Svart dag med ljusglimtar

22 10 2020
Klockan 9 slocknade allt.

Allt blev tyst, inte ett ljud, inte en lampa, inte en kopp kaffe, allt tystnade klockan 9 idag. Strömavbrott!

På lagret försökte de tappra kämparna plocka order med hjälp av pannlampa. Vi på kontoret kunde inget göra. Vi kollade E,on hela tiden, men uppdateringen på nätet var inte bra. Några gick hem och hemarbetade. Själv sov jag en timma, i en soffa på kontoret.

Ett glädjetjut på kontoret klockan 15. (min dataskärm)

Sällan har jag sett personalen så glad, som när strömmen återvände. Birgitta & jag hade tänkt gå lite tidigare. Nu satt alla kvar, för att jobba i fatt dagen. Naturligtvis gjorde vi vårt för att hjälpa till.

En ljusglimt, Ställplats Vadstena

Fredag morgon för två veckor sedan, lämnade jag verkligheten i en och en halv timma. Sista veckan har jag otroligt nog kunnat jobba halvtid, utan att känna av den minsta trötthet, kanske till och med lite piggare än tidigare.

Det blev lite sent och mörkt innan vi kom fram. Vägarbete inne i stan, avstängda gator, regn och gott om trafik, är ingen favorit tillsammans.

En sommarbild från Dalarna. Ps. 23 på framskärmen, engelsk översättning.

Nu är vi vid Vätterns stilla vatten, vi skall ta vara på livet, varandra och vila ut.

Herren är min Herde, mig skall inget fattas.

Han låter mig vila på gröna ängar.

Han för mig till vatten där jag finner ro.

Han ger mig ny kraft.


Åtgärder

Information

6 responses

22 10 2020
Rolle o Carina

Ja tänk va elberoende samhället är av idag,det mesta slås ut!
I vår Bobil är vi helt oberoende tack vare Solpanelen 🙂
Men nu så vinter-vilar den ni vet,ogillar denna årstid framåt mest!
Visst var sommar-bilden från Dalom vacker….Tällberg!

Ha det gott i ”Herden”……RegnKram

22 10 2020
Matts Torebring

FI behöver bara slå ut elen, sedan är vi alla oförmögna att göra någonting. Visst är det otäckt. Denna tiden på året vill vi ha el, brassa på med värme, ladda datorer, hörapparater och slösa med tv. Visst är det Tällberg.
🛶🍁 Kram

22 10 2020
Husisblogg

För något år sedan hade min ägare en övning på arbetet att strömmen gått, det var en del svårigheter så nu har de skaffat fram ordentligt med reservkraft. Så på arbetet klarar de sig egentligen hur länge som helst. Värre är det nog hemma även om de har följt råden med mat etc som MSB gett ut.
Fast en stor del av året har de tillgång till mig, då klarar de sig också bra.
Njut av att få tillbringa helgen hos och i HERDEN!
Allt gott!

22 10 2020
Matts Torebring

Tack nu skall vi koppla av. Vi har 250 A ingående ström och det skulle krävas ett stort eltillskott, för att uppehålla verksamheten. Jag vet mig aldrig om att vi varit med om, ett så långt strömavbrott tidigare.

22 10 2020
Monica

Det är mycket strömavbrott numera, igår främst på Södermalm, även trafikljus slocknade, blev kaos och man undrar.Skönt det ordnades hos er och det gick bra.Nu får ni ha det riktigt bra.Om psalmen, jag har ett armband så vackert från katedralen i Sheffield i UK.Första stenen så fint slipad, The Lord, sen ”is my shepherd”, där är ett litet får i silver, när det kommer till gröna ängar är tre vackra gröna stenar, och till det rofyllda vattnet är vackra blå stenar. En duva i silver, ”for You are with me” m m. 24 stenar inkl tre hängen, ett så fint minne därifrån och ett litet kort med texten.Har fascinerat många.Martin Lönnebos är också fint och de pärlornas betydelse. Jag räddade mamma i sista stund en gång, kastade mig till sjukhuset, kastade mig över personalen, andetagen var enstaka och sen inget alls, de gav henne för höga doser smärtstillande och antydde att döden var där. Hon fick ett motgift, antidot, satte sig rakt upp, såg mig, ”där sitter du, jag varit i dödsskuggans dal” sa hon och levde i 5 år till.

23 10 2020
Matts Torebring

Vi har aldrigt haft ett strömavbrott som detta tidigare, i varje fall inte under arbetstid. Jag blir nästan rörd över, vad du skriver om ditt armband. Hoppas du kommer och visar upp det någon gång. Vi har bott tre gånger på Slottet, med Camping L´Eperviéere i Frankrike. Den ovanligt trevlige campingvärden pekade på vår reg. skylt på bilen, HERDEN, och såg frågande ut. Jag kunde kunde sträcka ut, knyta min hand, peka mot himlen och säga: ” The Good Shepherd.” Jag har varit micro mm från att tappa livet flera gånger, men jag har också en som är ”for You are with me.” Jag älskar Psalm 23. Tack Monica för att du letade detta med mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: