Tack….

28 10 2012

Tack för i sommar, nu tar Kung Bore över kommandot i naturen.

Inget ovanligt alls med snö och kyla sista dagarna i oktober. Ändå så tänker man nej, inte redan nu… Jag minns som bondpojk hemma hos pappa, sista veckan i oktober var det inte alltid det gick att plöja på åkrarna, det var helt enkelt så fruset, att plogen inte gick ned i jorden.

Tack ”Fino” för ditt outröttliga jobb i sommar.

Vi har varit ute och rest hela våren, sommaren och hösten. ”Fino” har klarat av att klippa gräset, tre gånger i veckan i vår extremt besvärliga trädgård. Säljaren sa när jag köpte den, ”Det går inte att klippa med en robot i sådan trädgård som du har”. Jag var envis och stod på mig och efter lite inkörnningsproblem har den gått klockrent. Ingen kunde skapat en finare gräsmatta än vår käre Fino. Jag har bara putsat kanterna var annan vecka. Nu har han fått komma in i stugvärmen.

Tack sa Talgoxarna när jag fyllt deras egna lilla lilla stuga med fågelfrö.

Jag funderade just hur lång tid det tar innan de kommer och äter? Jag bara vände ryggen till, så var de där och åt för fulla muggar. Hur hittar de tillbaka, hur känner de av att det finns mat att äta? Tyvärr kommer grannens katt också till fågelbordet och sitter och vaktar hela tiden. Det gillar jag inte alls…

Tack till vår kära husbil för alla upplevelser under tiden tillsammans.

Det blev lite isgata runtomkring, men med lite ljummet vatten gick det bra att tvätta och göra den fin. Vi hade planerat att sätta på vinterhjulen nu, för att köra runt i vinter. Men så efter Kabes 55- års fest kom vi överens för femte gången, med Torgny Ekman, Östgöta Camping, om ett byte till en ny Kabe 910 QB.

Jag hann innan kvällen kom, tömma alla lastutrymmen, spola rent gråvattentanken, låna en ”tandborste” för att städa rent in i minsta detalj i alla yttre utrymmen. Nu när vi bestämt oss känns det som att åka runt med ”lånegods”. Vi hade som mest hunnit med två resor till innan julruschen tar helt överhand med dubbelt med jobb under veckans alla sju dagar. Om 14 dagar, om det är fint väglag, kommer vi köra in den i hallen hos Östgöta Camping för försäljning. Vi har ett helt nyrustat hus, vi har en nyansad trädgård, nu hoppas vi njuta av detta i vinter. Vi får ta lite helgresor med vår fina nya Hyundai i stället och sova på hotell.

Tack Kabe, det blev till slut affär på vår drömbil Kabe 910 QB. Bild Kabe.

Önskelistan hade flera punkter. Själv tröttnade jag på långbäddar, jag ville ha en Qweensbädd, jag ville få in vår MC i garaget, jag ville ha en smidig dubbelbädd fram, för att kunna ta med gäster eller barnbarn ibland, samt att jag tycker att alla halvintegrerade husbilar är för lastbilsbetonade i cockpit. Den nya 5- årsgarantin lade extra krydda på ett byte. Vi har redan tillbringat flera timmar på Elmiamässan och på Kabe 55- årsfest i denna bil. Vi bara blir mer och mer förälskade i den. Välkommen in på husesyn, genom att klicka på länken här…

I mars, april 2013 får vi vår nya bil.

Ps. Pappa hade knappt aldrig en riktig traktor, än mindre de jordbruksredskap som krävdes för dåtidens ringa lantbruk. Kanske är det det, som jag måste ta igen, nu innan jag blir gammal. En toppmodern husbil helt enkelt.


Åtgärder

Information

26 responses

28 10 2012
Freedomtravel

Oj, vad tjusig den ser ut! Spännande med nytt, hoppas att ni blir nöjda!

28 10 2012
Matts Torebring

Tack, ja den är så supertrevlig att vi har inte kunnat komma loss i tanken på den. Jag ser fram emot nya äventyr till våren och nya spännande resmål och nya inlägg i cyberrymnden.

28 10 2012
Lars Permelin

Stort GRATTIS till nya husbilen, jag förstår precis varför ni byter, den modellen är verkligen läcker, nu är det väntans tider som gäller. Men, den som väntar på något gott o.s.v.

28 10 2012
Matts Torebring

Hej & Tack Lars. Roligt att du är förstående. Egentligen har vi det bra som vi har det. Men det är svårt att stanna upp. Ha det gott själva.

28 10 2012
Anki

Grattis till nya husbilen… kände på mig att det skulle bli snart, du var så entusiastisk när ni hade tittat på den på Elmia. Den är verkligen läcker!
Ha det gott!

28 10 2012
Matts Torebring

Tack Anki, jag håller med dig, den är läcker. Ha det gott du också.

28 10 2012
3M

Grattis till den nya husbilen! Av det vi sett på Internet så verkar det vara en fantastisk husbil. Nu kommer väl tiden fram till april att gå väldigt långsamt, men den som väntar på något gott……. Ser att ni fått snö, hoppas att vi slipper den ytterligare några veckor här nere i Timmernabben. Nattfrost kan vi stå ut med men snön…. Ha det, 3M

17 11 2012
tore segerström

Hej Mats vi har också bytt vår kabe 880 lt mot en 910 qb den köpte vi på mässan i jönköping säljare hansen caravann i upplands-väsby stockholm vår bil är 3a i produktion lev.feb/mars

17 11 2012
Matts Torebring

Hej Tore & Vad trevligt. Hoppas vi ses någon gång på vägarna. (Då ska jag fråga vad du fick ge i mellanpris) Vi väntar med spänning på nya bilen.

28 10 2012
Matts Torebring

Hej & Tack 3M & Hoppas ni mår bra. Ja den har allt, som jag drömt om och lite till. Jag tror inte väntan blir så lång nu när vädret är som det är. Kanske blir det en första resa till Öland, vem vet? Var rädda om er!

28 10 2012
Kors och Tvärs

Grattis till nya bilen. Såg den på Elmia och den är fantastisk. Vilket kök! Hoppas ni kommer att få många härliga upplevelser med den!

28 10 2012
Matts Torebring

Hej & Tack Anette. Jag sa just till Birgitta, vad skall du ha i alla lådor i köket? Jag tror den är så överväldigande, att väntan blir kort. Ha det gott.

28 10 2012
Rolle o Carina

Vi fyller oxå i med ett stort Grattis till en fin bil,såg en del nya hos Kurts
och visst är Kabe fina husbilar. !!
Men vi är nöjda med vår Adria Matrix,kanonbil det med…..
Det blir en spännande väntan,kommer ihåg då vi vänta över vintern på vår
nya,det var en för lång tid men den som väntar på nåt gott !!!

Ha det gott o njut…….

29 10 2012
Matts Torebring

Hej & Tack Rolle & Caria! Finns det något roligare än nöjda människor, precis som ni och vi. Jag tror faktiskt att det blir en skön vinter hemma. Njut och ha det gott ni också.

29 10 2012
Lennart

GRATTIS till ett bra köp!
Nu blir det en trevlig vårpremiär att se fram emot!

Kram från oss!

29 10 2012
Matts Torebring

Hej & Tack Lennart & Irene! Det skall bli spännande att komma till er med en liten ”röd” bukett, när ni också kanske bytt någon gång i framtiden. En stor kram från Småland

1 11 2012
Leenas lite av varje

Sällar mig till övriga….Grattis till nya bilen! Ja i den kommer ni bo kungligt, nu är det bara att gå i väntans tider 🙂

ha det gott!

1 11 2012
Matts Torebring

Hej & Tack Leena! Du har en stående inbjudan till oss när vi kommer till Västervik nästa gång. Tyvärr ser det ut att dröja till våren. Må så gott!

1 11 2012
Lena & Jan

Vi såg den på Elmia mässan o hoppade nyfiket in för att se hur en Svensk kvalitets husbil ska se ut o vi var ense om att Kabe har vekligen lyckats. Snickerierna m m är ”top of the line”. GTATTIS, fin julklapp, hoppas ni blir nöjda med den, lycka till!

1 11 2012
Matts Torebring

Tack vänner. Väntan känns inte långt bort, när man väntar på något så gott som denna. Det ska bli mer än jättespännande att resa med den. Må så gott i värmen.

3 11 2012
Ninni (och husbilen Hjulius)

Whao, vad fin!!! Grattis till er nya fina bil!! Hoppas ni får många fina stunder i den!!
Lastbilsbetonat ja, det har vi kan man lugnt säga i Hjulius men vad gör det om hundra år? ;-)) Vi trivs men givetvis kommer man säkert byta upp sig nån gång om ett antal år, än så länge bara älskar vi Hjulius.
Ja vintern ja, den kom på besök några dagar men smälte igen.
Nu rullar vi på och njuter av fyra dagar som går allt för fort.

3 11 2012
Matts Torebring

Tack Ninni. Vi fick nytt leveransbesked att den beräknas bli klar redan i februari månad, så väntar blir inte lång. Hoppas du har det gott i din bil.

4 11 2012
Martin Björkgren

Vi väntar också på en 910, ska komma efter påsk, så vi kanske ses på vägarna. Vi har lämnat iväg vår 780i. Känslan att åka helintegrerat lär upplevas, stor skillnad, 910 blir luftfjädrad, förhoppningsvis lite mjukare gång

4 11 2012
Matts Torebring

Hej Martin & Vad roligt. Du kanske inte behöver vänta till påsk. Vi har fått muntligt löfte om att bilen levereras redan i februari. Luftfjädring låter spännande. Du måste höra av dig när du rullat lite med den. Mvh Matts

10 11 2012
Martin Björkgren

Hej igen. Du som bor nära Tenhult, kommer några nya bud om leveranstider, vi har blivit erbjuden att komma ner till Kabe när bilen börjar ta form, vi beställde bilen på mässan och genom att vifick den första serien av helintegrerande när vi köpte 780 så finns det vissa saker som vi önskar en annan lösning på.
Tycker att jag läst att ni inte vill ha skinn, min fru hade samma uppfattning när vi köpte 780 , vi hade en 750 under en kort period med tyg, men av olika anledningar blev det skinn i 780 och när vi beställde 910 så var aldrig frågan om något annat än skinn, vi tycker det är toppen och jag tror det är bra för andrahandsvärdet. Men det är väl också så att när det är som varmast ute så består vårt fritidsintressa av att vara ute på havet.

11 11 2012
Matts Torebring

Hej på er! Jag bad min fru sitta still när jag tog ett foto på henne i bilen med skinnklädsel. Nej det går inte, sa hon, jag tål inte sitta på det kalla, därför blev det tygklädsel för oss. Tuta med din nya bil om vi ses.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: