Nästan bara gräsmattan kvar

21 10 2020
Alla maskiner är borta – Bygget är klart!

Jag har räknat timmar, dagar, antal man, lastbilar med och utan släp, som kört mängder av schaktmassor till oss, 1 700 m2 gräs- och grusytor samt 110 meter 40×40 dike, med matjord till gränsplanteringen. Hur är det möjligt på mindre än 4 dagar? Helt Fantastiskt!

Här under ligger mycket sten under ytan.

Här utanför altan kändes det nästan som en djup ravin tidigare. Djupt här nere ligger nu en massa sönderkrossade stubbar, nedpackade med sten, sten och åter sten. Jag gillar inte staket, men det måste nog bli något här, eller en rad låga buskar. Jag tänker på barnbarnens bollar…..

Katten vad bra allt blev.

Vi behövde vackert väder, för att klara av sådden och vältningen av gräsmattan. Vi fick idel solskensdagar och bara sista timmarna kom lite duggregn. Vidare är jag imponerad av noggrannheten proffset i grävmaskinen. Det är inte bara en tomtgräns, det är så snyggt avsläntat utanför tomtgränsen.

Jag har beställt 110 styck Thuja Occidentalis Smaragd, från Eggerts Plantskola i Tyskland, (Pelar Thuja) Dessa kommer att utgöra vår gränsplantering mot Framtidsvägen, vägen till badviken samt tomten på norr. Jag har fått besked att växterna lämnades över till speditör i måndags eftermiddag. Beräknad leverans hos oss på fredag. Sedan har Roine Lindéns Trädgårdsservice, lovat att plantera omgående samt lägga barklager. Vi skall absolut inte ha en häck, utan en rad glest planterade pelarväxter, som blir runt två meter höga.

Ett stort Tack till Kanonaden för ett fantastiskt utfört arbete, med högsta kvalité. För ett år sedan fyllde ni upp tomten med 2 700 ton 0-150 sten. Ni formade och göt bottenplattorna, Ni gjorde infarter och altaner på vårkanten och nu det sista detta gedigna jobb. Som ni vet har jag lite på G till…

Ps. Nu är mina byggen (nästan) klara. Var ska jag hitta ämne, för att kunna skriva något varje dag nu? I morgon kväll, planerar vi i alla fall en resa till Vadstena tillsammans med HERDEN…


Åtgärder

Information

4 responses

21 10 2020
Rolle o Carina

Så fint det blivit på kort tid för er,lite värme så börjar det gro!
Sån där Dumper i nedre bild körde jag åt bror min 2017.
Med rejäla maskiner och bra personal så blir det snyggt 🙂

RegnKram

21 10 2020
Matts Torebring

Vi har fått det över all förväntan fint, så är det! Det måsta vara skönt att köra en maskin som denna och hela tiden känna råstyrkan som finns i motorn. Jag har aldrig kört, jag bara gissar att moderna maskiner har kraft.
🍁Kram

21 10 2020
Husisblogg

Fint, och finare blir det med tujorna.
Vadstena, fin och mysig stad. Hoppas att ni får en plats för jag hörde från mina ägare att det var fullt förra helgen.
Allt gott!

21 10 2020
Matts Torebring

Hoppsan, fullt på ställplatsen i Vadsten nu, det blir en överraskning i så fall. Då finns det säkert plats i Skänninge. Det bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: