Alla möbler och allt annat är flyttat.

Vi flyttade in i vår nybyggda villa på Österlånggatan, 8 december 1972. Vi flyttade ut den 8 december 1990 och flyttade till Skogsgatan som vi lämnar nu. Nästan 29 år har vi bott i samma hus. Vi har rustat år efter år, men till slut kändes det inte trivsamt längre och vårt hus var för stort för oss. Det känns så underbart skönt, att få lämna över till det trevliga paret, som köpt vårt hus. För första gången i vårt liv, har vi inte källare längre. Bara det känns så skönt.


Åtgärder

Information

10 responses

12 10 2019
Monica

Tredje gången gillt med nytt hus kan bara bli bra. Och hoppas ert boende däremellan blir trivsamt också. Men bär för allt i världen inget mer tungt. Och hoppas ni får lite paus ibland från allt slit. En fortsatt bra helg önskas er båda!

13 10 2019
Matts Torebring

Hej Monica! Visst kommer det att bli bra, det är vi helt övertygade om. Om en vecka drygt, är vi helt befriade från arbete hemma. Nu ska vi plocka ned allt porslin, tavlor och göra en sista översyn i trädgården. Ha det gott du också.

12 10 2019
Husisblogg

Härligt för er att se slutet på detta slit nu, trots tre tunga lyft kvar.

13 10 2019
Matts Torebring

Själv har jag sett fram emot 1 november, när nya ägarna tar över. Då har ogräset slutat växa i trädgården och allt är flyttat och klart.

12 10 2019
Ulla & Torgny

Men så ni sliter, nu räcker det väl snart…..det blir bra när ni är färdiga…..kram till er båda!

13 10 2019
Matts Torebring

Jag har aldrig mått dåligt av att grovarbeta, tvärtom har jag mått bra av det, genom hela livet. Fast bära möbler är inget kreativt.

12 10 2019
Vår husbilsblogg

Ja, ni är verkligen privilegierade bl.a. när det gäller utrymmen för mellanlagring av möblemang och husgeråd. Dessutom bra boende under tiden bygget pågår. Akta er för tunga lyft. Lycka till med resten av hustömningen.

13 10 2019
Matts Torebring

Tack Lars. Jag har begåvats med, att ha varit omåttligt stark genom hela livet. Jag såg en dokumentär på tv, om världens starkaste män under 150 år. Alla hade vägt över fem kg vid födsel, så även jag. Jag har aldrig backat för tunga lyft förrän nu, med piano och sängar.

13 10 2019
Rolle o Carina

Va skönt ni börjar se slutet på ert flyttande och bärande!
Och vilken tur ni har plats på jobbet för det mesta och
även ett bra boende i ” Herden” tills det nya är klart!
Vi skulle oxå vilja ha ett mindre boende utan källare 🤪

Ha det gott/HöstKram

13 10 2019
Matts Torebring

Att ha bostad på ett plan kommer att bli fantastiskt, det längtar vi efter. När jag parkerat lillbilen igår eftermiddag och steg in i bussen, möttes jag av en varm och ombonad bostad, färdig att slå sig ned i, utan en kartong på golvet. Fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: