Finns inte att köpa på apoteket…

13 01 2014
Intressant artikel i Dagens Industri

Intressant artikel i Dagens Industri 13 januari 2014. (Klicka på bilden för att kunna läsa)

Dagens Industri 13 januari 2014

Dagens Industri 13 januari 2014

I Aneby kommun, finns ett riktigt bra utbud av motionsspår. Själv väljer jag alltid  det minst bekväma, blå 5 km. (det blir 6 km för mig, med min stig i skogen fram) Ett spår i branta backar och vanlig skogsterräng. Det sägs att en idrottslärare i kommunen, erbjudit gratis glass, till den som klarat springa hela rundan. En enda gång på 40 år har han behövt bjuda på glass. Själv går jag i hårt tempo, eller små joggar och jag är som en kokt krabba, när jag kommer hem. Hundratals gånger har jag tagit mig runt spåret. En sen kväll, i mitten av november månad, med pannlampa, valde jag fel stig. Efter bara tio meter sa hjärnan ifrån, här skall vara en backe och inte slät mark. Jag backade och då fanns branten där.

Vid ett tillfälle var det 60 cm snö. Vänd om hem igen din toker sa hjärnan, men viljan vann och jag fortsatte. Den gången tog det dubbelt så lång tid, att komma runt. Varje gång jag är ute, oftast söndag eftermiddag/kväll,  har jag tidtagaruret på, för att tävla mot mig själv. Jag känner långt in i arbetsveckan, att jag har kraft lagrat från min skogsrunda. Detta finns inte att köpa på apoteket.

På jobbet efterfrågas kort till gymmet. Nej säger jag, följ med mig ut i skogen, det är gratis och det är tyst och ingen tung diskomusik.


Åtgärder

Information

14 responses

13 01 2014
Deciree

Håller med dej..att skogen är mycket trevligare att vistas i än gymet..:) Lugnt och skönt…bara djur och kanske en hackspett. Sen får man frisk luft dessutom…gratis:-)) Kram

13 01 2014
Matts Torebring

Visst är det underbart i skogen. Det finns ett orosmoment i vår skog, som jag inte gillar. Det är några killar, som kör crossmotorckel ganska nära spåret. Det luktar och låter illa. Det är bara ibland de är ute, så jag står ut med det. Rådjuren har har jag ofta runt mig. Kram

13 01 2014
Lennart

Gymkort släng dej i väggen!

Vi flyttade i somras från villa till lägenhet!
Merparten gick med cykel och kärra! Flyttfirman fick ta möbler och några kartonger. Den minsta flytt de någonsin haft sa de!
Det är att förena nytta med nöje!

Här nere går vi så pass att det blivit nästan ett måste.
Inte så att det är tvång men har vi inte gått en långpromenad så känns det inte lika bra. Det blir ett behov!

Kram

14 01 2014
Matts Torebring

Jag visste att jag berörde en av era hjärtefrågor. Motion är en ”hjärte-” fråga för mig med. Det var gym mitt emot vårt kontor en tid. Att stå utanför på kvällen och nästan känna asfalten gunga, av disko musiken. Nej fy för den ”lée”. Ingen skulle kunna få in mig där, inte för ens 1000:- kr i timman. Att vara i skogen en timma är värt en tusenlapp istället. Kram & Njut.

14 01 2014
Rolle o Carina

Promenader är ju enkelt och skönt att få lite motion på !!!
Försöker oxå att komma ut flera gånger i veckan!
Billigt o bra ist för att vara inne i lokal med annat folk.
Sen får man ju se sig runt lite oxå,olika rundor var gång!

Känns bra efter man fått lite luft med,sover bättre gör man med.

Ha det gott o träna på /Kram

14 01 2014
Matts Torebring

Springa har jag aldrig lyckats med i hela mitt liv. Me gå hårt och intensivt, det tycker jag om. Vad frisk man känner sig sedan. Kram

14 01 2014
Freedomtravel

Att röra på sig, inte minst vardagsmotion, är en mirakelkur. I det moderna samhället tränar vi säkert mer på gym än man gjorde förr, men däremot rör vi oss generellt mindre i vardagen. Maj-Lis Helenius är alltid bra. Vi jobbar med samma frågor och inte alltför långt ifrån varann (både på KI men inte på exakt samma ställe). Hon är ju betydligt mer senior och kunnig än jag (hon är professor och jag är doktorand), men jag har hört henne föreläsa många gånger och även föreläst vid samma arrangemang några gånger. Hon är en mycket bra föreläsare.

14 01 2014
Matts Torebring

Tack för det sakliga inlägget Helena, från er som jobbar med detta. Jag har ju bara min egen erfarenhet att falla tillbaka på, men vet vilken enorm betydelse motion har. På den tiden när jag reste mycket och hade tid att lyssna på P1, var det en man som också talade, av egen erfarenhet. ”Jag har kört buss på SL i Stockholm i 40 år, sa han och fortsatte, när det varit en tuff dag, går många hem och sätter sig i soffan och tycker synd om sig själva. I stället krävs en extra skogsrunda, en sådan dag efter jobbet, då går man inte in i väggen”. Detta var hans visdomsord, men visst krävs det en stark karaktär. Tack för inlägget och njut av er fantastiska resa.

14 01 2014
Maggan och Ingemar

Motion i skogen är väl det bästa som finns och gratis dessutom. Nu är jag ingen bra motionär men jag tar promenader när kroppen tillåter det. Kan meddela dig att just nu går ditt gamla blogginlägg från besöket i Ulricehamn i repris på FB bland alla som bor i stan. Vi fick en fantastisk gratisreklam av dig. Bockar och Niger 🙂
https://mattstorebring.se/2012/08/11/ulricehamn-forlat-jag-visste-inte-battre/

14 01 2014
Matts Torebring

Jag får så gott som alltid, gå ensam. Jag går inte med dig, säger Birgitta, du skall alltid gå så fort. Om jag är ute och motionerar, då är det full fart på benen, annars försöker jag anpassa mig till omgivningen, fast Birgitta tycket det går för fort ändå. Ja det var lite kul att det gamla inlägget dök upp igen. Jag undrade först vad det var frågan om, 1000 visningar just nu. Visst är det bra reklam för er fina stad. Kram & Njut

14 01 2014
Lena & Jan

Just så, motionerar gör man i skogen, finns inget ljuvligare än skogsdoften därtill! Motocross kör man på avsedd, inhängnad bana! Sonen o barnbarnen har säkerligen kört jorden runt flera gånger inräknat sina tränings-tävlingar! Det sägs att en seriös motocross förare på elitnivå har absolut bästa kondition av alla sportkategorier! Jaa MX har högt ljud MEN ska ej vara trimmade o hålla sig inom spec decibelltal samt ha polistillstånd vid framförande på träning och eller tävlingspass!

14 01 2014
Matts Torebring

Hej på er och tack för ytterligare ett fakta inlägg. Crosscyklarna i vild framfart i ett privat (kanske kommunalt) skogsområde, är ett riktigt otyg. Ibland kommer de och kör även i motionsspåren. Då får de rejäl avhyvlig av mig. Annars är ju skogen en fantastisk upplevelse att gå i. I bland kan man hör rådjurens ”avgrundsläte” när de blir lite skrämda och överraskade av mig. Kram & Njut

14 01 2014
Kors och Tvärs

Usch för ett svettigt, diskodunkande, stönande gym där man bara känner sej bortkommen. I skogen får man gratis motion, massor av frisk (oanvänd) luft, rosiga kinder och energi! Bra val 😉
Kram

14 01 2014
Matts Torebring

Visst är skogen bästa alternativet. Trots skador från det yrkesverksamma livet i skogen, njuter jag trädkronornas sus, andas in den friska luften, beskådar djuren på marken och fåglar som kvittrar. Bättre musik finns inte. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: