Vi har varit här en gång tidigare. Vi blir minst sagt lika inspirerade, när vi kommer tillbaka. Så trevligt, vilken personal och vilken mat.
Vad skönt att slippa resterna av julmaten och få njuta av något annat. Detta var första resan utanför Aneby, sedan slutet av november. Nu är vi civila igen.
Den tidigare så vackra altartavlan är väl bevarad.
Om jag kunde återgett kockens berättelse om upplägget på tallriken, hade det blivit en A 4 sida. Det var bland allt annat gott, lax på tallriken.
Vildand med potatis & palsternackspuré och potatiskaka.
Tre ostar på stenskiva, tillsammans med husets egna päronmarmelad
Vinkokta päron och husets egna hallonsylt
Till all denna goda mat, fick höra den inspirerade kocken, berätta om upplägget på tallriken. Dryckerna till maten kunde vi välja mellan ett vinpaket, anpassat för varje upplägg, eller ett alkoholfritt fruktdrycksalternativ, även det anpassat för varje upplägg.
Vi kunde inte undgå att se på bordet bredvid, där gästen även beställde in kaffe på maten. Servitören väger först upp kaffet på en våg vid bordet. Efter att sedan fyllt kaffefiltret med kaffe, brygger han kaffet vid bordet, naturligtvis i extremt fina kaffekannor.
Vill man inte äta mat, finns en enklare pubmeny i ”Lilla salen” innanför ”Kyrkorummet”. Skulle vi ätit denna fyra rätters meny i Stockholm, hade det säkert kostat betydligt mycket mera, berättade vår dotter.
Det såg verkligen gott ut!
Kram
Detta är helt klart ett inneställe för dig.
Smålandskram
Ja här fick ägarna äta med blicken och då var det verkligen gott. Det är en fin konst att kunna lägga upp mat på detta vis.
Hoppas nu ni får ett riktigt bra slut på detta år och ett bra 2018
Att höra kocken berätta om arbetet och upplägget var facinerande. Vi önskar er allt gott både idag och hela 2018.
Härligt med trevliga matställen och att bara få sätta er vid bords!
God fortsättning på matåret 2018 🙂
SnöKram
Visst är det både gott, trevligt och avkopplande.
God fortsättning önskar vi er i Dalarna
Vilket ställe! Såg ut vera riktigt god mat!
Kanske festligast av allt, var att höra den inspirerande kocken, berätta om upplägget av maten på tallriken.