Plötsligt händer det…

8 01 2017

Även det man inte vill ska hända…

img_0917

En gråare dag får man leta efter.

Vi kom ut på E 6:an, efter lite missöden inne på campingen. Utetemperatur givaren i bilen, har visat fel temperatur sedan i höstdags. Svårt att veta om det är halt eller inte. Jag provbromsar lite då och då, men jag ser saltet stänka runt bilarna. Vi märker ingen halka, men jag jag kör ovanligt lugnt.

img_0920

Ny trevlig rastplats utanför Ulricehamn

Trots vinterdäcken, (utan dubb) är bilen helt totalt oduglig att dra i snö. Backa går bra, men inte köra framåt. Jag väljer helst tankställen, så jag vet att det är enkelt att komma ut. I Borås var det mycket snömodd vid Preem macken, men jag kom tillbaka ut på riksväg 40, utan bekymmer.

Inte bara diesel utan en påse kanel/vaniljbullar också. Dessa smakade gott på denna nya trevliga rastplasten i ”nedförsbacken” in till stan.

img_0925

Nu kommer vårt Kabe att läggas in på verkstad.

Väl hemma blev det först att skotta snö. Sedan tvättborste och varmvatten.

img_0924

Jag backade på en frusen jordvall.

När jag skulle köra ut från vår plats på det frusna gräset, slirade det bara. Jag gungade och gungade och till slut kom jag loss. Sedan skulle jag vända på isgatan. Lite uppstressad av all is kanske, backade jag lite, lite för långt och in i en frusen jordslänt. Jag bara nuddade emot, men vad hjälper det.

Vad bra det var förr, när det fanns ”Kofångare” på bilarna. Nu finns det knappast kor längre, så då har inga bilar kofångare längre. Skönt att ha nära till Kabefabriken!

Vi har haft en minnesvärd resa till Strömstad. Det var tio grader varmt hemma när vi lastade bilen. Vi laddade batterierna till cyklarna. Vi skulle ut och cykla. Vem hade en tanke på fjorton minusgrader, regn, snöstorm och ishalka?  Vi har haft det Jätte Gott. Bilen är bara lite materiella saker.


Åtgärder

Information

22 responses

8 01 2017
JoY

Det är såå förargligt när man gör så. Vi har också gjort samma sak en gång, backat in i frusen sandhög hemma på tomten.
Skönt att ni är hemma välbehållna
Kram

8 01 2017
Matts Torebring

Under alla våra resor ute i Europa under 18 år, är detta det enda tillbudet. Men hemma, precis som du skriver, en gren i häcken, en isfläck och bilen slirade till emot en stenmur. Visst är det märkligt!
Kram

8 01 2017
husisblogg

Skönt att ni kom hem på ett bra sätt.
Det är som du säger, materiella ting, men samtidigt så förargligt och tråkigt.

8 01 2017
Matts Torebring

Ja men det är skönt att ha Kabe fabriken på cykelavstånd. Jag skulle ändå beställa årsservice nu.

8 01 2017
Kors och Tvärs

Usch så förargligt men tur att ni har nära till verkstaden. Hoppas ni får det åtgärdat snabbt nu och skönt att ni kom hem utan större missöden
Kram

8 01 2017
Matts Torebring

Vi har kört så mycket, under så många år, så att något händer känns ganska naturligt. Vi är en erfarenhet rikare. Vi är hemma välbehållna, det är viktigast.
Kram

8 01 2017
Nils-Åke Hansson

Alltid retligt när sådant händer. Men plast går att laga eller byta ut. Framhjuls drift i all ära men är det halt så är det jobbigt. Glömmer inte när vi var ute en vinter och i Stockholm ville det inte dra framåt och massor av bilar och bussar bakom.
Bra att höra att ni har haft en bra helg i alla fall.

8 01 2017
Matts Torebring

All denna plast på alla bilar är på gott och ont. Framhjulsdrivna husbilar är en katastrof i snöigt väglag. Det kan räcka med ett stoppmärke, på plan mark och kramsnö. Man kommer inte ur fläcken.

8 01 2017
Lennart

Materiellt är väl inget hälsan är viktig!

Kram

8 01 2017
Matts Torebring

Ja visst är det så! Skönt att ha nära till Kabe fabriken!
Kram

8 01 2017
Ulla & Torgny

Bra att det bara är materiella skador……trevligt har ni haft det i alla fall…..

Kram!

8 01 2017
Matts Torebring

Vi har bara positiva resminnen och är en erfarenhet rikare.
Kram & Må gott ni också

8 01 2017
Lars Permelin

Skönt att det inte blev värre skador på den resan och att ni båda är välbehållna. Såg prognosen på TV dagen innan och tänkte att det där vädret kommer att bli besvärligt för Matts och Birgitta. Eftersom att jag, av egen upplevd erfarenhet, inte litar på mina medtrafikanter så skulle jag aldrig ge mig ut på en sådan resa med Stockholm som start och mål efter avslutad resa. Det vore alldeles för riskabelt med framhjulsdriven husbil trots att den har odubbade vinterdäck.

8 01 2017
Matts Torebring

Det var denna isgata som stressade upp mig. Ska jag köra eller backa? Jag backade, för jag vet att framhjulsdrift är värdelöst, med odubbade däck, i en situation som denna. Jag backade lite, lite för långt, samtidigt som Birgitta inte vågade gå ut. Jag har nära till Kabe fabriken, det är ingen fara. Västkusten såg aldrig farlig ut att resa till. Vi hade bokat och då ville jag åka!

9 01 2017
Helena FREEDOMtravel

Vad trist! Det känns så förargligt när det händer. Men som du säger, det är materiella saker! Nån gång händer det ju … Hoppas ni får det fixat snart och önskar en fortsatt fin säsong. Hälsningar från Österrike!

9 01 2017
Matts Torebring

Alla bilar byggs på samma sätt. Egentligen är det ett fult sätt för dem, att tjäna stora pengar. vackert på ytan, men tål ingenting. Nu kommer jag att vara ännu mera försiktig, så kanske inte fel att det hände, trots allt.

9 01 2017
Belar43

Alltid tråkigt när det händer, har själv haft två små parkeringsincidenter genom åren. Men så länge det håller sig till lite ”plast” är det ju ingen större fara…

9 01 2017
Matts Torebring

Du har helt rätt, nu kommer jag att vara ännu mera försiktig. Jag har bra backkamera, men oftast blir det speglarna jag tittar i mest. En yrkesskada!

9 01 2017
Rolle o Carina

Tråkigt med is o snö o framhjulsdrivna Bobilar!
Just därför vilar vår över den hemska säsongen 🙂

Ha det gott…..BrasKram fr TallKvist

9 01 2017
Matts Torebring

Det blir dubbdäck på nästa Kabe. Sedan går allt som tåget. Det är nu du skall vara ute ROlle. Ingen mygg och ingen trängsel.
Kram Enkvist vid brasan

9 01 2017
Deciree

Alla missöden med husbilen är trist. Vi råkade ut för samma i Lyon på vägen hem från vår semester. Ett träd var för nära när vi skulle svänga ut från campingplatsen på väg hemåt..hela husbilen gungade till o jag trodde vi kört på nåt… Så vi gick ut och tittade och såg en lång reva i plåten och plasten i hörnet bak på husbilen. Jag tittade på skadan och sa: Du Kjell det hade kunnat vara nåt värre. Någon av oss hade kunnat skada sig…alla plåt och plastskador är döda ting sånt går att reparera men inte människoliv. Så vi andades och bokade tid på Caravanhallen på hemvägen. Vi hade ju ändå en service som skulle göras också:-) Nu är husbilen repad och fin igen och det kommer er också att vara snart:) Kram

9 01 2017
Matts Torebring

Vad bra du skriver, inte är det något att bry sig om. Vi har varandra, vi älskar varandra. Allt annat går enkelt att reparera. Visst är det tråkigt när det händer. Nu är vi mer aktsamma än någonsin, tänk om ett barn kommit till skada.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: