Slutbesiktning onsdag

26 05 2020
Välkomna hem till oss i Framtidens Hus

Min tanke var först att ha en lyktstolpe, här i mitten av torget. Nej, sa Gert Dahlman, Midroc, min kreative elinstallatör, du har ju redan två stolpar, du kan inte ha tre stycken. Du ska ha en boll som lyser. Den finns i tre storlekar, detta var mellanstorleken. Jag vill nog testa en större, eller två styck, kanske tre styck? Eller en av varje storlek?

En dag senare i vardagsrummet, jämfört med gårdagen

I dag har tre man från Pixans Städ, dammsugt överallt och i alla skåp, två snickare har varit under taket till entrén ute, vår Målarmästere har pillat med det sista, vår golvläggare har gjort helt klart, samt två elektriker, har sprungit om varandra, men det har gått bra. I afton återstår bara belysning på insidan av garagen, samt spackling och målning, allt annat är klart överallt. Fasaden skall målas utvändigt en gång till också.

Vår fina kristallkrona har kommit upp. Tillverkad i en by utanför Helsingfors, för 40 år sedan. Vi köpte den på Blocket, av en trevlig säljare i Varberg, under vintern. Jag har byggt och anpassat nocken i rummet, för att passa in till denna fina kristallkrona.

Vårt nya kök är inte färdigstädat ännu.

Det blir spännande varje gång Birgitta dukar upp buffé här.

I morgon onsdag kl. 8 sätts betyget hoppas vi, Med Beröm Godkänt!


Åtgärder

Information

8 responses

26 05 2020
Husisblogg

Tänk, nu är det klart. Måste vara en härlig känsla, grattis!
Tack för jag och ägarna fått följa med under ännu ett husbygge.
Skulle nog bli fint med tre bollar, tripp, trapp, trull.

26 05 2020
Matts Torebring

Tack Husis, du och dina ägare är beundransvärda, varje dag har ni varit med. Helt Otroligt! Ja det känns nästan overkligt att till slut ha gått i mål. Detta efter allt som händer runt om oss. Jag tror också på tre bollar. Ha det gott!

26 05 2020
Monica

Titta så fint! Och kristallkronan blev så bra, det visste vi ju 🙂 och tror också på tre bollar som en fin installation. Betyget blir MVG! Önskar er nu en underbar pingst i ert nya slott 🙂

26 05 2020
Matts Torebring

Ja visst blev det fint. Jag är nästan tagen av de gamla timmerstockarna som träder fram i golvet. Kronan på verket blev den fina kronan i taket. Vi får Sveriges absolut bästa äldreboende, vid en badvik, utan en enda trappa. Nu hoppas vi på en positiv morgondag. Ha det gott och njut av pingsthelgen.

26 05 2020
Rolle o Carina

Grattis på er till det fina bygget och alla duktiga hantverkare!
Det har vart så trevligt och spännande att fått resa med alla dar.
Tänk så fint det ska bli att se Matts och Birgitta stå där i köket
och kocka till lyxig mat,Matts med kockhatt i högsta hugg🤪🤪
Och så tjusigt det blev med snygga kristallkronan i taket.

Ha det gott o njut nu/SolKramar

27 05 2020
Matts Torebring

Tack, tack, fantastiskt att vi orkat följa oss på distans och dessutom kommentera varje dag. Detta blir nog byns bästa ”äldreboende” utan en enda trappa och gång- & cykelbana in till byn. Välkomna till sommaren.
Sol kramar.

26 05 2020
Vår husbilsblogg

Det ser riktigt bra ut, tror att besiktningsmannen eller besiktningskvinnan kommer att konstatera att huset är klart möjligt att bo i. Mitt tips är därmed att besiktningen blir klart godkänd. Stort GRATTIS!

27 05 2020
Matts Torebring

Tack, tack nu hoppas vi på godkänt av Fredrik. Detta är en dag som vi väntat på och sett fram emot med spänning. Nu är vi där. Ha det gott alla tre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: