Vi lämnar alla måsten hemma

18 01 2014
Vi lämnar snöskottning och allt annat vi skulle göra

Vi lämnar snöskottning och allt annat vi skulle göra.

Det är nästan att jag känner ett visst ansvar, inför alla bloggvänner, att hålla en viss balans i våra bloggar. Vi får hem så mycket underbara sommarbilder, från Portugal, Spanien,Marocko, Thailand och sist Filipinerna. Ni alla bloggvänner i värmen, måste få se hur vi har det uppe i kalla Norden. Ja så här såg det ut hemma, när vi lämnade Aneby på fredagskvällen. Inte så mycket snö, vi har haft mångdubbelt mera, men faktiskt ser det ut som att vi, har minst två veckor nu, med ihållande kyla. Underbart att krypa in i varma Bobilen och rulla iväg. Lite stelt till att börja med. Ganska mycket snöyra på vägen, som frös fast på torkarbladen, men så är det vintertid.

Vi drar iväg till Jönköping

Vi drar iväg till Jönköping.

Jag kände att jag hade några ärenden till Jönköping, så vi tog husbilen och for iväg. Vi stannade först på bortvägen på Öggestorp Caravan och köpte husbilstvättmedel. På lördagsmorgonen blev  det Swedol där jag köpte verktyg och en superbra kanna att fylla spolarvätska med, sedan Ljusglimten i jakt på en lampa, Citygross där vi fyllde nästan en vagn med bara Surdegsbröd bakat med frukter, (helt otroligt gott), sedan Jula (vuxendagis).

Vi fikade som brukligt på Citygross, (min favoritbutik, långt, långt över alla andra). Två stora koppar kaffe och två stora semlor, så billigt så jag nästan skämdes, 50:-. I delikatessdisken tar de pengarna tillbaka, där kostar honungsgriljerade revben 199:-/kg.

Vi parkerar vid Quick Stop Hyltena

Vi parkerar vid Quick Stop Hyltena, två nätter 149:- med el.

Det är riktigt få ställplatser att åka till, inom en 100 km radie, som har vinteröppet och där det finns el. Vi känner bara till, Hyltena Quick Stopp Jönköping, där vi står nu, Södra Hamnens ställplats Motala, Östgöta Camping Mantorp, Rastplatsen i Herbeta (på långtradarparkeringen) och Eksjö Campings ställplats.

Ren framruta när det är dags att äta frukost

Ren framruta när det är dags att äta frukost.

Nu har vi rest med husbil i femton år. Under fjorton av dessa år, har vi fått ta en handduk och torka insidan på framrutan när vi vaknat, under vår, höst och vinter. Inte i vår nya drömbil, här är rutan helt torr och ren, trots att vi även duschat på morgonen.

Jag vaknade i natt av att det var alldeles för varmt. Täcket hade jag redan kastat av mig. Jag somnade om efter en stund och vaknade till mera behaglig temperatur. Birgitta hade också vaknat av att det var alldeles för varmt och dragit ned på tempen från 24 till 21 grader. När vi stänger till om sovrummet, vi drar aldrig ned för fönstren i cockpit, så blir det extremt varmt i ”sovrummet”. Vi har ju en max ombonad vinterbil, där golvvärmen står för nästan hela comforten i bilen.


Åtgärder

Information

16 responses

18 01 2014
Kors och Tvärs

Skönt att göra lite ärenden och samtidigt mysa i husbilen. Hyltena är en bra plats – även vi har stått där ett par gånger.
Härligt att slippa torka rutor, det borgar för god isolering och god kvalité. Ha det fortsatt fint.
Kramar till er båda

18 01 2014
Matts Torebring

Hemma har vi så stort hus att vi knappt ser varandra. Jag är oftast fyrmästare vid braskamin i gillestugan, Birgitta sitter ofta på kontoret eller så kör hon med sin nya julklappsmangel i tvättstugan. I husbilen ser vi varandra och kan umgås. Varmt, skönt, gott och god mat. Varma vinterkramar till er.

18 01 2014
Deciree

Men så skönt att bara lämna allt, och bara få mysa i er fina husbil. Kabe är kända för att ha fina bilar. Vi har haft en -06 husvagn..Kabe. Den var vi jätte jättenöjda med. Till vi sadlade om med husbil. Det var lite för att jag inte fixar att sitta stilla i bilen när vi körde långt. Nu kan jag oxå bara förflytta sig till soffan o spänna fast sig där:) Då hinner jag röra på mig:-) Hoppas ni får en jättefin helg…ni som får åka iväg och campa. Passa på o njut i husbilen och ta hand om varandra. Kram till er

18 01 2014
Matts Torebring

Då skulle du säkert inte fixa att köra, som vi gjorde förra sommaren, 1490 km på ett dygn. Själv är jag van vid att köra långt och länge. Nu har vi ätit en massa delikatesser från Citygross och jag har delat en flaska rött på mitten, med mig själv, eftersom inte Birgitta gillar vin i största allmänhet. Jag är proppmätt, men vet att två Napoleonbakelser, väntar till kaffet. Så här bra är livet just nu för oss. En stor varm kram.

18 01 2014
Lena & Jan

Gott o höra att bobilen ser till att ni har det varmt o skönt! Det finns flera shorts freakar här på sydkusten i Spanien som huttrar o torkar framrutorna varje morgon nu när Sp vintern är här med full kraft dvs ca +10° nattetid utomhus och +17° dagtid, dessutom med kraftiga vindbyar! Den i grillen tillagade middagen intogs i vårat kökstält med halvstängd front men sen dess njuter vi inomhus i Concorden som även den per automatik tillser att vi har det ombonat o lagom varmt, man spinner likt en katt 😉

18 01 2014
Matts Torebring

För att vi skall ha det bra i våra bobilar, krävs bästa isolering, för både sommar som vinter. Om vi skulle sitta och frysa vore det bättre att vara hemma. Kram från oss i kalla Norden, boende i en varm Kabe.

18 01 2014
lennartolovsson

Visst är det bra med en riktig vinterbil även i södern!

Isolering skyddar både mot kyla och värme!

Jag går ofta på toa på nattkvisten, då sätter jag på golvvärmen så det blir skönt om fossingarna när vi stiger upp senare!

Jag har inte sett en riktig bobil sedan vi lämnade Sverige:)!
Något att ta tag i!

Kram

18 01 2014
Matts Torebring

Innan vi kom på att sätta på golvvärmen för fullt, när det är kallt ute, fick vi inte upp värmen. Nu har vi helt underbart varmt och gott. Vi har inte ens täcke på framrutan. Apropå Kabe i södern är de inte många. Vi träffade en överväldigad Kabeägare i Lagos, det är allt. Kram

18 01 2014
Rolle o Carina

Skönt för er att komma ut med er Lyxiga vinterbil !!
Bra reklam för Kabe,de verkar hålla va de lovar då!
För oss så räcker ju Adria bra,mellan April-Oktober.
Men jag tror den oxå klarar vintern bra,golvvärme i den oxå!

Ha det gott/Kram

18 01 2014
Matts Torebring

Som jag har skrivit tidigare, du har ju en lillfinger inne hos Kabe, du har ju lite Kabe med på startsidan. Det viktigaste är att man trivs med det man har och känner sig nöjd och belåten. Kram & Ha det gott

19 01 2014
Anders och Birgitta

Hyltena är en bra övernattningsplats, där har vi övernattat flera gånger på väg ner eller hem. Skönt med vinterbonad bil, Concorden står sig också bra i den konkurrensen. Ha det bra på er lilla helgtur och var rädda om varandra.

19 01 2014
Matts Torebring

Visst är Hyltena bra. Nybakat bröd, restaurang om man vill, nära till city och A6 och dessutom superbilligt. Kram från oss.

19 01 2014
Freedomtravel

Det låter som en riktigt vinterbil! Ni behöver inte frysa i alla fall… Visst kan det behöva vägas upp med lite vinterbilder nu. Det blir nog mer av det hos oss framöver också 🙂

19 01 2014
Matts Torebring

Vi stortrivs med vår fina vinterbil och den fantastiska komfort vi har. Nu kan i alla fall inte vintern bli särskilt lång, även om kylan väntar utanför dörren. En varm vinterkram från oss .

20 01 2014
JoY

Det gjorde ni helt rätt i att åka iväg och mysa i bilen. Varmt och gott ska man ha i bilen, inte ska man sitta påpälsad och frysa inte. Vi hade det också mysigt i december när vi var iväg.
SnöKram

20 01 2014
Matts Torebring

Hade jag plats för att ha bobilen under ett tak, ja då kanske vi skulle åka ännu mera på vintern. Nu blir det lite istappar här och där, när vi har värme på i bilen. Vore bilen snö- & isfri lockade det nog till ännu mera resor. Visst är det ljuvligt att komma iväg. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: