Fram & Tillbaka

11 01 2014
Svärfars julgransbelysning från början av 50- talet

Svärfars julgransbelysning från början av 50- talet.

Totalt har vi fyra julgransbelysningar. Av dessa är det bara en, som är rolig att ta fram.  Hur många minns denna med delade kontakter? De nya julgransbelysningarna man köper, som ligger i en tunn fladdrig kartong, till skillnad mot denna, som ligger i en kraftig kartong, och maximalt smidig att sätt upp. Svärfar köpte denna 1951, och den är lika fin idag.

Det är roligt att ta fram julen, men det är 100 gånger roligare att plocka bort den. Nu är den förpassad, dit den hör hemma, nedpackad och flera garderober är fyllda. På nya vinden till garaget, står alla figurer från trädgården. Det känns ibland,  när man sitter med kundkontakter och kundorder hela dagarna, finns det ett liv efter jul? För vissa verkar det inte göra det.

Jag läste en intressant artikel i vår tidning i veckan. En familj som firat nyår, på en konferensgård utanför Gränna. Teamat för kursgården var Retreat – Tystnad. I tre hela dagar hade de bara njutit av mat och tystnad. När julen är som mest stressig, kan jag längta efter, att få ta husbilen och köra ut, parkera vid en granplantering i skogen, mata fåglarna och njuta av just tystnaden.

Motala i kvällsskymning.

Motala i kvällsskymning.

För mig tar inte livet slut vid jul. Det är nu livet börjar. Husbilen väntar på oss. Hela Europa väntar, hela den vackra Vätterbygden väntar på oss och mycket, mycket mera. Vänner vi mött, vänner som vi väntar att möta, visst är husbilslivet helt fantastiskt.


Åtgärder

Information

12 responses

11 01 2014
Lena & Jan

Just så är det, livet efter jul är det verkliga husbilslivet för många! Men för oss ingår att fira jul o nyår i husbilen. Ni borde prova det någon gång, en speciell upplevelse 😉 Efter helgerna njuts vardagen o nya året är liksom nyare på ett svårförklarat sätt 🙂
Vi har en sådan ljusslinga som er (ej Osram) hemma bland julpyntet!

11 01 2014
Matts Torebring

Jag har sagt till Birgitta, säg till när du vill bo i husbil året runt. Tyvärr får jag nog aldrig svar på detta. Jag skulle spinna som en katt, av välmående, om jag finge hoppa över julen hemma i Sverige och komma till södern med husbilen. Kram

11 01 2014
Rolle o Carina

Håller med Matts,alltid roligast att plocka undan Julgrejerna !!
Men nu har vi ju inte så mycket mer än ljusstakar o några
stjärnor i fönstren,lätt undanplockat !!!
Brukar faktiskt ta bort det efter nyåret direkt,då är man trött på det!

Nu ser vi fram mot en ny Bobilssäsong,Underbart !!! SpaceKram

11 01 2014
Matts Torebring

Hos oss har det blivit mycket med åren. Jag har ibland varit inne på att ha ännu mera, men är idag, så jag glad att jag inte har det. När dotter med familj åket hem på nyåret, har jag vänt mig bort från julpyntet. Kanske fram med det lite tidigare, men bort med det på nyåret, bra idé. Kram

11 01 2014
Lennart

Vi firade en verkligt annorlunda Jul och Nyår!

Fantastiskt! Det gick hur bra som helst!

Vi som trodde vi skulle sitta och gråta, vi njöt av den fridsamma och tysta miljön och den enkla men goda maten!

Ingen stress varken före eller efter!

Kram

11 01 2014
Matts Torebring

Jag är den förste att tro på er. Jag skulle trivas på samma sätt, det är jag säker på. Hjälp mig att övertala Birgitta när vi träffs i näst. Kram

11 01 2014
Elisabeth

Vackert foto! Retreat är bra ibland. När arbetslivet var som intensivast var jag med om retreat på Vadstena kloster och klosterhotell. Helt underbart att vakna på morgonen till akapella-sång. Tystnaden varvades med reflekterande frågor. Nu får naturen vara vår retreat. Ha dé gott och njut! Elisabeth

11 01 2014
Matts Torebring

Tack Elisabeth för ett intressant inägg. Jag föreställer mig också, att husbilen kan vara bland den bästa retreat. Vore jag där du är skulle jag också bara njuta. Kram

12 01 2014
Anki

Exakt en likadan julgransbelysning har vi också i originalkartong – ärvd från min farmor och farfar. Jag minns fortfarande när den sattes upp i granen för allra första gången… tror jag var fyra år då…
Här ”retreatar” vi varje dag… så tyst… så skönt…
Ha det gott!
Kram

12 01 2014
Matts Torebring

Vad kul och vilka bra grejer de kunde göra som håller. Vår är ju också arvegods. Även om jag inte varit hos dig, förstår jag när jag ser alla bilder, att ni har retreat varje dag. Kram. Kram.

12 01 2014
Kors och Tvärs

Nog är det skönt att städa bort julen. Och precis som du säger – nu väntar husbilstider (även om vi just nu har -13.5 grader….)
Kram

12 01 2014
Matts Torebring

Vi har fått -6 grader och 15 cm snö. Men i husbilen var det + 4,5 grader. Nu kanske det blir åka av till nästa helg. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: