Cinderella förbränningstoa

12 07 2017

är standardmonterad i vår nya husbil.

IMG_2131

Vår nya Cinderella toalett i husbilen

Kanske kan denna väcka intresse hos någon. Jag skrev detta inlägg för 14 dagar sedan, men sedan har det hänt en massa andra roliga saker. Lika bra att publicera ett inlägg om denna också. När vi hade använt den i tio dagar, efter 70 användningar, säger den till, att tömma askan, som blir i den stora skålen till vänster. Lite vatten och diskmedel krävdes, för att askan skulle lossna från botten.

När locket fälls upp, startar även en fläkt under sittringen, som tar bort all eventuell dålig lukt. Fantastiskt! En påse krävs för varje användning, kostnad 1:- vid inköp på rätt ställe. Jag hade fått för mig att den gick på gasol, eller el som ett kylskåp, men icke! Vår går på bara gasol. Skönt är det i alla fall, att vara helt oberoende av offentliga toaletter.

Det verkar som förbrukningen av gasol är hög, hela 110 gram per förbränning. 70 förbränningar skulle i så fall, förbruka drygt sju och ett halvt kg gasol. Ytterligare en nackdel. Förbränningen tar cirka 40 minuter och då får man inte köra bilen under tiden. Sista veckan gick vi nog fler gånger till servicehuset i stället.

När vi varit ute i elva dygn, var vårt färskvatten ännu inte helt slut (150 liter). Däremot tömde jag 90 liter gråvatten. Vi duschar i servicehuset, på grund av att vi inte har vatten och avlopp på tomten, vilket jag tycker är dåligt, för det pris (597:-/dygn) som vi betalade på Böda Sand Camping.

P.s. När vi checkade ut, tittade hon i datorn hur många gånger vi duschat. Hon talade då om att det var avgiftsfria duschar mellan klockan 10 till klockan 15. Vi hade duschat på helt andra tider, men bara var sin gång per dag, så hon lät det vara. Vi har inte kunnat hitta någonstans, att det skulle vara avgifter under vissa tider. ”Det är så ont om vatten på Öland” skyllde hon på.

Jag har en extra skål att sälja. Nästan oumbärligt att inte ha en extra. En på rengöring, en sitter i stolen. Nypris: 750:- Ditt pris 350:-. Ring 0708-40205


Åtgärder

Information

29 responses

12 07 2017
Rolle o Carina

Ja bara o hoppas den fungerar då,annars blir allt bara skiiit då! 🙂
Och så dåligt att ta betalt för dusch med så högt dygnspris!

Ha det gott o bränn på……..RegnKram

12 07 2017
Matts Torebring

Vi har bestämt att nya toaletten är toppen. Då blir den det också. Däremot kan det vara svårare, att påverka felaktiga avgifter.
Sol kram

12 07 2017
Martin Björkgren

Hej Mats, intressant med toa lösningen, verkar hygienisk och bra, men det verkar också vara lite på minussidan, i synnerhet behovet av 40 min förbränningstid. Tycker du fördelarna uppväger nackdelarna ?
Ser att tankarna börjar närma sig Hymernivå, grattis 👍👍😎

12 07 2017
Matts Torebring

Hej & Goddag Martin! Vi använde den första veckan i tid och otid. Det behöver man normalt inte göra. Fast gasolförbrukningen är hög och att stå stilla 40 minuter är inte bra. Vi blev stormförtjusta över den i dotterns sommarstuga och det står vi fast vid.

12 07 2017
Matts Torebring

Det var nog första gången jag får det omdömet. Men jag tar dig inte på allvar.

12 07 2017
Nils-Åke Hansson

Vi undviker offentliga inrättningar. Birgitta har alltid dusch i bilarna jag kan gå iväg om jag tycker det ser fräscht ut. Förbränning toa är nog bra. Men fodrar nog gasoltank.

12 07 2017
Matts Torebring

Oftast städar jag, både ”före och efter” ett besök på offentlig toa. När Miljö & Hälsa inspekterade vårt företag, sa han: ”Varför ligger det inte toalettpapper på golvet”? Har du det hemma på golvet?, frågade jag.
Jag får nog undersöka för och nackdelar med tank till gasol.

12 07 2017
husisblogg

Det där skulle nog inte mina ägare klara. De kan ju stanna varsomhelst om de behöver gå på toaletten och sedan vilja köra direkt efteråt. Det duger gott med en extra tank i garaget hos mig, då klarar ägarna sig gott.

12 07 2017
Matts Torebring

Vi har slitit och jobbat under hela vårt liv, från före tonåren. När vi är lediga vill vi ha det ombonat och bekvämt. Vi anpassar oss nog.

12 07 2017
Helena FREEDOMtravel

Toaletten verkar smart tycker jag. Priserna på camping i Sverige blir svårt att vänja sig vid efter Polen. Här kostar alla campingar mellan 140 och 250 kr dygnet och då ingår el, WiFi, duschar och all annan service.

13 07 2017
Matts Torebring

Visst är toaletten den smart. Den borde utvecklas mera i stället för att spola bort rent fin dricksvatten hemma i våra bostäder.

Vi kom till Björklidens Camping, Kiruna, 1999 med husbil, pris 380:- redan då. Klart vi vände i grinden. Dyrast i Frankrike förra sommars var 83 € per natt. Vi bodde på lågsässong för 50 €, men då var det extremt påkostat. Grannen på Böda hade betalt 680:- för en natt. Det är en girig prissättning helt enkelt.

12 07 2017
Solan

597/natt? Är det ett skämt?🚙

13 07 2017
Matts Torebring

En av våra grannar på Böda, bodde bara en natt, han betalade 680:- för det kortade boendet. Det är en girig prissättning!

13 07 2017
Anki

Verkar praktiskt med den nya toan 🙂
Med priserna på campingen i Böda borde det verkligen ingå både vatten och avlopp på plats. Dåligt att de inte informerade bättre ang. duschen tycker jag.

13 07 2017
Matts Torebring

Vi är i alla fall miljövänliga med nya toaletten.
Visst är det en girig prissättning. Samt betala för duschen utöver, är rena kallduschen. Synd när campingen är så jättefin.

13 07 2017
Lennart

Toan verkar fiffig.

Kram

13 07 2017
Matts Torebring

Snart din tur att pröva på kanske?
Kram

13 07 2017
Lena

Intressant data, tack för fakta!

13 07 2017
Matts Torebring

Jag hoppas att jag delat med mig lite goda råd.

13 07 2017
JoY

Smidigt att bara behöva tömma aska, det tycker våra vänner också, som har en sådan på landet. Men där behöver man inte heller tänka på förbränningstiden.
Skulle säga Ja tack, till att bara tömma aska, Nej tack, till så lång förbränningstid, speciellt när man är ute och rullar.
Det är toppen med en gasoltank tycker vi.
Rena rånet att ta så mycket betalt och inte kunna duscha när man vill i servicehuset.
Kram

13 07 2017
Matts Torebring

Det känns skönt att våra miljövänlig och slippa att gå till alla nedsmutsade och äckliga toatömningar. Vi kommer säkert att mjuktesta med att köra. Matts har inte ro att sitta still i 40 minuter och vänta.

Prissättningen är girig. Eller är det fel plats för oss 60+, vi går inte på gympa, sport, och underhållning hela dagarna.

15 07 2017
Dessan

Förbränningstoan är ju en kanonuppfinning. En vän till oss har en inmonterat i deras stora Morelo. Han har ibland hela sin familj med sig o alla använder toan . Han säger att man kan gå på toa efter varandra o att man inte behöver vänta mellan förbränningarna. Synd för oss att det blev lite tight om plats, annars hade vi också köpt en Cinderella, men lyckos er i alla fall.

15 07 2017
Matts Torebring

Nu kommer den verkligen till sin rätt, när vi fricampar utanför husbils verkstaden i Skene. Helt fantastiskt, makalöst bra. Nästan värd sin vikt i guld. Hav tröst Dessan, nästa gång kan det vara er tur.

29 10 2017
Göran Dennerborg

Fläkten är eldriven? Är det 12v/ 220v?
Är förbränningstoalett något som du rekommenderar? Är det bättre än vanlig ”kassett-toa”?
657 kr/ dygn. Är det för husbil/husvagn och oberoende av om det är 2 eller 6 personer?
Hälsningar
Göran Dennerborg

29 10 2017
Matts Torebring

Hej & Goddag Göran!
Fläkten går på 12 v.
Idag använder vi den med ”förstånd, sparsamhet och planering”.
Den förbrukar 0,11gr gasol per förbränning, vilket är ganska mycket.
Vi vill absolut inte, under några förhållande, byta tillbaka mot en ”snusburk”.
Priset på Böda är en ”girig prissättning” och det är priset per plats.
Dessutom ville de ha extra betalt för duschen, eftersom vi inte duschat mellan kl. 9 – 15.00. Det vägrade jag betala, då de också såg att vi bara duschat en gång per dag. Om det inte varit så trevlig personal, hade vi inte betalt det höga priset. För oss <+ 69 är det inte värt det priset. En barnfamilj kan utnyttja alla aktiviteter.

30 10 2017
Göran Dennerborg

Hej Matts!
Tack för ditt svar. Vi är snart 70 år. Jag har precis börjat titta på förbränningstoalett. Verkar mycket intressant. Men dyr i inköp, >40.000kr. Jag har googlat lite. Tillverkaren anger gasolåtgång till 125 gram/förbränning. En fylld P11 räcker då till ca 80 förbränningar. Vi (2 pers)bor i husvagn, just nu, 6-7 månader/år. Beroende på hur ofta den används kan det bli 2-3 p11/säsong. Det är mer intressant hur jag skall motivera mig till en kostnad som är 10% av vad husvagnen kostade. Om den fungerar i 5 år kostar den ca 1000kr/månad.
Men fortfarande mycket intressant.
Att bo på Böda camping utan barn innebär alltså att betala för något man inte använder.

30 10 2017
Matts Torebring

Hej igen Göran!
Nu förstår jag dig bättre. Om jag färdades i husvagn, skulle jag hålla fast vid ”snuskburken”. Du bor säker oftast på camping, med bra servicebyggnader. Vi använde bara vår tidigare snuskburk bara till att kissa i. Nu när vi åker husbil saknas ofta toaletter på ställplatserna. Då är Cinderella suverän att ha. Böda Camping har alla rätt, utom priset i vår bedömning. Ha det gott!

14 01 2018
Robert Ferm

Hej Matts,
Har använt Cinderellan en säsong nu. Vi behöver inte stå still under förbränning. Den ska ju också användas under färd. Fungerar perfekt även som ”resetoa”.

14 01 2018
Matts Torebring

Hej Robert! Ja visst är det så. Däremot bör du nog inte köra in på en station och tanka under tiden. Visst är den kanonbra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: